Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна

• 95 252
  • 2 287
  •   1
Отговори
# 2 085
  • France
Фил, ти ли сестро не ходиш по тъмните дебри на форумА? Открих те в СОто, там е некЪв ужас бе. Психодиспансера ряпа да Идие.
А, там е забавно, докато има места, където е тъжно и вбесяващо.

Донси, да ти е жив и здрав синко. Да ти е послушен също. Blush

Лав, съчувствам. Да минава. И на теб и на Бебчо.

Я, хвърлете една рецепта за тези патладжани, че имам пък не знам какво да ги правя.

# 2 086
Фил, аз правих скоро папуцакия - пълнени патладжани с кайма и бешамел. Ако искаш ще се поразровя да намеря и преведа рецептата, че е гръцка.

Баба се подобрява 🥳

# 2 087
  • София
Давай я сисунче и аз искам. Обожавам патладжани.

# 2 088
Лав, бързо да се оправяте с малчо! Сами ли сте?
Сис, ако не те затруднява, метни рецептата. За другото - много се радвам!

Правя неназовимо със сирене и яйца във фурната за вечеря.

Голям купон в маХлата, маанета, чудеса. Пеят и викат на високоговорители. Ха дано дъждът ги укроти малко, че се не трае.

# 2 089
  • Пловдив
Аз пълнени патладжани май веднъж правих и не станаха май...
Сега само ги опекох и залях със соса...нищо особено.
Наядох се ...пъшшш...Ше сипвам жин, ма по-късно.

Карамелко, де се дяна пак?

# 2 090
  • Варна
Здравейте, общество любимо! Simple Smile

Първо да честитя рожденика на Донси. Жив, здрав и щастлив! Simple Smile

Да поздравя и завършването на тийновете. Справили са се децата, Simple Smile

Валя хора, вали. Удоволствието е пълно. Кеф на кутийки и щастие събрано в няколко дъждовни капки вода. Излязох, всъщност трънах на никъде, защото бях блокирала, задръстена от кал и л**на, пък то дъждът си свърши работата, отми всичко. Освежаващо е. Кикотехме се с дюнерджийте в ма'алата седнали на бордюра докато дъждът се изсипваше върху нас. Почувствахме се като деца, пълни с енергия и живи- Куин до дупка и добро настроение. Simple Smile

Като писахте за Лом се присетих, че бях чела, че Джон Ф. Кенеди имал любовница там. С параход пътувал от Виена и отсядал в хотел " Солун". Там се срещали с нея. Но това за мен е в сферата на фантастиката. Simple Smile

Лом -Родната Венеция. Надявам се дигата, която изградиха преди няколко години да предпазва града от Дунава, защото мисля града преди е редовно заливан от реката.

(1942г.)
Скрит текст:

Ох, трябва да се надигам да чистя кафе автомата, но чакам ако може да ми проговори, нали да ми даде точни инструкции, че сега само го гледам остро, пък той стои нагло срещу мен и мълчи. Явно ще разчитам на Тубата да видя аджеба къде трябва да ги сложа тези прахчета, таблетки и някаква паста има. Smiley

Здраве хора и лека от мен! Simple Smile

# 2 091
Бърд,туй по случай прадзника Mr. Green . Много ме "радват",как веднъж са такива,друг път онакива 😬,според зависи повода.Абе бая се лее при нас,дано ги укроти.Близо ли си,та ги чуваш?
Една тиквичка само ми дадоха.Дават ми зор,кога какво ще ги правя,да ми дадат още две,че щели да станат като гъба 🙄. Гъба другия път,в хладилника нищо им няма на пущините!
Ами домати!Боже,колко домати има тая година!Пу-пу,браво,обаче нямат изяждане!Дано скоро вземат да консервират,че няма къде да ги държа вече.Хем три семейства ядем от тях.Пу-пу,и не са пръскани с нищо,демек,съвсем са еко 😁
По този повод цедя мляко,да хапнем малко млечна салата 🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 18:56 от Ренко

# 2 092
  • sf
11ч, неделя, НДК пред билетния център ок ли е? Пък после ще решим накъде.

# 2 093
Патладжани обувчици

Скрит текст:
За патладжаните 🍆
4 големи или 5 - 6 средни патладжани
Малко зехтин за намазване
Мащерка ( суха или прясна)
Сол
Пипер

За соса с каймата
500 гр кайма телешка
4 с л зехтин
1 глава лук нарязана на ситно
1 скилидка чесън настъргана
1 морков настърган
2 големи зрели домата на настъргани
Дафинов лист
Канела пръчица
Сол
Пипер
Захар
1/4 к ч коняк

За бешамела

2 с л брашно
2 с л масло
1/2 л мляко прясно
1 яйце
Сол
Пипер
Индийско орехче
1 ч ч настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Мием и режем патладжаните на средата по дължина.
С нож чертаем по вътрешността на патладжана квадратчета. Мажем със зехтин и  поръсваме с подправките равномерно. Слагаме ги в тава и печем на 200° за около половин час.

Сос с кайма

В дълбок тиган затопляме зехтина и сортиране каймата на силен огън. Добавяме лук, после чесъна и моркова. Гасим с коняк. След това добавяме доматите, и накрая подправките. Готвим на средна температура за около 15 - 20 мин. Към края добавяме дафинов лист и канелата за няколко минути. Изваждаме ги!

За бешамела

Разтопяваме маслото в тенджера и добавяме брашното. Бъркаме непрекъснато добавяйки млякото на тънка струйка. След това слагаме сол и пипер на вкус, както и индийското орехче . Бъркаме, докато стане гъст гладък крем. Махаме от котлона. Добавяме разбитото яйце и половината кашкавал. Разбъркваме добре.

Пълним всяка половинка патладжан със соса с каймата ,покриваме с бешамела и поръсваме с кашкавал. Печем в загрята фурна на 180° за около 40 Мин.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 19:13 от Sissy

# 2 094
Сис, папуцаките са ми разновидност на гръцката мусака. Разликата е в печенето/пърженето на патладжана. Изненада ме коняка. Ако смениш патладжаните с паста, ще получиш пастицио. 😉

# 2 095
Аз ги правих без коняк и със смесена кайма от свинско и телешко. Бешамела си го направих с царевично нишесте по лесния начин, който съм обяснила в рецептата за мусака и пак станаха много вкусни. Всичко се изяде до троха 🐷

# 2 096
Тра ла ла, тра ла ла...
пък при нас заваля...

Ахой и наспорт на сичкуту вещици!!!
Аз втора вечер пека втора тава неназовимо... много ме е повредил животя, ше знаете...

ма иначе съм си накапала розенце с ледче в чашка със столче и се фръцкам пред огледалото...
Дойдоха ми напоръчаните неща.... доволна... фръц! аз съм било хубаво бре.. още има хляб в мене Smile ама от кръста нагоре Satisfied

Мистиче, ти пък как успя още преди 7 да се натъпчеш... ми ся цяла вечер ко ши прайш?

Сис, много добре звучат, ма много са ми сложни нещо.патладжуните.. аз требе готви прости неща - яйца, спагети...сичко сложно - нищо не ставааа...
Виж, ако Сиросче реши да ми ги сготви, плащам с вино Stuck Out Tongue

# 2 097
Ще станат, как няма. Отивам да търся твоята рецепта за мусака. 🐷

Мързело, 🍻

# 2 098
  • Пловдив
Мързи, ш пия как ко ше прая 🤪 И ще ровя из шкафа.

Кой прати дъжда? М? Бърд или Ренко? Simple Smile

Синкото заспа...не е ял, ам на купон ша ходи късното Thinking

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 19:37 от mystic woman

# 2 099
Помните ли, че преди около седмица, май след пърженето на картофи, се бях заканила на следващия ден да пържа неназовимото?
Е, денят дойде! 5 бр. опържих, два соса направих- един с чесън и един без, че да може да се ядат и преди излизане, та сега отмарям.

Мързелот, че хубава си, ми! Приятно ти фръцкане и сефтосване на нещата и "по улиците". Hug

Днес най- добрата ми приятелка, тази, която ми бе по- близка от сестра, тази, която- сигурна съм- бди над мен там, отгоре, щеше да празнува. Т.е. щяхме да празнуваме заедно. В нейна чест вече ще си отворя една бутилка бяло чилийско. А утре с дъщеря ѝ (прекрасна млада дама) също ще я поменем с любимата на приятелката воТка.
Носете си новите дрехи, момичета! Hands Pray

ПП. Яд ме е, че пропускам срещата. Confused

Общи условия

Активация на акаунт