Отговори
# 225
Задачите бяха лесни според мен за 10 клас, без нищо за съобразяване, роботски. Но...
Помислете за училищата с 2 часа математика 10 клас.
Ето при нас, макар и с час ИУЧ, какъвто професионалните паралелки нямат, 2 часа са блок в понеделник , в последните 2,5 месеца изгубиха 5 понеделника часовете си в избори, Великден, 1 и 6 май, почивен ден за ДЗИ... без уроци и натискащи майки, задачите добиват съвсем друг вид вече.
Няма да посмеят да дадат засукани задачи, че ще има катастрофа. Мен миналогодишните резултати, извън СМГ ме шокираха предвид лесните задачи. Тази няма да е различна смятам.

# 226
Седмокласните тест още не съм погледнала в цялата му прелест. Снощи погледнах само първи модул и той ми се стори нормален, нито по-труден, нито по-лесен от предходните години. Простите числа са си уловка, но тях май винаги ги има под една или форма и 1 разбира се винаги присъства. За втори модул не ми остана време и ще го погледна днес.
Разбираемо предвид, че имам десетокласник, това НВО ми беше по-интересно и си начесах крастата с него. Определям го като лесно. Почти за всички задачи се използват директно формули. На последната, за ъглополовящата, дето имаше една по-интересна врътка. И малко по-неприятни сметки за единия радиус.
Какво е направил младежът е отделен въпрос. Замина като буреносен облак, че му губели денят с глупости.

# 227
A защо има изпити в 10 клас, за какво служат? Някакво профилиране ли се прави после?

# 228
A защо има изпити в 10 клас, за какво служат? Някакво профилиране ли се прави после?

Доколкото разбрах служели като приемни изпити за тези ученици, които учат в училища до 10. клас. Чрез тях влизат в гимназии. Имаше слухове, че ако не се отиде на изпитите по БЕЛ и МАТ, нямало да можеш да си вземеш шофьорска книжка. А по принцип си има изпити в 10. клас, за да се установи някакъв напредък, а е и краят на първи гимназиален етап Grinning

# 229
За нищо. То и затова младежът вкъщи толкова буча за тях.
Учениците от средищните училища, които са само до десети клас ги ползват при кандидатстване за втори гимназиален етап. Така или иначе те могат да се запишат само в паралелки, в които има свободни места. Обикновено това са паралелките в някои професионални училища, където така или иначе ще ги вземат и без НВО, защото свободните места са повече от децата, които биха дошли от тези средищни училища.

# 230
  • Бургас
Спешно !!! Задачи за 8 клас !
За утре ми трябват решени. Аз ще се опитам да ги обясня на сина си.

# 231
  • София

Другите - евентуално по-късно Simple Smile

# 232
Русалка, 6 е г. Окръжността е вписана. Blush

Karzz, за 11 задача напишете в гугал "Квадратно уравневие" и ще ви излезе формулата.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 12:05 от Dincho

# 233
  • София
Русалка, 6 е г. Окръжността е вписана. Blush
Да, отгоре-отгоре съм гледала и не съм видяла, че триъгълникът е описан, а не окръжността..

# 234
Здравейте, моля за помощ! Задачата е за 8 клас. Благодаря!

Около правоъгълен триъгълник ABC (AB - хипотенуза) е описана окръжност с център О. Правата DE е допирателна към окръжността в точка C. Отсечките AD = 10 cm и BE = 6 cm са перпендикулярни на допирателната в точка C. Намери лицето на четириъгълника ABED, ако DE = 14 cm

# 235
  • Русе
Здравейте, моля за помощ! Задачата е за 8 клас. Благодаря!

Около правоъгълен триъгълник ABC (AB - хипотенуза) е описана окръжност с център О. Правата DE е допирателна към окръжността в точка C. Отсечките AD = 10 cm и BE = 6 cm са перпендикулярни на допирателната в точка C. Намери лицето на четириъгълника ABED, ако DE = 14 cm
  ABED  е правоъгълен трапец с основи 10 и 6 и височина 14
S= 14*(10+6)/2

# 236
  • София
Извинете ме, че постът ми не е точно по темата, но зная, че тук е много вероятно да получа помощ.
Спешно ми трябват отговорите на Тема 4 от този сборник на Просвета.

Намерих ги.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 23:17 от Спунк

# 237
  • София
Здравейте, може ли да помогне някой със задачите по-долу ( за 8-ми клас) - 10-та и 3-та:

# 238
# 239
  • София
Благодаря ти, Русалке!

Общи условия

Активация на акаунт