Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 460
  • 421
  •   1
Отговори
# 330
Илюзорния балон си го има на сто процента, но и проблемите са много комплексни. То черен дроб, стомах, дробовете , че и мозъка. Всичко влияе. Ако примерно се напъва за по хидратирана кожа ( както аз съм опитвала ) то тонове крем да слагам, като се измие отдолу кожата си е пак суха. За мен всичко идва по рождение кой с каквито запаси се е родил и после, благодарение на много фактори,бързото изхабяване. Смятам, че неправилното хранене по време на детството и юношеството ми се отблагодарява сега. Като деца има такива, които не се хранят нормално, а само сладки и пакетирани неща. Като юноша гладуване, глупави диети, от които дори спиране на цикъл. Като студенти се пънем на хиляда места ту работа, ту учени, ту  семейства (някои)И после, придобивайки знания, се оказва че има изтощени органи и тн

# 331
Познавам две сестри , гледани в едно семейство и с един и същ начин на живот и хранене. Едната има 3 деца, другата я диагнозират с преждевременна яйчникова недостатъчност на 14 годишна възраст. В този реален пример едва ли храненето е имало отношение към диагнозата.

# 332
Между другото, някои да е чувал/чел за ползите от прием на acai berry при жени с няр? Някой да го е пил?
Аз пия вече една година- не мога да кажа, дали помага или не. Започнах да пия и Физетин- за това прочетох в сайта на една гръцка клиника, че се препоръчва при жени с ИЯР.

# 333
Откакто го пия цикъла ми стана точно на 28 дни с овулация на 14 ден,което е прецедент за мен. Аз цял живот съм с цикъл 24-26 дни и съответно по-ранна овулация. Имала съм по 1-2 пъти годишно 28 дневен цикъл. Стана ми странно от една добавка такъв ефект

# 334
  • Пловдив
Въпреки че се държи като социопат Петрова, за едно е права. Жените, на които забременяването не им се получава лесно, не бива като мен да си губят времето по обикновени гинеколози, вместо репродуктивни. В периода от 33 до 39 години, когато е можело да направя нещо, аз си изгубих ценното време, доверявайки се сляпо на един обикновен гинеколог, само защото първата ми бременност при него мина ок. Една загуба, втора, трета, все при него ходех. Не бях чувала за Амх, защото дотогава все още забременявах спонтанно, просто не можех да го износя. Чак на 41 години, като видях, че вече не става и като цикълът ми взе да се разстройва, отидох на репродуктивен и се оказах с изчерпан резерв. Излиза, че съм виновна, че не съм търсила репродуктивни лекари, и то различни, когато съм била още под 40. Сега си патя, плащам, и то с лихвите. Но само преди 2 години само да речех и забременявах, затова не съм търсила.

# 335
Аз бих добавила, че единствените решения, които предлагат обикновените гинеколози, които всички ползваме поне докъм 30, са оперативно отсраняване и хормонална терапия. А именно хормоналната терапия, която дори едно момиче на 14  евентуално започва заради болезнен цикъл, водят до по -бързото изчерпване плюс бонус хормонален дисбаланс....

# 336
Ти на коя марка вземаш и в каква доза?
Аз пия по 2т. наведнъж на Natural Factors. Цикълът винаги ми е бил точен като по часовник на 28 дни. Този месец отидох на преглед на 22-ри ден от цикъла и се видя един лутенизирал фоликул и още един 13мм (в дясно), в ляво- няколко мънички по 0,3 мм. Искам сега като ми дойде да направя опит на ЕЦ, но този задържания...., ако е там на 2-ри ден от цикъла, ще трябва да пия Регулон.
Откакто го пия цикъла ми стана точно на 28 дни с овулация на 14 ден,което е прецедент за мен. Аз цял живот съм с цикъл 24-26 дни и съответно по-ранна овулация. Имала съм по 1-2 пъти годишно 28 дневен цикъл. Стана ми странно от една добавка такъв ефект

# 337
И аз пия по 2таблетки на now. Успех, дано го няма и да стигнеш до ЕЦ.

# 338
Нека да не поставяме всички хормонални терапии под общ знаменател. Противозачатъчните са голям червен хикс за мен, но благодарение на био- идентичната ХЗТ функционирам нормално.

# 339
Нека да не поставяме всички хормонални терапии под общ знаменател. Противозачатъчните са голям червен хикс за мен, но благодарение на био- идентичната ХЗТ функционирам нормално.

Мера аз съм споменавала за Bryan например, Синклер и тн. Чета и за функционален репродуктивен нутриционост и ГИ МАП, изследвания за метали и кръвни. С всичко това се прави програма. Някой са имали успех и са намалили фсх и лх за няколко месеца. Яйчниците работят и имат повече фоликули. Ама пак е относително и до човека и много комплексно.

# 340
Редовният цикъл само по себе си не означава, че няма проблем. Може да има нисък прогестерон, кортизол и тн, обилна и болезнена менструация, зацапване преди цикъл и пак да е редовен на 27-28 дни

# 341
Аз винаги съм била с редовен цикъл, след аборта стана много оскъден, заради което и разбрах за ИЯР, но пак е редовен. В какъв момент обсъждате ХЗТ и имате ли препоръка за някой, който разбира от такава терапия наистина добре?

# 342
Редовният цикъл само по себе си не означава, че няма проблем. Може да има нисък прогестерон, кортизол и тн, обилна и болезнена менструация, зацапване преди цикъл и пак да е редовен на 27-28 дни
Ако е насочено към мен - нямам и никога не съм имала подобни проблеми. Вече 4 г си следя нещата, междувременно имам и раждане и няма промяна. Резерва и амх-то ми са еднакви през цялото това време (защото нали тезата е че само намаляват с времето)

# 343
Нямам предвид, че някакви такива оплаквания трябва да има, дори с редовен цикъл. Просто казвам, че редовният цикъл не изключва проблем. Не е индикация за пълно здраве. Мои наблюдения. Може и да не съм права.

# 344
Да, по принцип може да е така наистина. При хора, които не се следят.

Общи условия

Активация на акаунт