Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 431
  • 421
  •   1
Отговори
# 360
това е абсолютно нормален резултат за ден 3. Даже инвитро клиниките го искат по-нисичък, между 30 и 50. Тука проблем няма.

Здравейте, на 36 години съм с оплаквания от лоша кожа, коса, силна тревожност в някои определени периоди на месеца. Търся причината вече няколко месеца. Единственото, което ми направи впечатление е нисък естрадиол. 51 pg/ml, изследван в трети ден от цикъла. Референтните стойности на лабораторията са 38-648. Дали да търся причината в тази посока, гинекологът каза, че всичко е наред. Насочи ме към успокоителни. Благодаря предварително за съветите.
Благодаря ви! А прогестерона как трябва да се движи.. знам, че са пряко свързани с естрогена. Благодаря!

# 361
не знам за стойности, прогестерон се изследва по средата между овулацията и края на цикъла. Примерно при цикъл 28 дена, ако приемем, че овулацията е на 14, прогестерон се изследва на 21 ден. Вие не сте за тази тема според мен. Ако не сте раждала си проверете АМХ и половите хормони на ден 3 и не отлагайте.

това е абсолютно нормален резултат за ден 3. Даже инвитро клиниките го искат по-нисичък, между 30 и 50. Тука проблем няма.

Здравейте, на 36 години съм с оплаквания от лоша кожа, коса, силна тревожност в някои определени периоди на месеца. Търся причината вече няколко месеца. Единственото, което ми направи впечатление е нисък естрадиол. 51 pg/ml, изследван в трети ден от цикъла. Референтните стойности на лабораторията са 38-648. Дали да търся причината в тази посока, гинекологът каза, че всичко е наред. Насочи ме към успокоителни. Благодаря предварително за съветите.
Благодаря ви! А прогестерона как трябва да се движи.. знам, че са пряко свързани с естрогена. Благодаря!

# 362
не знам за стойности, прогестерон се изследва по средата между овулацията и края на цикъла. Примерно при цикъл 28 дена, ако приемем, че овулацията е на 14, прогестерон се изследва на 21 ден. Вие не сте за тази тема според мен. Ако не сте раждала си проверете АМХ и половите хормони на ден 3 и не отлагайте.

Две деца имам. Но преди година и половина имах полип на матката, пих четири месеца противозачатъчни плюс хистероскопия и като че ли от тогава започнаха оплакванията ми.

# 363
Прогестерона в началото на цикъла е около 0, тества се след доказана овулация, иначе е само догатки.
За симптомите, което описвате провете щитовидните хормони- пълен пакет, както витамин Д, Б12.

# 364
По принцип не мисля че е ранна менопауза или яйчникова недостатъчност в ситуацията. Според мен по скоро е за друга тема хормонални проблеми или ендокринни проблеми по скоро нещо по към тая тема. По принцип може да е хормонално, но тук е по скоро репродуктивни проблеми,има общо, но не съвсем. Може би ендокринолог или нещо такова.

# 365
  • Пловдив
Защо така да се предозираш с йод при много добавки? Hushed Те йод ли съдържат? На Denis добавките са даже над 20.

MERA, стискам палци другия месец да стигнеш до пункция. Обръщам внимание, че специолно тези витамини на оригиналната опаковка дозировката я пише за дневната доза от 6 капсули, а на българската опаковка, препоръчителната доза е 1 капсула, където количеството на веществата е съществено по-ниско. Говорила съм с двама лекаря за добавката и двамата потвърдиха, че е добра, единия каза взимай 6, а другия препоръча по 3, че му се видяха прекалено големи дозите. За DHEA питах своята лекарка, тя не е лошо настроена към нея, аз си пуснах на своя глава изследване и тя заключи, че нямам нужда, и не било хубаво да прекалявам все пак. Въпреки това се чудя дали да не я започна на своя глава, защото съм чела, че влияе изключително добре, но още не съм се осмелила.
Стандартния Кю 10 е убиквинон, като минусът му е, че част от него не се абсорбира. В тялото убиквинона се редуцира до убиквинол. Ето защо убиквинолът може да се приема в по-ниска доза и се усвоява по-добре. Има обаче и специфични форми на убиквинон, разработени за по-добра абсорбация, като за по-добро усвояване се препоръчва разделянето на дозата на части през деня. Въз основа на гореспоменатото 400 мг убиквинол е алтернативен на 600 мг стандартен убиквинон. Има научни статии по въпроса, в книгата си Ребека Фет ги е посочила в източници. А доза от 600 мг убиквинон пак е по-добре от 100 мг убиквинол, примерно, така че не съм съгласна с последното ти твърдение, Alison Parker.
Д-р Сигридов примерно, много държи добавките да се приемат според определеното време от деня, когато най-добре се усвояват, но за Развератрола казва дневно, не уточнява час, за Медрола обаче е категоричен до минутата. Препоръчва Кю 10, като не уточнява форма. Други лекари, наясно с мутациите ми, ми изписват метилирани б-та, той държи на определена марка, която е органична примерно. Е, на други жени изписва съвсем други и марки и т.н... Мисълта ми е и лекарите и самите научни статии често си противоречат. При всички случаи кое е най-доброто лично на мен ми е трудно да определя, но, предполагам всички правим каквото можем, както се казва.
Личният ми опит от 20 отделни добавки и притеснения беше да се объркам и да предозирам с ЙОД. Два дни не знаех къде се намирам. Пред мен една жена пак така, щеше вместо на 7 дни да си бие б12 5 пъти, да си ги бие 7 дни всеки ден. Съзнавам, че това са лични грешки, но понякога се губим в превода, предполагам на всеки може да се случи, колкото и да се внимава.

# 366
Минавам да споделя, че трансферът на последния ни ембрион беше неуспешен. Сменям клиниката и продължаваме в борбата да си имаме детенце.
Бяхме платили за пакет от 8 ДЯ, които пристигнаха замразени от украинска банка. Пет се оплодиха. Направихме свеж трансфер на 2 бластоцита, третия се бавеше и в крайна сметка замразихме на шести ден. Свежия трансфер приключи с биохимична. Размразихме по-бавния бластоцит и трамсферирахме, но нямаше дори имплантация . Така приключи първият ни опит с ДЯ.
От новата ни клиника ни назначиха наново стандартните изследвания плюс микробиологии, на мен имунологични изследвания, АФЛ, тромбофилия и NK клетки.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:21 от •MERA•

# 367
Успех, Мера, познавам разочарованието и ти съчувствам. Но надежда винаги има и пожелавам от сърце следващия трансфер да е до финал

Минавам да споделя, че трансферът на последния ни ембрион беше неуспешен. Сменям клиниката и продължаваме в борбата да си имаме детенце.
Бяхме платили за пакет от 8 ДЯ, които пристигнаха замразени от украинска банка. Пет се оплодиха. Направихме свеж трансфер на 2 бластоцита, третия се бавеше и в крайна сметка замразихме на шести ден. Свежия трансфер приключи с биохимична. Размразихме по-бавния бластоцит и трамсферирахме, но нямаше дори имплантация . Така приключи първият ни опит с ДЯ.

# 368
Благодаря сърдечно , Елче . Не сме готови да се откажем все още - 6 години, 4 клиники в различни държави, 8 стимулации , 2 ПРП - та, 3 пъти вадене на СЯ, 3 неуспешни трансфера…минаваме на втора поръчка ДЯ , но вече в друга клиника и те така .

# 369
Това, което не казват никъде при ДЯ е, че трябват опити, както при ползването на собствен материал. При нас се получи с третата донорска програма, но обичайно с 2 програми се случва магията. Прости ние нямахме късмет, може би.
Добре си изберете клиниката и лекаря

Благодаря сърдечно , Елче . Не сме готови да се откажем все още - 6 години, 4 различни държави, 8 стимулации , вече минаваме на втора поръчка ДЯ и те така .

# 370
Да, не го казват това никъде. Аз си мислех, че веднъж убедя ли ММ да минем към опити с ДЯ ще си решим проблема от раз ама ей го на, сблъскахме се с разочарования . Нищо, ще опитваме докато можем да си го позволим финансово и психически. Благодаря, че сподели за своя опит , Елче. В такъв момент е трудно и е хубаво , че ми напомняш, че не се случва само на мен и нас да не ни се получи от първия път, макар и с ДЯ.

# 371
правили ли сте хистероскопия? ако не, е добра идея. Напоследък много жени са пълни с полипи, които изобщо не се виждат на ехографа. Май се получават от стимулациите. Цветна снимка предполагам имате.

От новата ни клиника ни назначиха наново стандартните изследвания плюс микробиологии, на мен имунологични изследвания, АФЛ, тромбофилия и NK клетки.

# 372
Karamba_85,
Правили сме Хистеросалпингография (ХСГ), ще попитам утре доктора и за хистероскопия. Благодаря за препоръката.

# 373
mera имунологична биопсия плюс микробиом също е добре да се направи. Придобива тромбофилия също освен вродена . Общо взето следиш средата в матката и имунологията ти да са наред. Не знам къде си, в чужбина сякаш малко ги неглежират точно тези неща

# 374
Здравейте.
Някоя от вас пие ли фемостон 2мг. ?
Въпросът ми е ,какъв е цикъла ви?Колко дни е?Обилен ли е ?
Досега съм пила достаста видове ХЗТ и цикъла ми е бил около 3-4 дни и с леко кървене.
От един месец пия фемостон и цикълът ми продъшжава вече 7 дни ,като 5 дни беше с обилно кървене.
Има ли за какво да се притеснявам ,как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт