Booking.com /Тема 5/

• 38 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, някой с код за booking
Извинете за въпроса, код за намаление ли се търси и при какви условия ви го дават от букинг ?
Нова съм.
Изпраща се на произволен принцип и представлява кредит във вид на процент от цената на настоящата резервация, който да се използва при последващи.

Много благодаря !
За сметка на букинг ли е?
Предполагам, не е за сметка на мястото за настаняване.
Какво значение има за чия сметка? Важното е, че е изгодно. 😊

За мен има значение. Това, че за Вас няма,  не е повод, да не питам.
Ще си останете със значението. Не е проблем за мен.

# 106
нямам доказателства, но или е само от букинг, или хотела се е съгласил предварително да участва в подобни промоции (с цел повече клиенти)

# 107
Здравейте! Моля за код, ще бъда много благодарна!
Пишете ми на лични

# 108
Здравейте, ще правя резервация. Моля, ако някой има код, ще съм много благодарна 😊

# 109
Здравейте, ще правя резервация. Моля, ако някой има код, ще съм много благодарна 😊
Пишете ми

# 110
И аз се нареждам за код Simple Smile

# 111
нямам доказателства, но или е само от букинг, или хотела се е съгласил предварително да участва в подобни промоции (с цел повече клиенти)
Мой познат отдава чрез Букинг и каза, че всички промоции са за сметка на наемодателите.
И аз се нареждам за код Simple Smile
Пиша на лични.
В рамките на много кратък период получавам 2 кода. За първи път май тази година, не помня.Не съм правила резервации от няколко месеца. Даже и не съм търсила😀

# 112
  • София
Благодаря! Мисля към 1 - 2 да вкарам пари. Дали е възможно сега да видят, че няма пари по сметката и да канселират резервацията? Става въпрос за малък семеен хотел, в който сме отсядали и преди, т.е. сигурно виждат, че сме ги посещавали и сме коректни.
Абсолютно възможно е.

# 113
Мой познат отдава чрез Букинг и каза, че всички промоции са за сметка на наемодателите.
Разбира се, че е така. Но наемодателите изобщо имат клиенти, благодарение на Букинг, иначе никой няма и да е чувал за тях. Просто Букинг е една от няколкото световноизвестни платформи, чрез които хората търсят хотели.
Ако сте наемодател и да речем една стая във вашата къща за гости струва 50 евро на нощ, в Букинг ком може да се показва като 60 евро, а пък като дойде вече клиентът, той ви плаща 60 евро и Букинг ком ви взима такса 20 евро и така сякаш стаята ви  сте я продали на 40 евро. Но без букинг може и въпросният клиент изобщо да не дойде, защото не знае за вашата къща за гости. Така че букинг ком си взима таксите. А те даже са и по-големи от това, което описах в примера.

# 114
Колко са таксите на букинг за наемодателите? Или варират?

# 115
Мисля, че са процент от общата сума. (Четох в друг форум, че са поне 20%, като се смята от вече завишената цена, а букинг печели от тази разлика), но за най-сигурно нека ви отговори човек, който дава стаи през букинг. Знам, че таксата е доста голяма и неизгодна за хотелите и къщите за гости, но пък без букинг клиентите/гостите няма и да знаят за тях в повечето случаи.

# 116
В тази тема сме потребители на услугата, мисля че грешно сте се насочила да питате тук за това.

# 117
  • София
Миналата година бяха 15% за Букинг (последно тогава си бях говорила с една хазяйка). Затова много от къщите за гости и апартаментите в Букинг пускат по-високи цени за нощувки спрямо airbnb, например. На мен често хазяи ми предлагат следващ път да резервирам директно към тях, за да ми дадат по-ниски цени за нощувка - възползвала съм се няколко пъти от това в апартаменти, които резервирам често, но обикновено веднъж годишно си правя резервацията през Букинг, за да мога да им дам отзив, тъй като сега вече отзивите се показват само за последните три години.
Отделно - джиниъс отстъпките винаги са за сметка на наемодателите, за другите не знам.

# 118
На мен често хазяи ми предлагат следващ път да резервирам директно към тях, за да ми дадат по-ниски цени за нощувка
Хм, не само. Най-вече Ви го предлагат, за да не им взима Букинг голямата такса, което ги ощетява тях. Но реално, без Букинг е нямало как да знаете за тях.  Миналата седмица в Армения преди да платя хазайката в един гест-хаус ми предложи да заобиколим Букинг и щяла да ме таксува по-евтино ... 95 000 вместо 10 000 драма (като не ми казва, че и на нея ще й се спести голяма такса), тя на мен ще ми спести 5%, но на себе си ще спести поне 15-20% такса. Като идеята й беше да кажа на букинг като причина за отмяна на резервацията, че ми бил отменен полетът и да не ме таксуват за първата нощувка. Но забравя, че имахме чат в рамките на Букинг, в който тя ме пита в колко часа ми е кацнал самолетът, а от Букинг това го виждат. Те щото трева пасат. И отказах да направим далаверата. А отделно съм резервирал с 10% кешбек код, така че от 250 евро  резервация ще получа 25 евро в портфейла. Немалко български къщи за гости пробват да заобикалят Букинг ком, за да не им взима такса, но забравят, че никой нямаше и да е чувал за тях, ако не се бяха регистрирали в Букинг или  AirBNB. Понякога ги премахат от платформите тези хотелчета и къщи за гости, защото са некоректни.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 13:16 от diziler

# 119
  • София
Да, естествено, че по този начин заобикалят Букинг и таксите им,  но те (хазяите) така или иначе слагат по-висока цена на нощувка в Букинг спрямо други платформи, за да си избият таксата на Букинг. Един от апаратментите, които ползвам редовно в чужбина през букинг, в airbnb излиза по-евтин заради по-ниските такси. Иначе и хотели, в които съм отсядала през Букинг са ми казвали за следваща почивка да се свързвам директно, за да избегнем и двете страни таксите там. Аз повечето пъти си предпочитам Букинг, защото съм защитена, най-малкото с безплатна анулация, което те не предлагат ако запазваш директно, но когато пътуването ми е сигурно, се свързвам директно.

Общи условия

Активация на акаунт