За четенето - 2

• 47 776
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Надниквате ли какво четат хората около вас? Smirk На опашка, на спирката, в градския Simple Smile Вчера една девойка четеше пред мен докато чаках на дълга и бавна опашка и не се сдържах да надзърна Simple Smile Не ми се е случвало да заговоря някого по повод това, което чете, но винаги поглеждам Sweat Smile
Сетих се за "Когато видиш някой да чете любимата ти книга е все едно тя да ти препоръча човек." Simple Smile

И аз така. А понякога и се усмихвам - също както ако видя лъчезарно детенце.

# 241
Случвало се е в метрото да се опитам да видя коя е корицата на книгата, която някой пътник чете.

Много се колебаех дали да  пиша за това, но видяхте ли, че в една голяма страна са забранили определени популярни книги? Сред тях е например Оскар Уайлд с “Портретът на Дориан Грей”, а има дори и творба на Достоевски…

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 07:44 от fenyx

# 242
  • Пловдив
На морето най-често надничам коя книга се чете. През останалата част на годината съм с кола и няма къде да видя четящ.

# 243
На плажа и в парка поглеждам какво четат хората.

Дори имам ситуация на плажа. Аз там книгите ги чета в текстилна подвързия, защото иначе стават на “мекица”. 😂 Та, чета си аз “Харем” на Колин Фалконър и една дама близо до мен чете същата. Заговорихме се и всяка година като се засечем си говорим за книги, въпреки че вкусовите ни са доста различни.

Не знам дали на някого ще му е интересно, но Charly Wilde ще прави книгите с цветни порезки в нейните кутии.
На мен ми изглежда много красиво и ми харесват нещата, които прави. Нямам такъв тип книги до момента и ми е доста интересно как ще изглежда на живо. Слагам снимка в скрит текст.
Скрит текст:

Имаме ли някаква тема, в която да се обсъждат книжни кутии?

# 244
  • София
Видях го в страницата им във фб, но не разбирам какво е това sprayed edges (цветни порезки - за първи път срещам такова словосъчетание)?
Приличат ми на футляр за книги, но това ли е?

Можем да обсъждаме кутиите тук Simple Smile Аз не съм поръчвала книжна кутия до сега ...

# 245
Предполагам, че нещо изрисувано на самата книга отстрани на върха на листите. В чужбина са лимитирани издания на книгите все едно. В повечето виждам, че е съчетано с корицата или с нещо свързано със самата книга.

Скрит текст:

Аз поръчвам кутиите на Даян Шаер и Чарли Уайлд засега. На Даян от почти година, харесват ми книгите при нея всеки път, при Чарли има една, която не е моя тип (“Неопитомена” на Гленън Дойл”), но иначе са хубави също и са доста различни една от друга.
При Даян преобладават трилъри и криминални, а на мен това ми е любимия жанр. При нея книгата е скрита, тоест докато не получиш кутията не знаеш каква е книгата, а само артикулите в нея.
При Чарли всичко се знае какво е, няма мистерия или нещо “скрито”. Има, обаче, по един артикул, който е с персонализация.
От добавените артикули във всяка кутия има доста хубави неща, например в предишната на Чарли имаше пяна за лице (био, натурална и т.н), никога нямаше да я взема, но пък ми хареса. Има хранителни продукти и в двете понякога, които опитвам за пръв път и ми харесват. Италианска паста с гъби, фермерски мед, конфитюри. В повечето случаи имат общо и със самата книга или със сезона например. Имало е и торби за книги, които са супер удобни, ако пътуваш с книга/книги. Ръчно направени неща има често, свещи, чаши с разни гравировки много красиви.
На мен лично кутиите са ми любими и с голям кеф всеки месец си ги отварям. Двете дами харесвам и по принцип, особено Даян като писател ми е един от любимите български автори.
Досега от година насам не е имало дублаж между двете в книги.

Гледам, че има и една Otter crate, но някак съдържанието не ми допада. Особено за цената, която предлагат. Бяха сложили веднъж Антъни Хоровиц и “Новата къща” на Тес Симънс (в същия месец, в който и Даян Шаер я беше сложила). Общо взето следя съдържанието, но никога не ми е харесало достатъчно, че да я поръчам.

# 246
  • София
Кефят ме книжните кутии, но не купувам. За тези пари обикновено си купувам по 2-3-4 книги (купувам на промоция или от групите).

# 247
Разтърсих се и открих още книжни кутии.

Fox in a box
Цената им ми се струва доста висока, обаче - 100 лв., 70лв., 45лв.

Tell a book
Тази ми се струва, че не фукционира вече.

Скрит текст:

Mystery box Insomnia
Имат по 2 варианта - малка за 43,99 лв. и голяма за 51,99 лв.

Скрит текст:

Bookbox
Имат и тематични.

Скрит текст:

Hrislandia
Има книгоракети.

Скрит текст:
https://hrisilandia.com/магазин-категория/книгопакети/

Издателство Лемур
Тези доста ми харесаха.

Скрит текст:

# 248
Случвало се е в метрото да се опитам да видя коя е корицата на книгата, която някой пътник чете.

Много се колебаех дали да  пиша за това, но видяхте ли, че в една голяма страна са забранили определени популярни книги? Сред тях е например Оскар Уайлд с “Портретът на Дориан Грей”, а има дори и творба на Достоевски…
Коя е страната?
Не ми допада идеята за кутиите. Консерва съм в това отношение.

# 249
  • Mediterraneo
Надничам редовно в четящите, обикновено имам наблюдения над клиенти. Често обсъждам книги и автори с непознати.

# 250
По отношение на кутиите и аз съм пас, просто си правя сметката с парите, с които разполагам, да си купя колкото се може повече книги. Точно поради същата причина ги и разменям - да прочета и книги, които съм преценила, че няма да си купувам, но все пак са ми любопитни.
Кутиите може би са за по-романтични натури, аз съм от практичните.
Книги обикновено си нося в ГТ и ми се е случвало да усетя, че човекът зад мен не само поглежда, ами направо си чете Simple Smile Не ме дразни това, и аз надничам понякога и ми се е случвало да се изненадам от несъоъветствието между излъчването на човека и това какво чете, явно имам предубеждения Simple Smile

# 251
  • Пловдив
Книжни кутии не съм купувала. Взимала съм в самото начало от Даян Шаер две от книгите ѝ при издаване в комплект с чаша с принт на корицата и цитат от нея.

# 252
Това кутии с книга и джунджурийки ли са? Какво правите с джунджурийките после?

# 253
  • Пловдив
Обикновено джунджурейките влизат в употреба - чаша, десерт, чай, тефтер и подобни неща.

# 254
  • София
Бих се поглезила с някоя кутия, романтична душа съм и обичам джунджурийки. Ако можеше само по-тънко да излизаше сметката... Но безплатен обяд няма Simple Smile

Надничам в чуждите книги, мило ми е и ми е самотно, защото ГТ е единственото място, където съм близо до други четящи екземпляри.

В момента си търся активен офлайн литературен клуб, където да се присламча.

Общи условия

Активация на акаунт