НАБОР 2004 - новите пътища

• 58 243
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Синковеца се обади, каза, че тестът бил лесен. Тезата не я харесал, но писал. А текстът за преразказ били , цитирам "пълни глупости". Сега чакаме да излязат отговорите да си сравни.

# 151
  • София
Много шантав текст. Със сигурност ще има деца, неразбрали замисъла на тези аномалии в ръста на главната героиня. На всичкото отгоре тя май си няма име, а това много затруднява преразказването - как да я наричаш, освен детето, момичето, някой може да се сети за "малката художничка", примерно, ама друго си е да си има име. Миналата година имаше същия пролем, пак главният герой си нямаше име, но поне имаше "професионално направление" - гъдулар ли беше. Щерката като излезе каза, че много се чудила как да го нарича, използвала момчето, детето, гъдуларя ...
Тезата може да не са я харесали, но със сигурност са писали доволно количество тези за опълченците, та дано са сглобили, каквото трябва. И да са наясно къде е тоя проход, какво се е случило там и защо се ползва за сравнение. Ох, вълнувам се, бе, давайте теста, да го видим и него Rolling Eyes

# 152
  • София
Героинята не се ли казва Ева? /Не съм чела текста, само заглавието видях./

# 153
Това е тестът.

Скрит текст:

# 154
  • София
Да, има си име героинята -  заглавието  на разказа  е "Ева, която расте и се смалява ".

# 155
  • В светлината на слънцето
Текстът за преразказ е отврат: объркан, объркващ, хаотичен, неясен. Милите деца. Толкова ли няма хубави произведения.

# 156
Вероятно и този текст е от ''банката" за преразкази. Странен ми се струва.

# 157
  • София
Вероятно и този текст е от ''банката" за преразкази. Странен ми се струва.

Твърди се в пространството, че е бил публикуван  някъде и преди днешното НВО... Авторката е лауреат на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково, носител на награда "Пегас" за дебютната си стихосбирка "ДНК".

# 158
  • София
Ами да, Ева се казва. Аз прочетох текста, но не и заглавието Joy
Тая "банка" да вземат да е изпразнят и запълнят наново, с по-подходящи за преразказ текстове Triumph

# 159
  • София
Тестът не изглежда труден  и като гледам няма подвеждащи въпроси. ( Спомняте ли си при нас каква истерия беше с кавичките в текста за лавината?😂 Че и писма се писаха до МОН за некоректно зададен въпрос) Е, мерна ми се някоя дребна уловка в граматиката (съставното сказуемо -ама обиграните ще го видят). Даже са ги пощадили като не са им казали да посочат вида на еднородните части. Дано да си спомнят и какво точно е елегия (пуснах този въпрос на осмокласничката - посочи верния отговор, да й се ненадяваш, ама сбърчи вежди за тезата).

# 160
Според мен тестът ще се стори лесен на децата, които наистина са чели произведенията. И са разбрали и запомнили нещо от тях. Що се отнася до Термопилите, те ще откроят наистина подготвените. Преразказът - поносим. Достъпна лексика, мъглява идея. Псевдодетска литература.

# 161
Скирче, ама и ти какви неща помниш?! Така искам да затворя страницата МОН, че няма да прочета текста.
  Как са децата, какво споделят ? За 7мокласниците ни питам.

# 162
Това с кавичките и аз го помня, че го беше сгрешил синковецът, ама не помня на какво беше.
Седмокласничката засега си намери една грешка. Каза, че не е било лесно, но не и толкова трудно. Тезата не я е харесала, но я е написала. Как ще я оценят, отделен въпрос. Преразказът не я е затруднил особено.

# 163
Писал е всичко, не знам да се радвам ли, не ли, беше спокоен след като излезе. Чакаме петък.

# 164
  • Варна
Дами, къде излизат пустите отговори днес?

Общи условия

Активация на акаунт