НАБОР 2004 - новите пътища

• 58 245
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
На сайта на МОН ще ги публикуват, вероятно малко по-късно - 16-16.30ч

# 166
  • Варна
Благодаря! Голямо ровене падна и пак нищо не намерих.

# 167
  • София
Мамчета, моята ходи да си гледа работата по БЕЛ днес. Тотален ужас. Проверителят е бил тотално неадекватен. Отнемани са точки за зачертани думи,  подчертавани са неща като грешни, а те са напълно верни! Една запетая, която си е напълно на място, е отчетена като излишна. И куп други подобни неща. Яко орязване от очевидно неадекватен проверител. Добре, бе, едно време работите се проверяваха от двама проверители и ако имаше разлика от 50 стотни, отиваше на арбитър. Каква е тая работа сега????
Бясна е моята. Ами ако й трябваше тази оценка??? Ужас
Иска да подава жалба. Някой знае ли точните стъпки?

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 17:21 от Peruanka

# 168
  • Варна
Това е ужасно! И не мога да разбера, защо нямат право на преразглеждане на работите. В този случай е направо за разстрел този проверител.

# 169
Мамчета, моята ходи да си гледа работата по БЕЛ днес. Тотален ужас. Проверителят е бил тотално неадекватен. Отнемани са точки за зачертани думи,  подчертавани са с червено неща като грешни, а те са напълно верни! Една запетая, която си е напълно на място, е отчетена като излишна. И куп други подобни неща. Яко орязване от очевидно неадекватен проверител. Добре, бе, едно време работите се проверяваха от двама проверители и ако имаше разлика от 50 стотни, отиваше на арбитър. Каква е тая работа сега????
Бясна е моята. Ами ако й трябваше тази оценка??? Ужас
Иска да подава жалба. Някой знае ли точните стъпки?

Това е възмутително !Имате ли снимки ?Направо си е за репортаж..

# 170
  • тук-там
И моята по същия начин е недоволна. Може да пуснем жалба до МОН, до РУО и до директора, но едва ли ще има ефект.

# 171
  • София
За съжаление, няма да се преразгледа оценката. Не пречи да пуснете жалба до МОН и до РУО, де.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 16:39 от sanaka

# 172
  • София
Съжалявам да прочета това!
Вчера писах, същото е и при дъщеря ми.

# 173
Дори и да няма възможност да се преразгледа, мисля, че трябва да пуснете жалба. А всъщност, ако детето е ощетено и това е видно, защо пък да не се преразгледа?! Просто си питам Simple Smile

# 174
Е добре де, как може такова нещо?!

# 175
  • София
За жалост явно затова са забранени снимките. За да не могат да служат като доказателство при жалба.
Нямам думи за системата на мончовците. Кога и как през годините отпадна двойното проверяване и арбитъра? Населението на страната е намаляло и съответно учениците, а в същото време светът се дигитализира. Как едно време можеше да се проверява от двама, а сега не може! В ръцете на един малоумен проверяващ, който е наясно, че не могат с пръст да го пипнат, се оставя съдбата на един млад човек реално...на много млади хора.
Е затова искам децата ми да избягат с 200 в чужбина! Щото тука ни дават засилка с 200

# 176
Има известен смисъл от жалбите, доколкото догодина този учител може да не получи заповед за проверител. Но трудно се набират проверители, работата е трудна, изтощителна и нископлатена, критериите са малоумни...Със сигурност се проверяват от двама. За четвърти клас знам, че е имало десетки хиляди арбитражи, представям си какво е било за 12-ти клас. Отделно има и технически грешки при въвеждане на точките. Гадост. Добре че завършиха децата, поне тези.

# 177
  • София
Защо ли години наред няма промяна в регламента - да се реагира на жалби и точките да подлежат на корекции при пропуски и нередности, да се знае кой е проверителят и да не се допуска повторно  този човек да бъде проверител.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 16:49 от Prizma

# 178
  • София
Ами не съм сигурна, че се проверяват реално от двама. Ако се води така, то най-вероятно е било чисто фиктивно.

# 179
  • Варна
Значи ако аз съм проверител на НВО или ДЗИ и днес не съм на кеф щото така, мога да порежа де що ми душа сака, така ли? При това безнаказано и безконтролно? Това е гавра с децата.

Общи условия

Активация на акаунт