За новите маниери в свалките

• 22 686
  • 558
  •   1
Отговори
# 75
Има много мъже и жени на 35-45 които нямат партньори и живеят сами. Нещо в миналото ги е разочаровали и се самозатварят. Не искат да ги нараняват. Имат стабилни и добри доходи, удобства,тесен кръг приятели, пътуват, живеят - НО са много скептични към хората с които искат да бъдат заедно.
Причината е в миналото.

# 76
  • София
Знаеш ли другия проблем - намира те той я по интернет, я в реала и понеже изглеждаш добре - той започва да се чуди защо си сама жена - как можело?!? Какво не ти е наред, би трябвало ти да си зарината от връзки и охажори - значи нещо не ти е наред. Ако си в интернет на сайт за запознанства - значи си изкуствен профил.
Ооо, това е редовно!
И по тоя случай, ако нещата малко се удължат случайно, се почва яко ревност.

# 77
Скрит текст:
За БГ стартиране на свалка не се сещам, имаше един момент в който звъняха направо. Но последния, който ме покърти беше следния (това беше първото изречение):
….Здравей ( как си или нещо от сорта) имаш невероятна коса, точно като на МАЙКА МИ, …

Абсолютно всеки с който започна да си пиша - дори и да сме се виждали на живо иска да пращам снимки ежедневно. Като че ли съм длъжна. Побеснявам направо. Имам чувството че не желаят контакт с жената ами със снимката и само.
А имаше един друг бисер от есента - намерих един хубав сърбин в интернет, започваме да си пишем и изглежда че се харесваме. след малко писне казвам: дай да се видим в българския ресторант. Той рече: ах да поизчакаме… Аз съм в потрес - какво има да чакам? Викам му ти си 190см мъж, аз съм 165см жена, ако някой трябва да се притеснява за сигурността си това съм аз. И то каза че искал да се увери че на съм някоя по стара или по дебела от това което показвам на снимките си…. Аз се изтрих от чата, той ме намери после в фб, и евентуално се видяхме, но имам чувството че всички са някви такива плахи или незаинтересувани за жив контакт.
Скрит текст:
Продавах едни обувки по интернет, получих повече предложения от крачни фетишисти да им пращам снимки отколкото от жени които искат обувките.

Можеш да чакаш с дни да те поканят на нещо си, и пак нищо да не предложат. Не разбирам.

Колко пък да е плах и незаинтересуван?
Може да е имал експириънс от типа на във вица :

Забих страхотно гадже във фейса. От дума на дума, уговорихме среща в градиката пред НДК. Пристигнах първи, седнах на една пейка и ѝ пиша съобщение: "- Чакам те, седнал съм на третата пейка от ляво, до една дебела лелка със зелена рокля."
Такъв шамар отнесох, че ми свирнаха ушите...

С 2 думи - гърмян заек, твоя сърбин, а ти казвай по-отрано с каква рокля ще ходиш на срещата.

# 78
не малко мъже има дето се мислят за джордж клуни, а са по-близко до дани де вито,
но даже хумора им е дебелашки
и се пробват с нахалство и тактиката "ако ме съжали, ще успея поне за кратко да ѝ се порадвам"..

# 79
  • София
И в реала, и по сайтовете са много повече мъжете, които имат нереална оценка за себе си и които се целят в недостижими за тях жени.
По сайтовете мъжете не "се целят". Стрелят с автомата. Суайповете са безкрайни.
Затова таргетират жени в супер широк обхват. От обективно по-стойностни, до обективно много по-зле от тях.
И когато един мъж 8 пише и излезе с една жена 5, тя си мисли "и аз трябва да съм 8, щом ми се вързА".
А той си мисли, "е, и тая вечер ръцете почиват, щом ми се вързА"

Това да стреляш с автомат с безкрайни "патрони" по всичко живо не е "нереална самооценка".
Който "дава баницата, обаче" и се връзва на "нигерийския принц", е.

Затова интернет сайтовете не работят. Защото мъжете имат "автомати с безкрайни патрони", а жените са с "нереална оценка". Като не ви харесват условията, не стойте там.

Каквото хванете на живо и задържите, това ви е нивото, и за мъже, и за жени. Ако никой (от вашия критерий) не ви сваля на живо, а само в интернет, познайте кой е с нереалната оценка.

# 80
Не мога да проумея от къде идва това общоприето клише, че общуването между двата пола е винаги някакво радване за мъжа,

Скрит текст:
не малко мъже има дето се мислят за джордж клуни, а са по-близко до дани де вито,
но даже хумора им е дебелашки
и се пробват с нахалство и тактиката "ако ме съжали, ще успея поне за кратко
... да ѝ се порадвам"..
а за жената - някаква тегоба или в най-добрия случай - безмерно отегчение?

# 81
Хайде бе, сайтовете на работят. Точно така намерих мъжа си. Други познати двойки също така се взеха. И конкретно за нашия случай смея да твърдя, че не сме били с нереалистична преценка.
И аз самата познавам повече мъже, които се смятат за нещо повече от това, което са.

# 82
Джеймс, за пръв път чувам за това клише
отде идва явно знаеш по-добре щом  го използваш..
аз съм на обратното мнение, повечето мъже днешно време си вярват, че щом ти обелят дума и трябва да подскачаш от радост независимо дали се харесвате или не..

# 83
и аз познавам 3 двойки дето са се запознали в Тиндър, две във Фейсбук.
Според мен в наше време просто е трудно да се запознаеш с хора без да търсиш,
Аз поне не намирах това което търся в кръга си от познати и то доста дълго.

Не знам къде бих търсила ако не онлайн, нито ходя на фитнес нито по барове.
Повечето ми познати са семейни

Записвала съм се на какви ли не курсове, на танци , не ми е излязъл късмета.
Онлайн съм намирала много по-често хора, които ми пасват.

# 84
  • София
Каквото хванете на живо и задържите, това ви е нивото, и за мъже, и за жени. Ако никой (от вашия критерий) не ви сваля на живо, а само в интернет, познайте кой е с нереалната оценка.

Това винаги и за всички е най-точния критерий - дали тези, които искат ти, искат теб. И всичко това се проверява с връзка. Защото всеки може да флиртува за да се забавлява, да си чеша егото, някои дори така се подиграват на отсрещния човек. Някой може да си мисли, че нещо е свалка, а то да не, да е елементарна любезност и или просто човекът да е такъв с всички. Вече имаш ли успешна връзка с някого, тогава можеш да кажеш, че е била реална (само)оценката.

Иначе преди много години имах Тиндър за кратко... вероятно съм слайпнала (не помня посоките) на двама-трима от стотици. Жените трудно избират само по външен вид и когато това е единственият критерий, се оказва, че изискванията са много високи. Но това като цяло си е една много различна от естествената среда, и много неща са изкривени, не само представата за търсене и предлагане, но и това какво се търси и предлага, и как.

# 85
Скрит текст:
И в реала, и по сайтовете са много повече мъжете, които имат нереална оценка за себе си и които се целят в недостижими за тях жени.
По сайтовете мъжете не "се целят". Стрелят с автомата. Суайповете са безкрайни.
Затова таргетират жени в супер широк обхват. От обективно по-стойностни, до обективно много по-зле от тях.
И когато един мъж 8 пише и излезе с една жена 5, тя си мисли "и аз трябва да съм 8, щом ми се вързА".
А той си мисли, "е, и тая вечер ръцете почиват, щом ми се вързА"

Това да стреляш с автомат с безкрайни "патрони" по всичко живо не е "нереална самооценка".
Който "дава баницата, обаче" и се връзва на "нигерийския принц", е.

Затова интернет сайтовете не работят. Защото мъжете имат "автомати с безкрайни патрони", а жените са с "нереална оценка". Като не ви харесват условията, не стойте там.

Много добре работят сайтовете за хора, които ги използват рационално. Има достатъчно житейски потвърждения за това, даже и деца вече са си направили, някои сигурно и внуци чакат.
Сайтовете са само един от много канали за контакти. Не дават гаранция, че Х задължително ще намери каквото търси, нито, че отсреща ще го одобрят.

# 86
  • София
Ако един мъж може да се запознава само онлайн, това задължително би му стеснило и ощетило кръга от възможности.
Още по-зле, не си е проверявал и не подозира възможностите си и какво може да намери.

Разбира се, изключения винаги има. Едното изключение е преди 15-20 години, в зората на интернет дейтинга.
Второто изключение е, ако е в диапазона до 29-30г.
Третото изключение, разбира се, в комбинация с 2то, ако е топ 1% и буквално има десетки предложения и възможности, повече отколкото би могъл да откликне.

# 87
  • София
Пак е относително. Интернет дава възможност за много голяма бройка проби, което винаги е плюс. Но трябва да можеш да поравиш добре с инструментът, който ти е даден (no pun intended Joy). Както винаги, конкуренцията е огромен фактор, а при мъжете това значи, че много малък процент държат върховете, поради селективността на жените. Неслучайно се жалят времена в които конкуренцията не е била толкова глобална.

# 88
Писах, че заради "самонадскачането" с фалшивата самооценка се хвърлят на мъже над тяхното ниво, което води връзката до "само секс" като следствие.
Мечтаеш си на мъжете да се полага най-доброто, а жените да не придирят много и да свалят критериите? Satisfied

# 89
  • София
Миналата седмица с моя гледахме един много як филм (испански) - Платформата. Попринцип е метафора за йерархията в обществото, но работи и за връзките. Тези на върха ядат каквото и колкото си поискат, а за тези надолу, каквото е останало. Ако не им е по вкуса, стоят гладни. Толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт