СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 330
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 150
  • на Мелмак
Дано всички са спокойни и уверени!

# 151
  • Пловдив
От една майка на бъдеща седмокласничка - успех на децата, увереност и късмет! Ще се справят!

# 152
Преразказ от името на герой ли беше по-лесно? Не мога да си спомня предпочитанието на моето дете 😕

# 153
  • Силистра
Преразказ от името на герой ли беше по-лесно? Не мога да си спомня предпочитанието на моето дете 😕

По принцип е по лесният вариант, но пък може да има и подводни камъни....

# 154
  • Пловдив
По мое мнение не  по-лесния вариант. При преразказ от името на герой много неща трябва да съобразяват, освен да помнят последователност на действията, да не изпуснат момент ...

# 155
  • Някъде там...
Успех на всички деца! И здрави нерви и търпение на родителите!

Не съм влизала от известно време, имам да наваксвам, но по-късно.

На моите им е по-труден преразказът от неутрален разказвач. Досега на пробни на такъв са имали най-малко точки.

# 156
На много деца им е по-лесно от името на герой заради времето, което се използва, но тук не всичко се преразказва /това , на което героят не е бил свидетел / или се преразказва по различен начин.На моя син това му е по-трудно - да прецени кое и как да преразкаже и кое да пропусне. Успех на всички деца!

# 157

По принцип е по лесният вариант, но пък може да има и подводни камъни....
Моята девойка май няма предпочитания, важно й е ясно да знае, слушайки текса, каква е точно задачата, от името на кой... Че ако е от името на някой герой, трябва да се следи той участва ли в някоя случка, вижда ли я, чува ли разговор... че да знаеш дали го предаваш или гопропускаш.

# 158
  • София
По инфо от същата група, тезата била върху “Опълченците на Шипка”.

# 159
Аз вече започвам да ставам неспокойна. Ще гладя и ще чистя май, че иначе ще откача.

Добре, че съм на работа.

# 160
  • София
От група във ФБ разпространиха новината, че преразказът ще е от името на герой, дали е така, не е ли рано да се знае още?
Първа греда ако е така. Елена само това не искаше, от името на герой. Предпочита от неутрален разказвач. Но каквото такова. Еднакво ще е за всички.

# 161
  • София
Снощи писах набързо и забравих рожденниците:
ДА  са честити ! Да са много здрави и усмихнати - момичето на JiD,  на Fancy, мъжът на desive78. Може би и други е имало в последните дни. Извинете, ако пропускам някого. На късмет да са празниците и късмет да им донесат на изпитите.
Сънчо, и на твоята дъщеря пожелавам много весел празник утре! 18 е събитие! Да си намери пътя - здрава, уверена, щастлива! Много сълзливи вълнения ще имаш тези дни. С наш батко у дома почнаха преди 2 седмици. И аз лиснах една вода сутринта, но внимавах да е малко, че да не се пързулнем по нея.

peneva_a, излишен стрес са им докарали на децата с този страничен вход. А 10класниците са чак от 11ч. Защо ли е било нужно... Дано не им е повлияло на децата.

Elle, как сте чули реакции на деца по варианта? Нали те го ще го видят/прочетат чак вътре в стаите? Вариант 2 - ОК, но повече подробности за теза, за вида преразказ - откъде?

Герани, всяко дете има различни предпочитания към вида преразказ. Няма универсален по-лесен.

Жабче, радвам се, че писа. Забеляза се липсата. Надявам се притеснителната ти девойка да се е събрала и отишла спокойна, доколкото е възможно.

Моята също преговаряше нещо в колата до последно. Но видях, че допълнително я напряга това и  ѝ предложих да спира и колкото толкова. Малко дзен дишане накрая и слезе към училище.

Спирам Simple Smile постоянно се появява нов отговор и сигурно писаниците ми вече не са актуални Simple Smile
Отивам да подавам в НУИИ и да се правя, че работя. Дано се разсея до заветното позвъняване към обяд.

# 162
  • Sofia
Моят иска неутрален разказвач. Един път беше оплел времето от името на герой, че и аз не бях разбрала даже грешката

# 163
Някой може ли да ми прати линк към групата във фейсбук, защото не я откривам?

# 164
Изчистих целия гардероб с обувки, пуснах 1 пералня и отивам на тренировка Simple Smile.
СМ искаше Бай Ганьо или По жицата за теза, ако са Опълченците или Заточениците - горко му Simple Smile.
Иначе преразказ от името на герой е по-леко, но има и уловки.

Общи условия

Активация на акаунт