СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 604
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ето затова не харесвам науките, различни от т.нар. "точни". В математиката няма правилно, по-правилно и най-правилно, а само правилно. Десетки страници дискусии и предположения след вчерашния изпит, а другиден почти всяко дете ще си знае точките +/- 2 максимум, след като излязат отговорите.
Дано имат късмет децата!
Отговорите вече ги намерихме, въпросът е колко ще му пишат на преразказа. Синът ми намери теста някъде из нета, с отговорите.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 15:50 от Cuckoo

# 556
Неутралният разказвач би трябвало да знае абсолютно всичко за историята и нейните герои, нещо като Матрицата Wink

# 557
Моята дъщеря също е писала първо на чернова, после е преписвала, едва е стигнала с времето, останала е последна в стаята.

# 558
  • София
Добротворство...къде я измислиха тази дума...как да не я сбъркат децата....

# 559
  • София
Моят умник писал за добротворството и любовта към ближния - Хайдути Simple Smile

Това не беше ли от въпросите или е от преразказа?

# 560

Дъщеря ми не е писала името на героинята Ева, защото "В историята, в която аз съм неутрален разказвач, никой не й споменава името, аз няма как да го знам, т.е. не мога да го ползвам." Не знам дали е права, не коментирах Hands V

Това е и нашето голямо притеснение. Всичко друго е вярно в работата на дъщеря ми, или поне тя така си мисли. Но решила да не използва името Ева в текста си съвсем умишлено, защото го нямало в разказа никъде, освен в заглавието, и се уплашила да не ѝ вземат точки, ако го използва. Много искала да постигне 100. Дано не бъде санкционирана за това, понеже, реално погледнато, ползването на името само улеснява задачата. Тоест моето дете се е самозатруднило, уж за да е по-коректно. Казва, че навсякъде е избегнала повторенията. Успяла някак без името. И си го харесва.
Дано не ги ощетят децата за това, че са избрали по-трудния начин.

# 561
Моят умник писал за добротворството и любовта към ближния - Хайдути Simple Smile

Това не беше ли от въпросите или е от преразказа?
От въпросите Simple Smile
В преразказа е препарираната сова, който вид птица според децата има вариации, както и препарирана ли е или парализирана... Аз това нещо под стрес не мога да го преразкажа, та ако моята девойка се е справила, според очакванията си... много, много, много ще си я нацелувам! Не че иначе няма, ама...

# 562
Чета, че пишете тук за преразказа - моят не могъл името на момичето да запомни!!!! FlushedLaughing Затова писал момичето, тя, детето и т.н.
Така дори е по-правилно според нашите преподаватели

Много ме успокоявате, дано е така. Дъщеря ми също не е ползвала името, съвсем целенасочено.

# 563
При нас определено блеенето, съчетано с бързане, е пречка номер едно. Въпреки че говорихме, вчера пак е писал бързо. В резултат, едната му грешка е сто процента от недочитане на въпроса. При другите може и да е имало колебания, но едни две точки можеше да си вземе само, ако не прелиташе през въпросите.
Ох, това недоглеждане... Моето дете писало на упражнението с перифраза: ..."като прибавя ..." Аз казвам: "Прибавят, не прибавя. "Те" са подлог." Тя се втрещи! Защо? Ами, защото не прочела пак началото на изречението, а само подчертаната част, която ще се перифразира.
И за упр. 10 да споделя, че ако не ми беше мъчно, щеше да ми е много смешно. Тя: "Какво? Наистина ли е "решили да започнат..."? Аз мислех, че е "започнали да решават". Ама как така ще пишат "решили да започнат..."?" И повтори много пъти, че тя мислела, че е другото. В един момент я спрях и казах: "Добре де, мислиш, ама текст нали имаш пред себе си?" И като се разфуча...
Но какво да се прави. Аз бях също склонна към недоглеждане на младини, така че тази круша къде да падне, ако не около дървото си?
Сега чета дискусията за "бухал" и "сова" и хич няма да питам тя какво е използвала. Каквото е станало, минало е вече.
Пък дето щели да променят формата - със сигурност някоя нова тъпотия ще измислят и ще мъчат децата още повече. Всяка власт идва със заявки да направи частните уроци излишни, да има повече въпроси за мислене, а не за зубрене... но резултатните формати са все по-лоши. Сега ако направят интегрирани, ще могат и учителите по обществени и природни науки да влязат в играта с частните уроци и родители и деца хептен ще луднат.
... Ами, ние нали си знаем, че децата трябва да порастнат и да станат хора въпреки системата на образованието, а не с нейна помощ и това си е открай време.
Smiling Imp

# 564
  • София
Ооо, това с парализираната сова истински ме изкефи Simple Smile

Литературата как да е, обаче видовете изречения за мен са абсолютно ненужна информация. Дали било сложно, дали било съставно... Кому е нужно

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 16:50 от Cuckoo

# 565
  • Някъде там...
Моите притеснения и за двете матури са свързани с краснописа. Синът ми знае, че трябва да се старае, но дори старателното му писане понякога е нечетливо. Имате ли наблюдения дали се е случвало и колко често се случва да не дават точки заради грознопис?

Моите и двете не пишат красиво. А едната като е и притеснена, на лекарски почерк го докарва чак. На пробни в междучасие често имаше въпросителни и "нечетливо", "не се чете"... и съответно взети точки.
Още в началото на курса по БЕЛ госпожата им каза, че почеркът им не е ок. И дори съвсем несъзнателно, проверяващият може да вземе точки, защото ще се затрудни, ще му се накъса текста и т.н. Ама каквото, такова сега...

# 566
  • София
Синът ми не иска нищо да проверяваме и да прогнозираме точки. Не го придумвам. Опитах 2- 3 пъти, не дава. Ще чакам официалните резултати.
Казва, че ще го скъсат.  И за мат.така казва.  Явно много ги преживява тези матури.

# 567
  • София
Аз прогнозирах, дано съм лош пророк.

# 568
За кое прогнозира, явно някъде пропуснах?

# 569
  • София
За кое прогнозира, явно някъде пропуснах?
Резултата от изпита, като за преразказа взех нещо средно. Отговарях на това:
Синът ми не иска нищо да проверяваме и да прогнозираме точки. Не го придумвам. Опитах 2- 3 пъти, не дава. Ще чакам официалните резултати.
Казва, че ще го скъсат.  И за мат.така казва.  Явно много ги преживява тези матури.

Общи условия

Активация на акаунт