Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 524
  • 829
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Говорехме за парка във Възраждане.
Исках да го смимам и да ви покажа. От балкон на жувущите в района.
Ами парк е силно казано:

Не го гледайте от тези бетонни блокове, а идете на място и тогава ще разберете дали е парк и дали Ви харесва. Парка в Младост до ледената пързалка е по-малък и бледнее: изоставен е да се руши. Половината игрушки не могат да се ползват.
В сравнение с паркове в големи градове Възраждане е малък, но за Варна е най-добрия парк, понеже е чист, заграден и се поддържа. Ето малка част от него.😍

# 196
"Новият екип на главния архитект на Варна Стоян Петков работи по цялостно силуетно оформление и цялостна градоустройствена разработка, които да определят посоката на развитие на морската столица. Това съобщи за Радио Варна той.
Предвижда се да бъде организирано обществено обсъждане относно промени в Общия устройствен план. Целта е да може да се определи в кои зони може да има балансирано строителство и в кои трябва да бъде занижено заради спецификата на теренните условия, обясни главният архитект."

Ще умра от смях , то не останаха свободни парцели в обособени квартали,  той ще балансира -  сигурно ще дава разрешение за още високи сгради примерно на останалите къщи в бриз да се балансират с вече построените мастодонти. Не мисля, че вече въобще може да се направи нещо. Освен като в западните страни инвеститори да изкупуват стари сгради постепенно и после да строят на тяхно място, вдигайки цените на жилищата и наемите до космическо ниво.

Не знам парковете във Възраждане / Младост може да са малки ама поне ги има, не се сещам за такива в широк център, цветния квартал примерно ( може и да греша, афектирана съм от глупостите на новия главен архитект )

просто искам скапания ни кмет да се махне вече от тази длъжност

# 197
Двайсетина етажа отдавна са съвсем традиционна за българските градове етажност...
Айде, бе!

# 198
  • Варна
Паркът до Мебелна палата е приятен. Във Владиславово под пощата има парк. Аспаруховския парк харесвам.

Този, който коментирате разпалено - била съм точно 2 пъти, не ми хареса. Но за хората, които живеят в близост и имат малки деца, предполагам им е удобен и са доволни.

# 199
Двайсетина етажа отдавна са съвсем традиционна за българските градове етажност...
Айде, бе!

Айде, неайде... ЕПК-та се строят из тая държава от едно 50 години... Има малко под, малко над 20 етажа, средно са двайсетина етажа.

На първо четене - блоковете, които гледат през булеварда към зоологическата градина, са ЕПК с горе-долу такава етажност.
Сегашната драма, която тръгна от Възраждане, за "небостъргача" на 20 етажа в Аспарухово, е меко казано преекспонирана.

# 200
  • Deutschland/HE
Емма, в кв. Чайка и на Студентска блоковете са около 14етажа, със сигурност не са 20етажни. Май на Явор сградата ще е 17етажа и ще е най-високата там.

# 201
Паркът до Мебелна палата е приятен. Във Владиславово под пощата има парк. Аспаруховския парк харесвам.

Този, който коментирате разпалено - била съм точно 2 пъти, не ми хареса. Но за хората, които живеят в близост и имат малки деца, предполагам им е удобен и са доволни.
Не са особено доволни Кисе. Оплакват се, че е трябвало да е едно,  а реално са ги презастроили и запушили с бетон от всякъде.

Нагоре четох че бил най добрия парк във Варна.
Майко мила...

# 202
Зад Акациите са 15 етажни блоковете. Така или иначе 20 етажа може да е височка сграда, но не е небостъргач.
И аз мисля, че нещата отдавна са отървани и тоя архитект само плямпа. Аз не мисля, че е само кмета. Много са замесените в липсата на градоустройствен план и това презастрояване.
Този парк във Възраждане стана епичен. Чак ми стана интересен.

# 203
  • Варна
20 и повече етажни сгради у нас съм виждала само в София и определено не са строени отдавна. ЕПК-тата във Варна са по 14 етажа + тавански.

# 204
18 етажа са ЕПК оранжевите, има в Младост и Възраждане.

# 205
  • Варна
Сетих се че има едни с "тухлички" 16 етажни във Възраждане. Ти на кои викаш оранжеви?

# 206
  • Варна

Въпрос на вкус. Ходила съм и в тези паркове в Младост до Мебелна палата, и във Владиславово.- бледнеят ми. Можеше да е по-голям парк Възраждане, но като се юрнаха да строят, че не се спряха. Поне има за малките игрушки, има велоалеи, за по-големите до парка има футболно игрище, фитнеси и баскетболно игрище. За майките има къде да си пият кафето, има пейки и беседки на сянка и най-вече ми харесва, че е чисто, заградено, няма бездомни животни, които да си вършат работата там, където играят децата.
Който иска по-голям парк за разходки отива в морската градина, но в нея не може толкова спокойно да си пусне по-малките деца да играят.

# 207
Сетих се че има едни с "тухлички" 16 етажни във Възраждане. Ти на кои викаш оранжеви?
Ами оранжеви са, над газостанцията, там където има цирк, и до параклиса в Младост. По 18 етажа имат.

# 208
  • Варна
Скрит текст:

Не. Нямат.

# 209
Teзи мисля са 16 жилищни +1 партер+ 1 таван

Общи условия

Активация на акаунт