Модни консултации - 73

• 73 919
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
Категорично не мисля, че можем да ви посъветваме без да сме ви виждали с показаните модели и без да знаем какъв е личния ви стил. Някога носех супер подобни на първите и (въпреки, че не харесвам този модел рамки на себе си) мога да заявя, че със всичко се свиква, дори да се гледаш с очила, които са извън зоната ти на комфорт към днешна дата.

Това лято обикалях Софийските оптики с идеята за очила за четене и установих, че като си изпея изискванията за това, което търся им прилошава и дори нямат възможност да си сортират наличностите в базата данни по важните за мен характеристики. Като им кажа, че искам да ми покажат само матови ацетатни рамки със мост по-голям от ХХ мм и стъкло в рамките на Х-Y мм настава паника и смут Wink
В крайна сметка взех тези - мъжки модел на David Beckham, единственият им недостатък е тежестта!

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 18:20 от Agent Provocateur

# 706
Като носеща очила с голям диптър и пресбиопия- първите са неудобни ако стъклата са дебели, въпреки изтъняванвто.Моите са подобни и ми тежат стъклата , пързалят се надолу по носа, падат като се наведа.Тези ушета много са ми неудобни на носа-натискат ме.Предпочитам като удобство такива като досегашните ти.Имам няколко такива рамки и ги предпочитам.Та…малко е според зависи.Ако диоптрите са малки и стъклата са тънки, може би няма да е така.

# 707
Друго неудобство на първата рамка е наличието на автоматизиран навик от тъмните да си хванеш очилата и да си ги вдигнеш като диадема на главата... скубането е гарантирано!

# 708
Като човек носещ от години очила с висок диоптър, единствено вторите ще са удобни и няма да ви дразнят по никакъв начин.
Първите са модерни, но стават само за слагане за 20-30мин и това е.
Не се водите от модата, защото това е нещо което ще ви е на лицето постоянно.

# 709
Значи все пак не е само мое усещане за неудобство.Повече
никога няма да си купя такива рамки с моя голям диоптър.

# 710
  • Пловдив
Благодаря на всички, които се включиха, изключително ми бяхте полезни. В крайна сметка се спрях на първите Simple Smile  точно защото моите постоянно ми се пързалят по носа. Този тип рамки се разширяват от носенето и съм абонирана всеки месец да ходя за корекция. Самата рамка на новите е изключително лека, ще видя като сложат стъклата как ще е.

# 711
  • Пловдив
Есенция Лимонова и от мен глас за първите.
Каквито и рамки да съм избирала през годините, винаги в един момент ми си пързалят на носа, дръжките в един момент се разширяват и т.н.

# 712
  • София
Дъщеря ми е с модел доста сходен на първите. Удобни са, леки са доста. Изкриви ги веднъж, ходихме да и ги оправят.  Около нея са все с такива, та явно са модерни.
Аз имам алергия към метала и ако не съм с лещите съм с тези скучни очила.

# 713
Това, което ми харесва в първите очила не е модата, а това че не отнемат вниманието от лицето, просто са по- минималистични.
Аз си купих от тези с прозрачните рамки, и много си ги харесвам, единствения зор е че когато ги оставиш някъде е трудно да ги намериш после Grinning

# 714
Докато сме на тема очила да питам някой от тук пазарувал ли е, постоянно ми излизат реклами
https://brandsoutletbg.com/

# 715
  • София
Елена, много хубаво дете!
Явно алергията към метал не е рядко срещана - аз също имам такава и ако рамката докосне кожата на бузите (явно дори и за малко), се обривам. Всичките ми очила - слънчеви и диоптрични (от които имам само един чифт) са пластмасови. Но много ми харесват металните, които сте показали Simple Smile

# 716
  • София/Севлиево
Момичета помагайте с идеи.
Искам нови обувки -черни ,на лека платформа или 2-3 см дебел ток,за пролетно-есенния сезон,но идея си нямам отпред какви да са-заострени, заоблени, квадратни...Какво е актуално сега и ще бъде ок поне до пролет 2025 според вас?

# 717
Лоуфъри с дебела/средна подметка.В ССС има доста.

Аз имам
подобни, със средно дебела подметка, от поне 5г ги имам, нося си си постоянно и не излизат от мода за мен.

# 718
Дааа, и аз много ги харесвам.
Взех на Aldo от обувки.бг. Много им харесвам чантите, но и тези лоуфъри са супер удобни, та и обувките са им добро качество.

# 719
Имам нови обувки, които подозирам няма да харесате и 20 мин време, та ще си пусна кафе и ще направя нова тема... или не е добра идея?

Общи условия

Активация на акаунт