Работа от вкъщи - по-скоро проблем

• 5 724
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Петенце,и останалите които работите хоум офис,аз съм обратната ситуация-преди пандемията в офис,трудно се адаптирах 2020г вкъщи,но свикнах някак.
Сега ме връщат в офиса..но нищо не е същото,нито обстановка ,нито аз..Трети месец не успявам с адаптацията,и колкото и да не обичам промените,след много години във фирмата явно ще се наложи да сменя...
Моля, ако имате желание,пишете ми на лични ,търся само хоум офис вариант .

В коя сфера търсите работа?

Кол център в момента,но всичко с онлайн търся. Без продажби,МЛМ и т.н несериозни неща...

# 46
Аз съм на мнение, че ако на човек не му допада нещо в работата му просто трябва да търси ново придизвикателство, особено когато  няма пречка, да стоите на това място непременно.  Живеем в динамични времена с възможности. Когато си сменям работата баба ми и не само, ме почва, как шефа ме уважанал, "Камъкът си тежал на мястото", пак трябва да се доказвам, трябва да свиквам с ново място и колеги и....всичко в негативни оксраски. Аз съм на друго мнение. Много хора седят с години на едно място и в работата, в живота, защото да излезеш от "зоната си на комфорт" не е лесно.  Моя позната има затруднения в работата и аз и я попитах, защо не се запише на един курс, 300 довода даде, защо да не се запише. Говорим за краткосрочен курс има и за по един ден, след който със сигурност ще се справя по-добре.  Нямаше един аргументиран довод. На мнение съм, че човек винаги трябва да търси решението, да търси алтернативите, а не проблема.

Що се касае до приятелството на работното място, за мен разделянето на работа и личният  живот е правилното, само, че много компании активно работят подобно на американски модел, работата да е живота ти. Включително четох, като социална политика на фирмата, замразяване на яйцеклетки на служителките. Против тим билдингите съм също, считам, че тези няколко дневен постоянен контакт е ненужен и това сближаване на екипа минава границата. Един се напил и незнае какви ги върши, реален случай бременност от семеен колега, съответно тя остави детето и т.н.             
 А що се касае до комуникацията с колеги,  понякога е нетърпиво, лични разговори, постоянни лични телефонни разговори, особено жени постоянно говорещи, оплакват се, децата, цените, политика...до степен да не можеш да се концентрираш и да си вършиш работата и това е масово.  Не казвам да стоим, като сфинксове, но да има някаква граница.

# 47
На последните ми две работни места се насърчава социализацията между колеги. Говорим си на всякакви теми, повече и по-малко лични, зависи с кой си по-близък. Голямата част от колегите ми са приятели и извън офиса. Гледа се свършената работа, какво правим междувременно никой не го интересува. Смята се, че близките отношения между колегите повлияват добре екипната работа. Всъщност в офиса ходим предимно за социализация, като не искам да ме разсейват работя от вкъщи. Затова сме на хибриден модел.

Работила съм и на място където се държеше отношенията между колегите да са изцяло професионални, ами няма толкова тегава работна обстановка. Сега ми е в пъти по-приятна работата. Имам си и среда извън работата, разбира се, не разчитам на офиса за социални контакти.

# 48
Аз съм на мнение, че ако на човек не му допада нещо в работата му просто трябва да търси ново придизвикателство, особено когато  няма пречка, да стоите на това място непременно.  Живеем в динамични времена с възможности. Когато си сменям работата баба ми и не само, ме почва, как шефа ме уважанал, "Камъкът си тежал на мястото", пак трябва да се доказвам, трябва да свиквам с ново място и колеги и....всичко в негативни оксраски. Аз съм на друго мнение. Много хора седят с години на едно място и в работата, в живота, защото да излезеш от "зоната си на комфорт" не е лесно.  Моя позната има затруднения в работата и аз и я попитах, защо не се запише на един курс, 300 довода даде, защо да не се запише. Говорим за краткосрочен курс има и за по един ден, след който със сигурност ще се справя по-добре.  Нямаше един аргументиран довод. На мнение съм, че човек винаги трябва да търси решението, да търси алтернативите, а не проблема.

Зависи каква ти е професията, не се намира така лесно работа. Пробвала съм курсове с дизайн, ами не е толкова просто - иска се малко опит и т.н., вече е до късмет дали ще те вземат. Не мисля, че е само "зона  на комфорт", хората имат семейство и разни разходи, вероятно правят и сметки. Не виждам и лошо да стоиш на една и съща работа ако всичко е наред - заплата, няма тормоз, разбираш се с  колектива. В крайна сметка целта е да изкараш заплата, за да се изхранваш.

# 49

Не виждам и лошо да стоиш на една и съща работа ако всичко е наред - заплата, няма тормоз, разбираш се с  колектива.
Никой не е казал обратното, аз написах:

Ако на човек не му допада нещо в работата му просто трябва да търси ново придизвикателство.....

А работа се намира, като се търси. Ако не търсиш, работата няма как да те намери.  Ако не търсиш, не учиш, не се развиваш няма как да се случат нещата, разбира се битова вярването, как всичко е с връзки и някой да те уреди, но аз съм на мнение, че който търси намира. В България съм работила на места намерени само и единствено от jobs.bg, в чужбина работните ми места са също от Интернет. Всичко е труд и упоритост. Дизайна е специфична дейност, но ако си упорита и това е целта ти, не само курсове, но и много часове самоподготовка и правилна стратегия това ще ти стане професия.

# 50
Петенце, на такова работно време лично аз не бих издържала дълго. Имате ли опция да работите от офис, ако искате? Евентуално да се уговаряте с някоя колежка да ходите в офиса в определен ден?
На мен от къщи ми е ок, но други колеги предпочитат да работят в офиса по-често.

# 51
На твое място какво бих предприела, подредено по приоритети:
1. Нова работа, с офис / хибриден модел и евентуално график, който да съвпада с мъжа ти. В други кол центрове мислиш, че няма тийм лидове и мениджъри ли? Щом имаш такъв опит, даже може и да имаш повишение на заплатата на ново място. Изобщо не е нужно да започваш от начало - даже по-добре не кандидатсвтай за entry Level позици, а за нивото, на което си ти.
2. Докато стане т.1, бих пробвала да ходя да работя от офиса на сегашната фирма, поне 1-2 пъти в седмицата. Още 1-2 дни някъде в co-Working space. А защо не и някъде извън града? Ако мъжът ти също е хоум, на хижа 7те Рилски езера има споделено работно пространство, на морето апартаменти и т.н. За лятото е нелоша опция.
3. Доброволец в някакво НПО / социална кауза / обществена организация - вече са писали по темата
4. Води групови тренировки. С времето ще си създадеш верни клиенти и ще си общувате редовно.

# 52
Това с доброволчеството направо ме убива ( от смях), нямам представа защо се предлага като някакъв вариант за запълване на свободното време и разнообразяване.

# 53
Доброволчеството не се предлага за “запълване на времето и разнообразие”, а за смислени социални контакти, за общуване по обществено значими теми със светни и интелигентни хора (в повечето случаи). Тоест хем се запознаваш с готини и ангажирани хора, хем правиш нещо смислено и полезно за обществото. Кое по-точно ти е смешно?

# 54
  • София
Проблемът за мен е графикът, а не хоум офисът. На такъв график може да издържи млад студент, който след работа ще отиде на дискотка до 3 и ще стане в 12 на обяд. А възрастен човек реално се разминава с целия заобикалящ го свят.

# 55
  • София
Аз съм с две деца и много ми харесва хоум офисът, защото ме улеснява с грижите покрай тях. Но - имам едни три или четири дни в месеца, когато ходя в офиса и така ми е перфектно. Социализирам се, обличам си рокли, готвят ми някъде и се чувствам човек, а не слугиня. Отделно, че съм от хората, които обичат да създават приятелства на работа и смятам, че работата е идеално място за нови познанства и приятелства. Не смятам, че офиса е забранена зона за лични споделяния и разговори на различни теми, когато колегите са ти приятни и интересни. Много странно ми прозвуча мнението на потребителката, която писа, че разговори за новородено внуче или почивки били безсмислени, нещо такова. Та това са хубавите неща в живота, защо да не ги споделяме.
Напълно разбирам момичето, защото хоум за млад човек може да е неприятно в един момент. Аз на нейно място бих потърсила нова работа с хибриден модел поне и също не мисля, че може да е крачка назад. На нейните години доста експериментирах в това отношение.

# 56
Аз цял живот мечтая за работа от вкъщи, дори мислех да сменя сферата но дори не знам каква. Фармацевт съм и работата ми е с клиенти, което силно ме затруднява, бидейки интроверт.
Компютри ли, езици ли, така искам да работя от вкъщи.

# 57
  • София
Velma, пробвай в компаниите за клинични проучвания, ако английския ти е добър. Има доста вече на пазара, повечето са с опция от вкъщи.

# 58
Работа от вкъщи = моя мечта! (дано се сбъдне).
Има толкова много неща, които могат да се правят в извънработно време за да не е скучно...

# 59
E, то говорим за работно време. Извън работно всеки се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт