Кога е време за сватба?

• 19 926
  • 704
  •   1
Отговори
# 675
  • Paris, France
Ако дефиницията ти за 'живеене' са кръчми и джамборета, май никога няма да се наживееш.

Децата не пречат на кръчмите и особено джамборетата. 🌞

# 676
Не пречат, ако има кой да ги гледа.

# 677
  • София
Децата не пречат на живота. От 24 години насам все сме с деца и все по някое е малко, но това не ни спира и да излизаме, и да спортуваме, и да пътуваме, и с приятели да сме постоянно по срещи. Е, дискотеки, кръчми и купони не е нашето, но концерти, театри, а сега сме с 3 от децата на един прекрасен остров, преди да си идем за 2 месеца на морето.

Нарцис, то гледането не означава да седиш в едно помещение и да ги гледаш втренчено. Wink Можеш и разни активности да упражняваш. Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 19:50 от Fever Ray

# 678

И каква е причината да си запозната с тяхната теза?
Никога ли не ти е минавало през ума, че подобни изказвания са защитна реакция срещу всички тьотки, които си врат носа там, където не им е работа – както например въпроса кой дали, кога и защо се размножава.
Същата работа е и с тези без постоянни партньори – „Не съм срещнал/а подходящата/ия“, което на практика може да означава и „Никой/я досега не ме е поискал/а“.
Това как ти звучи?
Моят съвет – гледайте си собствения живот и оставете хората да си живеят техния на спокойствие. Никой не ви дължи обяснение защо и как... нещо си, нито пък имате право да обсъждате чуждите избори. Особено когато не сте запознати с фактите.

Леле, някой да Ви е казал, че съм се вряла в личния им живот и съм ги карала да ми се обясняват? А дали може те да са ми го казали това ей така, на по кафенце, както си говорят хората за какво ли не ? Става въпрос за планове за деца, не за венерически болести Grinning И какво Ви бърка за кого говоря в анонимен форум, нито познавате тези хора, нито ги казвам по име. Включвам се в темата като всички останали. Никого не съм питала за плановете им за деца, хората си говорят като се видят. Съквартирантката ми на първия ден, в който се нанесохме да живеем заедно, побърза да ме уведоми за мнението си по тези теми, с много подробно обяснение. Нито съм я питала, нито нищо.

Междудругото, в моята среда където живея, по-скоро аз трябва все да се оправдавам, че имам семейни ценности - има периоди, в които отвсякъде ми се изнасят едни лекции от познати и непознати колко било ужасно, безотговорно и малоумно да имаш деца днешно време. Напълно нежелани лекции. И аз съм все едно супер старомодна. Знам, че трябва да не ми пука просто, но става потискащо понякога.

# 679
Остави сега хората и техните деца, я кажи ти защо нямаш мъж още? М? Ах, и деца нямаш?
Сигурно не ти харесва такъв директен въпрос, и на мен не ми харесва, задавам го само да усетиш какво е да дължиш оправдание за собствения си избор на човек, на когото изобщо не му пука за теб.
Както ти можеш да проявяваш активна или пасивна агресия в отговора си, така могат и хората, които нямат деца.
Не са длъжни да се оправдават, но са принудени, което води и до подобни нелепи защитни реакции. Предпочитат да ги гледат с потрес, отколкото със злорадство или зле скрито съжаление.
Не мога да разбера толкова ли е сложно, та има нужда някой да ви го обяснява? Нямам предвид само теб, а и всички от „твоя хор“.

# 680
Нарцис, то гледането не означава да седиш в едно помещение и да ги гледаш втренчено. Wink Можеш и разни активности да упражняваш. Simple Smile
А, не съм казала такова нещо. Мисълта ми беше, че за някои хора живеенето е да люскат през ден концентрат до малките часове в актуалната нощна дискотека/чалготека/клуб (за по-културните). Точно това няма как да стане с деца, освен ако някой друг не им ги гледа.

# 681
На концентрата и алкохола му идва силното намаляване или даже края, независимо имаш или нямаш деца според мен. Просто след 40 който пие редовно, му се отразява яко, не като на 20+. Същото и с нощните клубове.

# 682
С мъжа ми обичахме да пътуваме, да ходим на кафе, на кинофестивали, на концерти, откакто дойде детето вече нищо не правим и никъде не ходим. Много е буйна. Няма и кой да я гледа. Вече четири години стават (две години ковид и две години малчо). Дори и най-съкровеното ми хоби - четенето - пострада, от 70-80 книги на година едва стигам 15. Тъй че засега животът е свършил, но някой ден ще продължи. Тези твърдения как нищо не се променяло са си доста индивидуални Blush

# 683
  • Sofia
Междудругото, в моята среда където живея, по-скоро аз трябва все да се оправдавам, че имам семейни ценности - има периоди, в които отвсякъде ми се изнасят едни лекции от познати и непознати колко било ужасно, безотговорно и малоумно да имаш деца днешно време. Напълно нежелани лекции. И аз съм все едно супер старомодна. Знам, че трябва да не ми пука просто, но става потискащо понякога.

Новачка, все се каня да те питам – кой е този град, в който живееш? В почти всеки пост го описваш като нещо, едва ли не, апокалиптично. Grinning
На мен ми харесват хората, които си искат свободата, харесват ми и тези, които държат на семейството. Демек, всеки да си прави, каквото иска, и да преследва модела, който го устройва. Wink Без да наранява околните, по възможност.
Реално, наистина е вярно това, което се изтъкна като аргумент по-горе, че сме тръгнали да се пренаселваме, та нуждата от детераждане не е на дневен ред по света. Е, не и в България, де, ама еволюция, какво да правиш... Немалко цивилизации са изчезнали в исторически план, няма да сме изключение. Simple Smile

# 684
Че какво ти пречи да подпомогнеш с приемна грижа даже няколко такива деца? Аз не бих. Виждала съм ги как се държат точно тези с лоша или липсваща семейна среда. Сори, нищо, ама нищичко общо няма подрастващ в пубертета с бебенце.
Сигурна съм, че сираците мечтаят да бъдат осиновени, а не настанени временно в приемен дом. Само не разбрах защо се очаква да има нещо общо между бебе и подрастващ?
Няма как да знаеш за какво мечтаят. Ако са някакви циганета на възраст за училище, по-скоро мечтаят да си достатъчно залюхана, че да ти свият портмонето и телефона от масата.
За общото между бебе и подрастващ - явно се очаква подрастващият да се държи като бебе. Ами не, не се.
Продължавам да не разбирам защо се очаква от подрастващия да се държи като бебе?! Откъде ги измисляте рия неща, не мога дори да си представя. И да, убедена съм, че никое дете на света не се радва от факта, че е останало без родители. Освен ако не е с някакво психическо заболяване, да кажем. Ама нормален човек, който да не страда заради изоставянето или смъртта на родителите си не може да има. И няма начин някой да ме убеди, че за едно дете е по-добре да живее във временен дом, отколкото осиновено и напълно подкрепено от семейство.

# 685
Как' Сийка
Както казах, не съм разпитвала никой за деца, особено не по този начин, който вие илюстрирате - не знам защо продължавате да ме изкарвате в такава светлина? Хората ми разказват сами, както ми споделят къде ще ходят на почивка. Споделят ми и къде по-лични неща, точно защото не ги упреквам за нищо никога.
Както не ми е приятно да ми се карат защо искам семейство, така и не ми е приятно да ми се карат защо още нямам. И двете съм ги изпитала. АЗ не съм се държала така с никой - НИКОГА не съм търсила оправдания от когото и да било за техните избори, не по този грозен начин, който вие изкарвате.

Blаck Cat ще ти пиша на лично ако ти е интересно, но само ще кажа, че ако не апокалиптично, поне на мен поне ми е потискащо в твърде много отношения Sad

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 20:20 от Новачка

# 686
  • София
Наивница, с тримата малки сме тази седмица. Само днес успях да прочета почти цяла книга на плажа. Не е дебела, но е на руски (такива имаше само хазяйката ни) и е на Стивън Кинг. Wink

Съпругът ми и децата не излизат от водата.
Ние преди 20+ години установихме, че рецептата за кротки деца е да са постоянно ангажирани с някакви активности.

# 687
YSt, не се заяждам, но ти какво си направила по въпроса? Колко деца осинови?

# 688
Засега нито едно, защо питаш?

# 689
Засега нито едно, защо питаш?
Сега може би ще започнат да ти обясняват, че теорията не е като практиката.

Общи условия

Активация на акаунт