ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 483
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Отчет на храната от днес. Нито е супер, нито е зле.
З: плодове - диня и нектарини
О: салата от домат и краставици, тиквички на фурна с кисело мляко. В салатата не съм слагала мазнина, само овкусих с малко сол.
За вечеря ще си правим зеленчуци на грил и за децата и мъжа ми - месо. Аз ще го пропусна, защото ми е топло и криво. За такава глупост се скарахме вкъщи, че ми се отяде изобщо….с две думи добре ми влияят на режима 😄
Намалила съм солта, защото имам доста целулит. С пиенето на вода обаче не се справям много. По 1-2л на ден едвам ги мъча, а когато бях по-слаба с лекота изпивах по 4л на ден. Не знам защо така стана, забравям и не се сещам.

# 436
Аз по принцип приемам само млечни продукти без лактоза и пия ензими лактаза, не знам дали това променя нещата в такъв случай. 😀

# 437
спри млечните за целулита

# 438
  • София
И хубава кожа, както и gut health

# 439
То много неща трябва да се спрат май Sad Ама толкова воля аз нямам. Млечните обаче мога да ги спра за някакъв период да видя на мен как ще ми се отрази (ям много от тях)

# 440
Мерси за съвета!
Като цяло от млечните ям само кисело мляко и сирене. Кафе не пия всеки ден, а и го пия чисто. Чудя се с какво да набавям допълнително протеин - не си падам по месото, яйцата не ми понасят особено добре, бобовите храни също. Протеин на прах ми се иска да избегна, но ако се наложи….

# 441
Би, млечните за период ако ги спреш, нищо няма да усетиш
аз съм без млечни от началото на годината заради тсх- то, но в стави и кожа много силно усещам разликите
не съм тотален фрийк, на морето пих айрян и ядох палачинки с кашкавал и сирене, ама една седмица не обръща каручката

# 442
Мерси за съвета!
Като цяло от млечните ям само кисело мляко и сирене. Кафе не пия всеки ден, а и го пия чисто. Чудя се с какво да набавям допълнително протеин - не си падам по месото, яйцата не ми понасят особено добре, бобовите храни също. Протеин на прах ми се иска да избегна, но ако се наложи….
Ами то това са повечето храни с по-високо съдържание на протеин. Риба ако консумираш, скариди, тофу, темпе, овесените трици имат около 17гр. протеин на 100гр. Ако нямаш проблем с млечните също моцарела, скир и котидж сирене. Чия, ленено семе, но те са по-калорични и трябва да се внимава с количеството.

# 443
Мерси за съвета!
Гъби! Хем са протеинови, хем са нискокалорични, хем са засищащи.
То много неща трябва да се спрат май Sad Ама толкова воля аз нямам. Млечните обаче мога да ги спра за някакъв период да видя на мен как ще ми се отрази (ям много от тях)
Със сигурност ще ти се отрази отслабващо. Млечните са едни от храните, спиращи отслабването.

# 444
За около година бях спряла млечните - всички млечни. Ами, лично аз, никаква полза не видях. Не мога да живея без кисело мляко - сутрин това ми е закуската плюс разбъркан протеин в него и трици.
Прясно не обичам и не консумирам с изключение на няколко капки в кафето, кашкавал също не обичам, но сирене ям редовно.
Лично аз лактозна непоносимост нямам и не виждам защо да се лишавам.

Протеинът може да се усвоява по-бавно, разбит в прясно мляко, но да се твърди, че изобщо не се усвоява, е прекалено - половината свят го консумира така.

# 445
Гъбите не са от най-протеиновите храни, имат 3гр протеин на 100гр, но наистина са нискокалорични и са супер за допълнителен обем в храната, за по-добро засищане.

Like_Smoke, благородно завиждам, че нямаш проблем с лактозна непоносимост. Laughing

# 446
Гъбите не са от най-протеиновите храни, имат 3гр протеин на 100гр, но наистина са нискокалорични и са супер за допълнителен обем в храната, за по-добро засищане.

Like_Smoke, благородно завиждам, че нямаш проблем с лактозна непоносимост. Laughing
Еми аз на едно ядене, ям поне по 500 гр гъби, като гарнитура към месо. Затова ги дадох като опция.
Аз ям и изброените висококалорични чиа и ленено семе, но съм на високомазнинно хранене и калории не гледам.

# 447
професията ми е силно физически активна, клекни- стани, стой клекнал 20 мин, стой прав на едно място с часове…
точно в клякането усетих разликата, ставите са по- гъвкави, няма скръц, няма изтръпване
на компютър също има голяма разлика в пръстите, като не дрифтя на терен, откарвам по 15 часа с мишката
а обичам млечни….

# 448
Здравейте! Успешна да е новата седмица. На 26ти има нЕква Луна, но напоследък хич не се справям с 24-часови фастове, дори си "наваксвам", ако съм правила 18-20 часова пауза, та няма смисъл.

В този смисъл ви пиша от ъгъла, където се срамувам, тъй като вчера след вечеря се почерпих с шоколадови трюфели. Не знам колко бяха, в торбичката на кутията бяха в течна форма, та ядох с лъжичка. Може би 2 чаени лъжички. В резултат на това тази сутрин съм зверски гладна. И хапнах малко позволености. Ма пък бяха вкусни бонбоните, а и цикълът май приближава. Не го знам кога ще дойде, още чакам да се нормализира след раждането. Първият ми дойде края на май, през юни уж беше навреме, само с 3 дни закъснение, но с бебенце влязохме в болница и предполагам, че и стресът си каза думата. Сега дори не знам кога трябва да дойде, че смених телефона и нещо не мога да си върна записките от приложението.

Вчера направих една запеканка (тази от тикток), но в тава и на фурна и ще си я ям няколко дни за обяд. Тя е с основа домат, отгоре задушени зелении с лук и залято всичко с яйца и сирене. Настъргах и кашкавал отгоре. Не е много оптимално, по принцип избягвам млечните, но в четвъртък ще мигрираме с бебето към наште, че ще ни спират топлата вода. Аман от тая Топлофикация! И не искам да купувам, готвя и тн. - разчиствам хладилника просто. За вечеря ще караме на яйца - омлети, бъркани, с чушки, на очи и тн. После ще ходим към вилата, а там има поляни, лапад, киселец, цвекло (листа) и там също няма да е трудно. Дано са станали вече и доматите, че караме на лидлските, за които Шарпи в друга тема отбеляза, че нямали нищо общо със селските. Е, нямат, ама селските още не са готови. На високо е къщата. А до пазара не мога да стигна - все съм вързана с бебето, а като се оправим с него и то станало жега навън. Да не говорим тук какви измамници-търгаши са на пазара. Айде стига мрън-мрън от мен.

# 449
Успешна и ползотворна седмица и от мен! Тази сутрин си взех мерките, има разлика едниствено в ханша - 5мм надолу, но не бързам да се радвам. Уж се меря по един и същи начин, но все пак е възможна човешка грешка.
Днес няма да съм си вкъщи за обяд и вечеря, затова тази сутрин си приготвих кутиите с храна.
- Закусих бананови палачинки с овесени трици и доза протеин, намазани с домашно боровинково сладко (без захар).
Скрит текст:
- Обядът ще бъде като вечерята вчера - печени зеленчуци и херинга.
- За вечеря имам пилешко филе, котидж сирене, домат и краставичка.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 13:25 от zoya.

Общи условия

Активация на акаунт