Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 126
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Скрит текст:

Това е отзад на телевизора
Какво пише в бяло за тези двата? Горният прилича на HDMI. Сигурна ли си, че няма други? Примерно за слушалки? Също и лаптопа има ли HDMI?

# 706
На HDMI прилича, ама паснал само VGA ми е питанката

# 707
На HDMI прилича, ама паснал само VGA ми е питанката
Паснал, защото такъв кабел купила. Не стана ясно лаптопът какво има.

# 708
  • Бургас
Не знам дали пиша на правилното място.
Имам въпрос.
Искам да си въведа в лаптопа всички заглавия на  рецепти, които имам записани в тетрадки.
Като търся дадена рецепта, да я напиша и да ми излезе къде я имам записана.
Нещо като търсачка.
Има ли такава програма? Ако, да то къде е, коя е?
Ако може подробно да ми се опиша или покаже, че не съм много ок с компютрите.
Благодаря!

# 709
Използвам това приложение на телефона

https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.cookbook

# 710
  • Бургас
На лаптоп може ли да се използва?

# 711
Евентуално през браузър. Не съм пробвала.

# 712
  • София
здравейте, от вчера ми пада един клавиш на клавиатурата на лаптопа / HP/- не знам как да го оправя, според мен сигурно не е редно да го лепна с капчица, както и да го застопорявам, в момента ,в който го пипна той залепва за пръста ми - буква А разбира се 🙄

# 713
Отиди в сервиз да ти го сложат. Само пази копчето да не го загубиш.

# 714
Доста рядко се оправя трайно паднал бутон от лаптопска клавиатура. Ако е счупено пластмасовото лостче, на което е закрепен бутона, няма оправия. Ако е разтегнато, с много мъки може да се закрепи с неизвестна трайност. Най-сигурният начин е да се смени клавиатурата. За някои модели не е много скъпо начинание, зависи от вида на клавиатурата. За временно решение на проблема може да се закачи всяка USB клавиатура.

# 715
Лаптоп НР разби се буксата, в която влиза захранването. Дълго време карах с наместване и зацепваше, но вече не иска. Препоръки, къде да ми я сменят, за източните квартали на София става въпрос.
По принцип ходя в НР сервиза, но там се чака много.

# 716
Здравейте. Карам стар мерцедес, на който CD плеъра не се разбира с половината дискове.
С някои няма проблем, но с други дава грешка, не свири песните и после не може да извади диска от устройството.
Питам се дали проблема е в дисковете или в самото устройство

# 717
Лаптоп НР разби се буксата, в която влиза захранването. Дълго време карах с наместване и зацепваше, но вече не иска. Препоръки, къде да ми я сменят, за източните квартали на София става въпрос.
По принцип ходя в НР сервиза, но там се чака много.
Конкретно не мога да ти дам съвет, но това е ремонт, който всеки ще може да свърши. Не е нещо сериозно, за което да мислиш къде ще имат знанията и капацитета да го ремонтират.

# 718
Здравейте. Карам стар мерцедес, на който CD плеъра не се разбира с половината дискове.
С някои няма проблем, но с други дава грешка, не свири песните и после не може да извади диска от устройството.
Питам се дали проблема е в дисковете или в самото устройство

Понякога и при мен става така. В някои случаи върши работа да забършеш хубаво диска с памучен плат. Но невинаги става, понеже дисковете стареят и се надраскват.... за самия плейър, може би му трябва почистване, но нямам идея как. Някакво продухване от прах, може би.

# 719
Може да се продуха със спрей със сгъстен въздух, продават по магазините за електроника и веригите на Офис1и Техно****.
Има и специални дискове за почистване на устройството, но не ги намирам за много ефективни. А има и риск да заседне вътре, ако нормални дискове (без да са видимо криви) засядат.
За добро почистване трябва да се разглоби устройство, но с монтаж и демонтаж ще си стане сериозна сума.

Има и алтернативи на дисковете за стари коли. Например FM трансмитер, който чете SD карти памет и ги излъчва локално като радио станция. Пак по Техно**** ги има. Има и адаптори които добавят Bluetooth през AUX порта, който при Мерцедес обикновено е в жабката или централната конзола. Ако е имала инсталация за телефон в централната конзола може и там да се сложи адаптер, но са трудни за намиране и по-скъпи.

Може да се сложи и китайска андроид навигация на мястото на оригиналната/плейъра, 500-600 лева излизат хубавите модели + монтаж в сервиз, ако не си го правиш сам.

Общи условия

Активация на акаунт