Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 252
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Дара, ами нещо като кето.
Бих се помъчила и веган, ама нямам уредче, който да ми смели кашуто като крем.
Те кремовете така ги правят. Крема е от киснато кашу предимно и другото са пасирани плодове, какаово, кокосово масло и т.н.
Имам чопър, ама не мисля, че ще смели толкоз ситно. Нутрибулет сигурно ще го направи, ама не ми се дават пари.
Значи имам си формичка за торта. Блата ще е от смлени ядки. Леко може да ги подсладя с накиснати сушени плодове, малко, колкото да е мек блата. Ще сложа и какаво и кокосово масълце. Оф, май нямам кокосово с мириси. Свършило е. Нищо.
Крема мисля да е от заквасена сметана, с пасирани банани, ябълка, ако намеря и хубава круша, ама те са пред свършване. Имам едни любими, ама вече свършват крушите. Може и кайсии, ама е късмет да улучиш сладка кайсия. Може и с праскова. Ще го мисля. Мисля малко брашно от рожков да сложа. Онзи ден бях на гости и опитах малко това брашно. Много вкусно, естествено сладко.
Ще има и ганаш крем отгоре. Готварска сметана с шоколад 85 %. Имам и някакъв на ION, ще сложа, че не мога да го изям. Отвикнала съм от по-сладки шоколади.
Сега още мисля желатинче ли да сложа на крема или чия за стягане. Ще правя такова нещо за пръв път и ще е след работа, може би чия, а другия път ще е желатинче.
В раули и роукейк ми е чудно как ги правят тия кремове. Да питам, ама няма да кажат гадините.

# 136
  • София
Елора, смеси ядките с кокосови стърготини за блата. Няма да има нужда от допълнително подслаждане.

# 137
Долче, това което разказваш за пълните хора, аз споделих още миналото лято. Всъщност правилният израз е не пълните, а откровено дебелите. Това лято положението е още по-брутално. Последните години, ако сте обърнали внимание се наложи така наречената макси мода. Много известни брандове взеха за рекламни лица пухкави дами,  в което по принцип не виждам нищо лошо, но лошото, което виждам е, че тази макси мода се преекспонира. Едно е да си пълен, съвсем друго откровено дебел и това да не ти прави впечатление. Разбирам и влизам в положение на хората, които си дават сметка, че това е проблем и търсят начин, и полагат усилия за решаването му. Не разбирам обаче тези, които виждат отлично колко 50 + килограма са и не само, че не правя тнищо, ами и се тъпчат с джънк и кока кола. И казват - веднъж се живее. Е, това вече не мога да го разбера.
Скрит текст:
Казвала съм, че живея до една от най-елитните пловдивски гимназии. Положението е "майка плаче" Преди дни сутринта, излизайки за работа извъртях глава след едно момиче /около 15-16 годишно на вид/, което беше видимо над 100 кг, висока макс 165 см, облечена в силно изрязани къси дънкови панталонки, бузите на задника и бяха на показ, силно изрязан къс потник над пъпа, който не можеше да се види от сгъвки по телесата на корема. И!!! в ръката държеше и закусваше баница с боза. Ами гледката наистина беше потресаваща. Тъжно е не вида на момичето, а това, че не си дава никаква сметка и реална самооценка на здравословното си състояние. За физическото, съдейки по самочувствието /в което няма лошо/ сигурно се мислеше за Наоми Кембъл. Еми не, не мога да приема подобен вид. А ми става тъжно, че те не намират нищо нередно в това. А броя на хора със свръх наднормено тегло се увеличава главоломно.
Шарпи, ти си нашият прям и директен коректив! Blush
Нани, никога не съм имала за цел да обидя някого, просто както казах по-горе, когато виждам, че някой не е прав, не го спестявам. А прямотата е едно от най-високо ценените качества на хората от мен. Те са си рядкост като цяло. В днешно време лицемерието е приоритет.

За вечеря днес правих пилешки пържоли и броколи. Нали съм на икономичен режим, усещам че започвам да задържам вода, чувства се подута, погледнах календара, пише 3 дни до МЦ.
За цветята - засилих се да ги фотна, ама ще изчакам да разцъфтят всички орхидеи. Имам сега 6 с пуснати цветоноси, но още не са се отворили. Другите са отворени, но нека да станат всички. И на стълбището на входа ще снимам, че и там имам. Един бенджамин до тавана и една палма до тавана. Другите са "нормални" размери.

# 138
  • София
Ами, Шарпи, ако мога да те цитирам:
" Та.. смятам, че трябва да сме толерантни и с хорските вкусове, защото не сме еднакви." Хората имат право да са дебели и да ядат боза и баница. Тяхна си работа.

Аз в последно време съм много толерантна. Като му харесва, да носи къси панталонки и потник, ако ще и 150 кг да е.

# 139
Елора, смеси ядките с кокосови стърготини за блата. Няма да има нужда от допълнително подслаждане.

Ахаа, ми май имам кокосови стърготини.
А трябва ли да ги накисна  стърготините? Така сухи ли да ги сложа?

Като сме на тема газирани да кажа нещо. Значи аз от има няма 10 години не ги пия тия фанти, сокове и коли. Тези неща са първото нещо което разкарах след като ми поставиха диагнозата. Е да, наядох се с баклава същия следобед, но на другия ден изхвърлих 1 сок и 1 кола. Второто беше намаляне на захарта в кафето. Нататък и останалите бавно и славно.
Та хич не ми липсват, не ме блазнят тези неща. Може би веднъж в годината, ако е жега и има кола, ще си сръбна. Обикновено ако съм на море и другите са взели.
Но преди 3-4 години на предишната работа почвам аз. Там 13-14 жени. Все се яде сладко, пие се какво ли не, носи се всичко. Аз рядко взимам. Почти всеки пиеше кока кола. Не ми правеше впечатление. Обаче едната колежка като дойде, не знам защо, тя като си отвори колата и на мен нещо ми ставаше и веднага исках да ми сипе в пластмасова чашка и то само една трета. Мъничко де, нали съм друг човек.
Не ме вълнуваха колите на другите, ама тази като отвори шишето и онуй каже фиуц и на мен рязко ми се досръбваше. Е, това не беше всеки път, нали съм на режим. Пробвала съм и от на другите колите. Не е същата бре. На колежката беше различна.
Още на втория път и казах, че колите на другите не ме блазнят, просто нещо в нея има, и като си отвори и искам само от нейната, мъничко Grinning
На нея и беше много мило от това специално отношение.

# 140
Ами, Шарпи, ако мога да те цитирам:
" Та.. смятам, че трябва да сме толерантни и с хорските вкусове, защото не сме еднакви." Хората имат право да са дебели и да ядат боза и баница. Тяхна си работа.

Аз в последно време съм много толерантна. Като му харесва, да носи къси панталонки и потник, ако ще и 150 кг да е.
Да, аз не им държа сметка за вида. Акцентирах повече на това, че това е здравословен проблем, върху който трябва да се работи. И е тъжно, че се приема за нормално свръхтеглото.

# 141
Че е здравословен проблем спор няма.
Ама на тях не им пука.
Аз вече много не обръщам внимание, свикнала съм.
Макар че като видя много пълни и се сещам какво ми е било на мен и ми става мъчно, ама за пет секунди.
Толкоз ми стига емпатията.

# 142
Елора, ти си живият пример на човек, асимилирал и заел се с решаването на такъв проблем. Адмирации за което!
Нека стискането на пеперудката започне сега! Trollface

# 143
О не мога да стискам, наплюсках се.
Абе след час като гледам филма ще стискам за ръцете Grinning

# 144
  • София

Ахаа, ми май имам кокосови стърготини.
А трябва ли да ги накисна  стърготините? Така сухи ли да ги сложа?

Нали ти пуснах рецепта. Объркваш ядки, кокосови стърготини и масло. Нареждаш в тавата и след това запичаш.

# 145
Ааа, изпуснала съм, порових се в профила ти, намерих я.
Пфу, даже съм я запазила.
Значи да ги позапека.
Ама и какаово масло ще сложа малко, че цял буркан съм купила.

# 146
Аз още на гладно започнах с пеперудката.😁 Със свежи сили...☺️
Шарпи, аз имах две орхидеи, и двете си заминаха за няколко месеца, колкото и да ги обгрижвах...😥 Някой ден, като събера пак смелост за нова орхидея, може да поискам съвет, да знаеш.😃
Между другото, в кокосовите стърготини има доста фибри, може да се случи да мине малко време, за да напуснат тялото, да абсорбират малко вода междувременно, но не вярвам да се складират като мазнини.🙂
И аз имах предвид, че тъжното е, че да си 100-120- 150 килограма се приема вече за толкова нормално, че много малко внимание се обръща на това, че може да е нездравословно...😕 Просто е много тъжно, защото може да е като бомба с часовников механизъм и не се знае кога може да гръмне.
Скрит текст:
Писах, че почина едно младо момиче от нашия вход преди няколко месеца- видях майка и' наскоро, била е само на 25 години (само 25!!!); починала е от тромб, буквално за секунди, имала е и поликистозни яйчници, разширени вени, предиабет и т.н. Тъжно, много тъжно и още не мога да повярвам как това нещо се случи...😥
Иначе съм толерантна и никога няма да направя или кажа нещо, с което да обидя човек или да го накарам да се почувства зле или неудобно заради външния му вид, килограми, облекло и прочие (най-малкото, на мен ми се е случвало и знам колко е неприятно). Хубаво е да има мода за всякакви размери и да може всеки да се чувства добре в кожата си, разбира се. Просто и аз мисля, че се преекспонира и превръща в тенденция повече, отколкото е необходимо.👍
Не сатанизирам и яденето на баница или там, каквото и да е. Дори на мен ми се е случвало след режима да ям баница понякога (е, не с боза) и съм си мислела, че който ме гледа, ще реши, че ето, затова имам доста кг за сваляне.😆 Друг е въпросът, че предимно съм съжалявала за изядена навън баница, отвикнала съм- то или ми накъртва на олио, или на гранясало, или на тесто...😃 Просто наоколо не е имало друга опция за режимна храна. С времето свикнах, че по-добре да съм гладна или да пия там някакъв айрян, отколкото да ям баница и после да ми е гадно. Както каза Натка, мазнините си ги "носим" с нас😄 и, ако човек не прави хипогликемии, не е драма да издържи малко без храна.🙂
Аз хапнах сардините в 20 ч. Сардиненото ми предизвикателство започна.🙂

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 22:08 от dolce miele

# 147
  • София
Значи да ги позапека.

Ама ти ще правиш торта. Не запеканка "Обери хладилник". Laughing
Ако сложиш какаово масло, трябва да направиш и какаова глазура. Или капки шоколад в крема. Ще се бият ароматите.

# 148
Шарпи, аз ценя мнението ти и това твое качество да си пряма и искрена! 💛 Относно проблемите с теглото сред подрастващите- тук е и ролята на родителя. Това дете е в най- активната си възраст за развитие хормонално, психически и физически. За да не страда в бъдеще заради здравословни проблеми, ниско самочувствие и депресии, родителите трябва да го държат изкъсо с храната. Тук за мен не трябва толерантност. Толкова пъти майка ми ме е стягала заради залитания и много съм й се сърдила, но днес съм й благодарна! ☺

# 149
Трагичното е, че се опитват да ни пробутат сериозен здравословен проблем като нещо нормално.

Значи да ги позапека.

Ама ти ще правиш торта. Не запеканка "Обери хладилник". Laughing
Ако сложиш какаово масло, трябва да направиш и какаова глазура. Или капки шоколад в крема. Ще се бият ароматите.
Да де, тортичка ще правя. Нали и назад на Дара обясних какво мисля да спретна.
Ще има рожков в кремчето, а отгоре ганаш шоколадов. Пък ще видим експеримента как ще е. За рд ще ми е. В събота.
В петък ще я правя, да стяга цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт