Как тренирам -27

• 45 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Нона, а как се храниш?

# 541
Интуитивно, не смятам калории и макроси.
Месо, риба, зеленчуци, яйца, извара, скир, плодове, ориз, сладки картофи , овесени ядки, протеин на прах, рядко оризови нудли, пълнозърнести спагети, протеинови барове
Сигурно съм пропуснала нещо, но това е основното. Пържено не ям, всичко е или на фурна, скара с буквално капки мазнина.

# 542
Месо, риба, зеленчуци, яйца, извара, скир, плодове, ориз, сладки картофи , овесени ядки, протеин на прах, рядко оризови нудли, пълнозърнести спагети, протеинови барове
Сигурно съм пропуснала нещо, но това е основното. Пържено не ям, всичко е или на фурна, скара с буквално капки мазнина.
Прекрасно изглеждаш! Интуитивното хранене е толкова трудно за постигане, поне при мен! А ти си постигнала много! Браво!

# 543
Прекрасно изглеждаш! Интуитивното хранене е толкова трудно за постигане, поне при мен! А ти си постигнала много! Браво!
Ако можех и имах търпението и нервите да смятам бих го правила, това със сигурност работи по- бързо и ефективно, но така и не се научих да го правя, аз съм експедитивен човек и не ми се отдават подобни неща 😃

# 544
Аз също се опитвам интуитивно, но пусти въглехидрати ми подхлъзват интуицията Simple Smile

# 545
Аз прекалявам с плодовете, и то предимно вечер, ама какво да се прави.
Днес се отчитам с корем и 30 мин. пътека.

# 546
Ех, Нона, изпуснала съм те ...

Я да ви попитам, след всяка тренировка ли правите кардио? Simple Smile

# 547
  • Велико Търново
Добро утро!Зависи-сега, когато не съм тренирала отдавна силово-правя стълби по 20 минути след всяка тренировка.Преди, когато тренирах по групи имах кардио 2 пъти седмично.
Сега отивам в залата за цяло тяло/все още се адаптирам / и директно след това отивам в друга зала за спининг.
Като съм в две аптеки изобщо не тренирах, защото моята зала беше в ремонт, но сега я откриха и преди работа отивам.После мога и в трета да отида да работя.
Хубава седмица!

# 548
Две активности една след друга не изтощават ли? Аз веднъж пробвах по неволя, не по желание, ами за втората активност вече бях с поизтощени батерии и едва я издържах до края.

# 549
Я да ви попитам, след всяка тренировка ли правите кардио? Simple Smile

Аз почти не правя кардио, а какво остава след всяка тренировка Blush
Понякога, ако тренировката ми е по-кратка или имам сили и желание, правя по 15-20 минути, но това е съвсем рядко. В повечето случаи предпочитам да допълня със силови упражнения за група, на която искам да обърна внимание. 
В общия случай, когато въобще реша да правя кардио, предпочитам да е в отделен ден и да е кратко, но интензивно.
Не броя за кардио навика ми да ходя на пътеката след работа - то е с умерено темпо, като разходка, колкото да си направя крачките за деня.

Основното е обаче не какво правят другите, а какво е нужно на теб.
С времето установих, че лично на мен честото кардио не ми влияе толкова добре. Аз съм от типа, който адски трудно прави мускулна маса и я губи с изключителна лекота. Това положение се влошава с възрастта, а аз съм вече на 51. Затова залагам почти изцяло на силови тренировки.
Твоето тяло и твоите цели вероятно са различни, съобрази се с тях Blush

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:06 от Vetrena

# 550
  • Велико Търново
Две активности една след друга не изтощават ли? Аз веднъж пробвах по неволя, не по желание, ами за втората активност вече бях с поизтощени батерии и едва я издържах до края.

Мен лично не ме изтощават, защото първата тренировка ми е силова, аз така или иначе правя кардио след това.Просто днес е в друга зала.На 45 години съм.

# 551
  • Пловдив
Може ли един страничен по-клюкарски въпрос: има ли някоя тук, която да тренира с грим, какъв и как се опазва от размазване по кърпи и дрехи? Flushed
Или го сваляте на влизане в залата?

# 552
Аз без грим не ходя по принцип. Не ми се е разтичал в залата.

За малко помощ да помоля. Треньорът ми е болен. Аз днес трябва да отида. Има ли уред за корем, в който да не са включени краката или поне да ме насочите Какво да правя без крака

# 553
Вярра, не знам какви уреди има  във фитнеса ти, но планка е едно добро упражнение за корем.

Vetrena, напълно съм съгласна, че нещата са индивидуални.
Иначе моите цели са едни - отслабване, горене на мазнини. В този случай май кардиото е доста препоръчително Thinking

# 554
Иначе моите цели са едни - отслабване, горене на мазнини. В този случай май кардиото е доста препоръчително Thinking

Такова е традиционното схващане, но напоследък много специалисти твърдят, че силовите тренировки са по-надеждни. При кардиото метаболизмът се повишава по време на тренировката и час-два след нея, докато след силова - до 48 часа! Отделно от това тренировката с тежести е най-сигурният начин да се запази и надгради мускулната маса. Ако се набляга повече на кардиото, в процеса на отслабване всичко “заминава” наред - и мазнини, но и мускули.

Общи условия

Активация на акаунт