СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 643
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Липсата на квоти не е проблем, но статистиката дава информация за прогнозни балове за паралелките с 2хБел+ 2хМат. Затова за тези с различно балообразувне не могат да се правят прогнози. Могат някакви, но ще са доста хипотетични и могат да бъдат доста неточни.

# 1 141
Здравейте, сайта izpitai.me мислите ли, че може да ползваме като достоверен източник за подредба на желанията или е възможно да има и пропуски за паралелки според бала 🤔

# 1 142
  • София
Разбира се, че не може. Той ви показва само къде бихте били приети с този бал миналата година.Това и сами можете да си го видите, като погледнете справката са баловете от 2022. А и подредбата на паралелките се прави не според бала, а според желанията. Просто най-накрая трябва да има паралелки с бал от предходната година от 30-50, а защо не и с повече точки под вашия.

# 1 143
Добре, статистиката е ориентировъчна, а и при нас явно няма да окаже особено влияние. А ако в дадена паралелка миналата година на първо класиране най-ниският бал е бил 300, тази година детето има 360, според вас какъв е шансът да не влезе?

# 1 144
  • София
На мен ми е трудно да преценя как ще върви таза година балът в предпочитаните от нас паралелки.
В повечето от училищата минималният бал от миналата година е под  точките на сина ми. Дали това е показателно, че ще влезе? Също писа ли се в темата тази година за София какво е нивото. Имам и един малко излишен въпрос, но искам да знам- колко точки от матурата означават шестица , т.е отлично?

# 1 145
Здравейте,
Въпрос към знаещите и опитните тук:
как да се ползват статистиките, за да се сметне прогнозен бал когато балообразуването е 3*МАТ + 1*БЕЛ.
И няма квоти.
Това са ТУЕС и СПГЕ Джон Атанасов

Съвсем ориентировъчно можете бала (3*Мат+1*Бел)/2 да го разделите на 2 и да си ползвате статистиката.
Напр. (3*94+1*90)/2= 186 точки, като гледате колона момич+момчета, т.е. 519 бр. с по-добър или равен резултат.

# 1 146
Пиша и аз.
БЕЛ -> 97,75
М -> 96,50
Щастливи сме с детето.
Директно към СМГ (математика и физика с немски.

# 1 147
89 и по двете, и 6 ци  по БЕЛ и МАТ от у-ще Simple Smile

За 91 Немска само за една специалност ли има код за кандидатстване?

# 1 148
мат 100, бел 97. Чакам все пак статистиката за Варна. Надявам се дъщеря ми да продължи да бъде ученик на мг Simple Smile

При тези резултати се съмняваш ли?!
Моят иска 1ЕГ и нямам грам съмнение Wink

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 23:53 от Radina

# 1 149
  • София
Да, а и надолу вървят така, докъдето съм смятала. При момичетата е обратното. Момчетата рязко са поумнели тази година. Joy
Което не е добре за нас. Синковецът е с бал 343,5 и се моли за 133-то

# 1 150
  • Варна
мат 100, бел 97. Чакам все пак статистиката за Варна. Надявам се дъщеря ми да продължи да бъде ученик на мг Simple Smile

При тези резултати се съмняваш ли?! Иначе статистиката за Варна я има от обяд в сайта на РУО.

Къде точно видяхте статистика за Варна за тази година в сайта на РУО? Струва ми се, че гледате миналогодишната

# 1 151
Много ме е яд на тези квоти. Как пък един път не бяха на моя страна....
Имаш пишка учиш, нямаш не учиш в дадено училище.

# 1 152
Аз не намерих статистика на сайта на РУО Варна. Да не би да гледам на грешно място? И в сайта на Дидева пише, че Варна се очаква засега. Бихте ли дали линк? Благодаря.

При тези резултати се съмняваш ли?! Иначе статистиката за Варна я има от обяд в сайта на РУО.

# 1 153
Дидева не е проверявала от няколко часа. Тя е аматьорче. Действа, когато има време. Идеята е да събере наличната информация и да я запази, защото понякога тя изчезва от сайтовете до следващата година. Проверявайте си официалните сайтове. По-специално тези на РУО.
Допълвам се. Обиколих. Малко за София-област и за Сливен. Като че ли през последните пет години никога информацията към този момент не е била толкова оскъдна.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 20:21 от Анонимен

# 1 154
  • Пловдив
Много ме е яд на тези квоти. Как пък един път не бяха на моя страна....
Имаш пишка учиш, нямаш не учиш в дадено училище.
По тази логика елитните гимназии ще са девически училища.

Общи условия

Активация на акаунт