Бръмбарите в главите ни

• 93 757
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Пловдив
Аз никога не се бях замисляла над това докато веднъж като студентка в общежитието две приятелки от Тунис не ме видяха да да си варя месо и да го отпенвам и видимо се погнусиха почти избягаха. По-късно ми обясниха, че щом има кръв не е убито хуманно.
Хайде де, източването на кръвта не е хуманно. Не е свързано с хуманното убиване на животното.
За мен също. Но за тях определено видях, че не го приемат така.
Защото нямат никаква идея. Все едно да кажеш... хуманно е да се щави прасето, а не да се пърли. Нито едното няма някакво отношение към хуманността в която е убито прасето.

# 1 291
Е, няма само ние да имаме бръмбари, нека си имат и те. Тяхно право си е.

# 1 292
  • Атина
Сега, като четях последните мнения, установих, че си имам нов бръмбар.(Не го бях отчела като съществуващ)..
В последните три- четири години ( може би от пандемията)..не приемам гости, нито ходя на гости.. всички "светски" контакти- навън.

# 1 293
Не си само ти, много хора вече са така....

# 1 294
Аз след Ковид започнах много предубедено да се отнасям към заведения. Каквато и хигиена да се спазва, все си мисля, че някой наоколо ако кихне, ще донесе зараза. Преди не ми е правило вчечатление дали някой на съседната маса киха, кашля.
Преди Ковид в обедна почивка съм сядала сама в заведение, след Ковид не ми се е случвало. И не че го свързвам директно с Ковид, но някакви задръжки имам. Само по изключителни поводи ходя в заведения или като съм на почивка и то в подбрани места.

# 1 295
Аз след ковид не, ама след хелико като пипнах и щателно още повече си мия продуктите.
Вече и чия не ям, че редовно попадам на мънички парчета пясък.
Преди два дни за последно ядох чия.
Дали ще купя насипна, био, мио - винаги има такива неща в нея.

# 1 296
  • София
Ох, и аз много мразя пясък в продукти. Случвало ми се е да хвърля салата, след като съм я мила...
Тофу купих 2 пъти. Трети няма да има.
Понякога си готвя безмесни неща, за собствено удоволствие. Но хапвам и месо.

# 1 297
Марулята вече я мия в няколко води.
И айсберг много ме е страх да ям. Гледам да го беля и мия всяко листо.
Голям бръмбар получих.
Трябва да си намеря от онези неща за сушене на салати.

# 1 298
Имам бръмбар да мия всички плодове и зеленчуци със сапун. Но специално на айсберга мия горните листа, вътрешните са абсолютно затворени, нищо не стига до тях, поне според мен.
Не бих карала вегетарианец да ми готви ястие с месо. Освен дето ще му е гадно, предполагам, че и няма да го сготви добре, ако няма опит. Предпочитам да хапна някое хубаво постно ястие, отколкото некадърно съответно с месо. Аз също нямам опит с разни вегански храни и не бих могла да сготвя киноа или елда. На някои такива храни дори не знам имената, какво остава да ги готвя. Ако каня веган, бих заложила на нещо познато и изпитано. Била съм на гости на вегетарианци, не бяха лоши блюдата. Това, което не понасям обаче е някой да ми татаниже защо ям месо, колко е вредно или нехуманно. Както аз не го карам да яде месо, така и той ще ме остави на мира, да си ям каквото искам. В крайна сметка, не се знае кой е по-прав.

# 1 299
Всички са прави, как кой? Всеки за него си.
На мен не ми е толкова важно кой какви бръмбари има, а дали нарушават неговия мир или на околните - другото си е стриктно между мен и бръмбарчетата ми и не засяга никой друг Grinning

# 1 300
Аз без домакински ръкавици нищо не пипам, компромис правя само ако има малко чинии или някоя чаша в мивката. Прах и чистене винаги с ръкавици, ако чистя аз. Това по повод микрофибъра, де
През последните дни започнах да използвам  латексови ръкавици за еднократна употреба. Досадното е, че се мокрят не само отвън, но и отвътре, въпреки че слагам ластици и пак се мокрят вътре. Досадно е, че трябва да ги суша и отвън, и отвътре. Закачам ги на простора. Бавно изсъхват и ако ми трябват пак ръкавици, те са все още мокри. Как ги подсушавате вие домакинските ръкавици и бързо ли съхнат? Блягадаря за отговора.
Иначе и аз мразя и се ядосвам да си намокря ръкав, чорап или дрехите. А да влезе вода в ръкава ми, ако не съм ги навиля добре, полудявам направо.
Мразя брат ми да излиза с мокри крака от банята и да мокри килимите. И после като стъпя там, където е минал той, си намокрям и чорапите. Колко пъти съм се карала с него, а той продължава да излиза с мокри крака от банята.
Веднага като си измия тялото и броя до 30-40 и си движа краката и се тръскам да не бъда толкова мокра преди да си изтрия с кърпата. Не искам кърпата да стане много мокра. Попивам си краката и интимните части с тоалетна хартия преди да изляза от банята.

# 1 301
  • Пловдив
?! Латексовите ръкавици са за ЕДНОКРАТНА употреба. 100 бр (тоест 50 чифта) са 10-12 лева.

# 1 302
А защо миеш латексовите за еднократна употреба? Домакинските за многократна отвътре имат талк, който не трябва да го измиваш за да можеш по-лесно да ги слагаш и сваляш.

# 1 303
А защо миеш латексовите за еднократна употреба? Домакинските за многократна отвътре имат талк, който не трябва да го измиваш за да можеш по-лесно да ги слагаш и сваляш.
Кратък отговор-такива имам под ръка. Ще си купя и домакински ръкавици.

# 1 304
А на мен ми се стори изключително странно да се подсушават крака и интимна зона с тоалетна хартия, вместо с хавлията. Не се ли къса, не полепва ли? Ето това ми се вижда голям бръмбар, не бих си го причинила.

Общи условия

Активация на акаунт