Бръмбарите в главите ни

• 93 916
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 870
Тема за странните навици и фобии, ОКР-та и накратко за всички проявления на бръмбарите в главите ни. Целта е да се погледнем със самоирония и да се позабавляваме със себе си и останалите шашави човеци.
Започвам със себе си - изпитвам ужас от големи земеделски и строителни машини. Мога да се върна от пътя си, ако на улицата има снегорин, а ако шофирам просто сърцето ми спира, докато не се разминем или не изпреваря чудовището. По ирония на съдбата именно снегорин блъсна колата, в която се возех в една снежна виелица и ни метна на жп релсите Joy
Простирам си прането по цвят и по възможност с щипки в същия цвят Blush
Обичам да зяпам облаците и да ги оприличавам на предмети или животни.
Вярвам, че вещите също имат някаква душа и затова никога не казвам в тяхно присъствие, че са грозни.

Поздравления за интересната тема. Ще чета с голямо любопитство тази тема. Само вашият първи коментар прочетох и реших веднага да потвърдя, че и аз съм "луда" като вас.
Преди простирах прането със същия цвят щипки, но напоследък не подбирам цвета щипки. Гледам да е здрава щипката и да не се разпадне. Износени са и трябва повечето да ги сменям. За облаците също е вярно. Но не само за тях. И други предмети ги оприличавам на нещо. За предметите, че имат душа-също е истина.

# 871
  • София
Нещо като бръмбар. Подбирам си определени маршрути пеша и упорито си ги следвам всеки ден. Може въобще да не са най-кратките и удобните, ама аз съм решила, че така ми харесва и това е.

# 872
Чета темата от самото й начало и снощи не знам защо ми влезе мухата да питам хората с бръмбари - В тия жеги изкушавате ли се да си отвиете единия крак или страхът от "чудовището под леглото" е по-силен?😁 Ако не, на климатик ли спите? Поне при мен такъв вариант е изключен. За последно да кажа, че усещането да си с един отвит крак и стъпалото ти да стърчи извън рамката на леглото е невероятно.😂 Някои хора не знаят какво изпускат.

Преди години при състояние на сънна парализа съм усещала да ме докосват по стъпалата, макар да бях напълно завита. Също така леко "друсане" все едно някой е седнал на леглото до мен. Не беше страшно, по-скоро "неприятно". Така де, ако съзнанието ни измисля разни неща, от които да се страхуваме, все ще се намери начин по какъв начин да се проявят.

# 873
Даже New Yorker имат лятно одеало по темата с единия крак навън

одеало

# 874
Незавита заспивам само на дивана пред телевизора. Simple Smile
Иначе сега ми е топло, но се завивам заради комарчетата. Ах, тези мини гадове, едва се виждат, а хапят като зверове.

# 875
В тия жеги дори аз, дето по принцип маниакално държа върху гърба и кръста ми да има нещо, съм без никаква завивка. Обикновено си мятам възможно най-тънкия чаршаф и ако ще там и само ъгълът му да е върху гърба ми (обикновено спя на една страна), обаче сега... прекалено е дори и това Grinning Леко ми е изнервящо така, но жегата е по-силна.
На климатик нямам как да спя, където живея в момента е монтиран така че каквото и да правя, струята въздух е точно срещу леглото. Сложен е в едно като дълбока ниша или много къс коридор, стеснение в единия край на стаята, така че накъдето и да сочат жалузите, то е като фуния и не мога да търпя все в мен да е... Обаче ми е страшно топло, въпреки отворено в двата края и уж течение да става. Заради което пък спането ми не е за разправяне напоследък...

# 876
В тия жеги изкушавате ли се да си отвиете единия крак или страхът от "чудовището под леглото" е по-силен?😁

От тази тема разбрах за въпросното чудовище.
Ужасни сте!!! BlushSunglassesHug

Спя напълно отвита, в спалнята понякога пускам вентилатор, в нея така или иначе няма климатик.

# 877
Какъв смисъл влагат тогава в шеговитият израз по форуми и във фейса "И като се събуди – краката ти отвити!"? Laughing

# 878
Означава "сънувал си!", най-кратко казано.
Обикновено се казва на някого след като разкаже нещо, на което не вярваме. Примерно някой разказва как си кара Ферарито или пък яхтата, каквито очевидно няма. Следва "И като се събуди, какво?"

А отвиването на крак с цел нагласяне на телесна температура си е прецизна процедура, ако и не точно за посред лято Joy Бившият ми умираше от смях с мен заради това, колко време съм била нагласяла точно колко от крака ми да се подава от завивката. Фина настройка, един вид Joy

# 879
  • София
Аз спя завита при всички случаи, просто така ми е комфортно. Спя на отворена врата. Нещо съвсем реално може да влезе, ама не ми пука.

# 880
Аз, може и 40° да е, спя със завити ходила 😉 Иначе си спя на отворено, но не мога да се отпусна, ако краката ми са отвити. Ако няма с какво да се завия ги кръстосвам под мен. Не знам от къде е тоя бръмбар, ама е там. 🙈

# 881
Всеки си има някакво такова физическо усещане което му дава чувство за сигурност или не знам и аз как точно да го нарека. Но си го търси. При мен е гърбът - може само той да е, може да придърпам върху него само ъгъла на най-тънкия чаршаф вкъщи, но завит да е. При моя приятелка пък ушите все иска да си завива, при друг ходилата. Като малка имах приятелка на която пък ръцете задължително трябваше да са под одеалото като си легне - целите завити, до рамото.
Сега като е толкова топло, не мога да се прежаля да се и завия. Но понеже не ми е особено комфортно, гледам да легна по гръб, така гърбът ми не е и открит и ми е по-спокойно някакси. Друг е въпросът че до сутринта ще съм се завъртяла и обърнала 20-30 пъти но зорът е докато заспя, да мога да се отпусна.

# 882
Не оставям отворената врата на стаята през нощта. Може да влезе хлебарка или друго насекомо. Неистов страх чувствам от насекоми. Преди да легна оглеждам стените до моето легло/и дали няма насекомо.

# 883
  • Sofia
Нямате ли мрежи/комарници на прозорците/вратите?
Аз не мога да спя на тъмно и затворено навсякъде.Вратите трябва да са отворени или леко притворени.

# 884
А мен ме вбесява светлина ако влиза в спалнята където спя. И със затворени очи имам чувството че ми блести в очите и това е. Трябва да е тъмно като в затворена кутия, за мен това е идеалният вариант и тогава спя най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт