Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 619
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Здравейте
Времето напредва, а ние имаме нужда от финална помощ. Спрели сме се на Британика парк скул и Свети Георги. И двете предлагат различни дипломи освен българската. В Британика имат IB а в Свети Георги са по Cambridge A level. Вероятно много от вас са запознати. Детето (5клас) беше на обследване и прието и на двете места. Трудно ни е да вземем решение понеже не сме живяли в София и нямаме реални отзиви.
За Британика по наши проучвания в класациите, виждаме че държат повече на матурите и българската програма, докато в Свети Георги наблягат със сигурност повече на английската им програма. В Британика парк скул само някои предмети са на английски език, докато в СГ се учи изцяло на английски език.
Като база Сг е по-добра със сигурност.
Британика ни е с една идея по-удобна като локация, но говорим за съвсем малка разлика така че това не е водещо.
Имаме усещането, че всички деца завършили СГ се ориентират в чужбина към САЩ или Великобритания, но за нас конкретно САЩ никога не е било желание. Докато в Британика, считайки че е по желание IB, май повече наблягат на българската академичност и възможностите за продължаващо обучение в България.
Ще се радвам на вашата помощ.

# 736
Базата на Британика е много добра, на сравнително по-чист въздух и спокойно място. Св.Георги е на 6-лентов булевард.
Относно обучението - има НВО класации - СГ май не се напъват много. А детето все пак трябва да има шанс и избор, ако реши да остане в България. Мое мнение.

Здравейте
Времето напредва, а ние имаме нужда от финална помощ. Спрели сме се на Британика парк скул и Свети Георги. И двете предлагат различни дипломи освен българската. В Британика имат IB а в Свети Георги са по Cambridge A level. Вероятно много от вас са запознати. Детето (5клас) беше на обследване и прието и на двете места. Трудно ни е да вземем решение понеже не сме живяли в София и нямаме реални отзиви.
За Британика по наши проучвания в класациите, виждаме че държат повече на матурите и българската програма, докато в Свети Георги наблягат със сигурност повече на английската им програма. В Британика парк скул само някои предмети са на английски език, докато в СГ се учи изцяло на английски език.
Британика ни е с една идея по-удобна като локация, но говорим за съвсем малка разлика така че това не е водещо.
Имаме усещането, че всички деца завършили СГ се ориентират в чужбина към САЩ или Великобритания, но за нас конкретно САЩ никога не е било желание. Докато в Британика, считайки че е по желание IB, май повече наблягат на българската академичност и възможностите за продължаващо обучение в България.

# 737
  • Пловдив/София
Здравейте
Твърдо бих избрала Британика. Развиват се много добре в последно време, имам много доволни познати и резултатите са показателни. Св Георги са много скъпи, което води до селекция предимно по финансов признак- за мен това не е ок. Голяма работа, че по английски ще има една идея по-добро произношение, а друг плюс май няма, и на двете места ще го научи.

# 738
А аз не бих избрала нито едно от тях. Втората диплома с какво е от полза?

# 739
  • София
Понеже редовно карам между двете училища (не конкретно между тях, но локации на 1 минута от тях), ми е странно как лкацията ви е еднаква. В час пик може да се пътува 50 минути по Черни връх от Кошарите до Драгалевци.
Имам приятелски деца и в двете. Бих избрала  Британика заради повечето деца, по-чистия въздух и работата в посока по-добро образование в последните години. Въпреки, че Дрита, които погълнаха, бяха много по-добро от това сега.
Но ако живеете по-близо до Св Георги и няма да ползва транспорт детето, изберете него.

# 740
  • София
Ми, ако живеят в Кръстова вада, локацията е еднаква.

# 741
В Св. Георги не всички предмети са на английски. Това със сигурност. Ако детето не е добре с български, както моето например, задължително посещава часовете по български, но няма оценка. Т.к. Са училище по МОН, няма да има диплома от МОН, интересно каква диплома ще има?

# 742
  • София
Как няма да има диплома от МОН? В Св. Георги се получава диплома от МОН. Или говориш за твоето дете конкретно? Вероятно то ще е само по английската програма. След като ще изучава български без оценка, няма как да е по програмата на МОН.

# 743
Аз вече си обясних масовото напускане от СГ тази година. https://danybon.com/chastno-obrazovanie/taksi-st-george-23-24/
Между другото, когато използваме съкращения, човек никога не може да получи информация от търсачката.

# 744
Ами тези такси показват проблемите в целия бизнес на собствениците. Някой трябва да плаща кредитите.
По-евтино ще е в топ бординг в UK.

# 745
  • Blondeville
Ехааа, стабилно увеличение в Свети Георги! Обаче все още нещото, което в ценообразуването им ми е най-неприятно е тази такса “обследване” - 500 евро. Предполагам и из други училища има такива високи суми, но тази ми е направила впечатление, понеже СГ ми беше в полезрението преди години.

# 746
Ехааа, стабилно увеличение в Свети Георги! Обаче все още нещото, което в ценообразуването им ми е най-неприятно е тази такса “обследване” - 500 евро. Предполагам и из други училища има такива високи суми, но тази ми е направила впечатление, понеже СГ ми беше в полезрението преди години.
В Британика е 200 евро.
В интерес на истината в СГ е много по-подробно + включен обяд и отнема 3-4 часа.
В Британика дават по едно входно ниво по двата основни и кратък разговор с неиндефицирано лице.
В СГ май всичко е на английски език, но нека някой с опит да каже.
В Британика от 5’клас имат Science, от 6 клас вече три разказвателни на английски език и в 11-12 клас IB по избор.
Докато в Свети Георги се учи по две програми успоредно и се полагат изпити в 4,7,12 клас за А левъл.
Дано съм помогнала.

# 747
Как няма да има диплома от МОН? В Св. Георги се получава диплома от МОН. Или говориш за твоето дете конкретно? Вероятно то ще е само по английската програма. След като ще изучава български без оценка, няма как да е по програмата на МОН.
Според Belle Fleur всички предмети в Св. Георги са на английски, което не е вярно.
Това, което съм написала се отнася за децата учещи само на английски.
Обследването в Св. Георги е един учебен ден, в BSS е два учебни дни. И на двете места си има изпити, в Св. Георги и на български, които отнемат около 3-4 часа. Останалото време прекарваш с класа, в които ще си.

# 748
  • София
E, децата, учещи само на английски, които нямат задължителния хорариум и оценки по БЕЛ, няма как да имат българска диплома. Какво те учудва тогава?

# 749
Не ме учудва. Но децата са задължени да посещават часовете на български.
Преди три години като търсехме училище ми казаха, че българския е задължителен. Сега ми казаха, че само влиза в часове.
Децата излизат с българска диплома и със сертификат за английски. Излиза, че ако учиш само английски ще имаш само сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт