Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 700
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Аз вече не разбирам целта на разговора. Може ли фовет Даун или спенса да ми помогнат с разбирането. Какво значение има СС за тях. Нали са направили друг добър избор, благодарение на който децата им са ок, учат си и не са в риск от натиск и гонения. Защо им пука какво става в СС? Питам честно, без умисъл. На мен ми пречат лъжите. Даже за Пчмг лъжите вече ме уморяват.

Не се напъвай, Лейка🙂 Не ми пречи СС. Хубаво училище си е. Просто обяснявам защо са му такива резултатите. Нещо, което изобщо не е в противоречие с нещата, които Фенси казва. И обяснявам защо в други училища не може да стане баш така. Освен в СМГ, де😁
Децата, Фенси, мотивираните деца са общото между СС и СМГ. И го споменавам, защото има сходни резултати със СС при по-голям випуск даже. Ето какво не могат да си позволят другите ЧУ.

# 586
  • София
Никъде средата не е стерилна, навсякъде има деца на които им се учи повече, и такива, на които не толкова. И в СМГ, и в СС, навсякъде...И навремето беше така. А ако се сложат и парашутисти, близнаци... Но това не е непременно лошо, няма как всички да са еднакви. Но пък темпото е едно в тези училища, та на който не му се учи толкова, просто трябва да се напъне ще не ще и с малко повече неудоволствие от този, на който му е приятно...Ама накрая поне получава основна грамотност и не пише по социалките "внапредвид" и "боядишам" Joy

# 587
Аз пък смятам, че във всяко ЧУ може да се получи. Въпрос на желание, политика и добри учители. Проблемът, е че в не всички училища на първо място целта е всички деца да са високо образовани и да имат добър избор след 7 клас. В едни приоритет е да се вземат повече пари от родителите под всякави прдлози. В други е важно да се направи така, че повече деца да са принудени да останат в гимназията и т.н., и т.н.

# 588
Аз пък смятам, че във всяко ЧУ може да се получи. Въпрос на желание, политика и добри учители. Проблемът, е че в не всички училища на първо място целта е всички деца да са високо образовани и да имат добър избор след 7 клас. В едни приоритет е да се вземат повече пари от родителите под всякави прдлози. В други е важно да се направи така, че повече деца да са принудени да останат в гимназията и т.н., и т.н.
Да, и това също.

# 589
  • София
Естествено, че може да се получи. И не само в почти всяко ЧУ, но и в много ДУ. Нали това се опитваме да обясним. Изискванията ни трябва да са по-високи, а не да търпим, а още повече пък ако даваме по една шапка пари.

# 590
  • София
Редактирам, за да не пиша сто поста. Санака, никой не иска да изкара СС лошо училище. Просто, фактите са си факти. Цитирате резултати от НВО на Азбуки и разни контролни. А това не значи нищо. Или поне толкова, че да се твърди, че СМГ е по-добро училище от СС дори при по-малък хораруим по БЕЛ.
Цитираните резултати на Азбуки и "разни контролни" бяха в съвсем конкретен контекст и по повод въпрос на потребител. А последното за контролните - директен отговор на твой въпрос. Та, изобщо не разбирам какво искаш да кажеш.

# 591
Редактирам, за да не пиша сто поста. Санака, никой не иска да изкара СС лошо училище. Просто, фактите са си факти. Цитирате резултати от НВО на Азбуки и разни контролни. А това не значи нищо. Или поне толкова, че да се твърди, че СМГ е по-добро училище от СС дори при по-малък хораруим по БЕЛ.
Цитираните резултати на Азбуки и "разни контролни" бяха в съвсем конкретен контекст и по повод въпрос на потребител. А последното за контролните - директен отговор на твой въпрос. Та, изобщо не разбирам какво искаш да кажеш.
Да, питах и благодаря, че отговори. Нали всички или поне повечето се питаме защо в някои училища се получава, а в други, не. Ако си отговорим на този въпрос, може пък и да потръгнат нещата и другаде, кой знае🙂 Все пак, както каза sadlady, ние даваме парите.

# 592
  • в страната на чудесата
Понеже аз не мога да се напъна, фовет, може ли да ми отговориш следното. Пчмг обикновено е в тройката на Нво в София, по мат обикновено с по-висок резултат и от сс. И учат до 2.30... т.е. значимо по-малко от сс, азбуки, БШ. Например. Тезата ти издиша. Не натиск, подбор и гонене на слабите е в основата на успеха. При нас имаше деца с 50 т на Нво, от дислексията или друго не знам. Оцелели и не изгонени. Целта на училището и професионализма на екипа му е отговора.
И в сс също.

# 593
Понеже аз не мога да се напъна, фовет, може ли да ми отговориш следното. Пчмг обикновено е в тройката на Нво в София, по мат обикновено с по-висок резултат и от сс. И учат до 2.30... т.е. значимо по-малко от сс, азбуки, БШ. Например. Тезата ти издиша. Не натиск, подбор и гонене на слабите е в основата на успеха. При нас имаше деца с 50 т на Нво, от дислексията или друго не знам. Оцелели и не изгонени. Целта на училището и професионализма на екипа му е отговора.
И в сс също.
Цел, професионализъм, хубаво. Това също е в основата на успеха. Но някак като имаш и едни мотивирани дечица ти е по-лесно. Иначе, ще е на гол професионализъм, чифте НВО🙂 Колкото и да ти е голям професионализъм все някое проблемно дете, на което не му се учи колкото и да го дърпат съучениците, ще ти окепази резултата.

# 594
  • София
Не може да се отрече ролята на подбора. В Питагор всички деца учат математика при равни условия, но не всички успяват да се справят на изпита за ПЧМГ. Децата в ПЧМГ вече са минали една цедка и затова с тях учителите могат да постигнат резултати, които с други деца не биха успели. Това важи за всички училища със силна селекция.

# 595
  • в страната на чудесата
Ами очевидно един два немотивирани не окепазяват резултата със средно 20-30 точки. Нво е глупаво, но поне еднакво и прозрачно с Мин и макс.

# 596
  • София
Ама не всички са "мотивирани дечица". Не и в този смисъл, който се влага тук.
Титина, и в ПБ имаше такава клауза за успех още преди десетина години. Срещала съм я и в други договори. Не е уникален патент на СС.

# 597
  • София
Естествено, че важна роля има и подборът /доколкото може да се говори за подбор на 5 години/. Нали едно от нещата, които търсим в ЧУ /а и в училище изобщо/ е среда? Поне за мен тя винаги е била най-важната. А колко са мотивирани за учене деца в основен етап е съвсем отделен въпрос. Joy

# 598
  • София
Ами защото се остава с погрешно впечатление за типа деца в училищата с подбор. Хората , които не са запознати започват да си представят някакви зомбита едва ли не, които не спират да кълват от сутрин до вечер и нищо друго не ги интересува. Измъчени, дебели...какво още беше не помня вече Joy

# 599
Никой не е казал такова нещо. Нормално е след като елиминираш децата с ниски резултати ( клаузата за успех над 4.50) да останат тези с високите резултати и НВО да ти е топ.
Нали хем подбор в началото, хем гоним тези със средни резултати.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 22:53 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт