Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 367
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Доколкото проучих аз, не държат ДЗИ по биология и химия, защото не е удачен избор за кандидатстването след това. По-добре било да се яви човек след това на кандидатстудентски изпит.

# 361
  • София
Тя има бал за 35то, 22ро й беше по- предно желание  и мина напред на 2ро класиране. 35то като местоположение ни е доста по- далече.

Единственият ми плюс за испанският език, е че само от 22ро има деца, които се явяват на матура по испански и изкарват добри резултати, предполагам учителките са добри.

Благодаря за инфото Лято.

# 362
  • София
Никой, който ще кандидатства медицина, не се явява на ДЗИ по биология и химия. Мисля, че точно в тази тема по-назад обяснявах защо.

# 363
  • София
Никой, който ще кандидатства медицина, не се явява на ДЗИ по биология и химия. Мисля, че точно в тази тема по-назад обяснявах защо.

Прочетох, разбрах, благодаря!

Ще говоря с девойката какъв език иска да учи и така ще решим дилемата.Flowers Hibiscus

# 364
  • София
На второ класиране нямаше места за БИо в нпмг
Така че какво трето 😜
На сайта им е добър ориентир миналата година за оставащи места през септември
Тази година и балът за нпмг/ БИО и хибрид/ е доста по-висок. Може би заради добрите резултати по олимпиадите по био и химия
И ние като вас избрахме 35-то природни, не й стигна за нпмг, немския, по-близкото местоположение и резултатите от дзи / 35 СУ е на 8 място/
Опитах да обясня, че обикновена езикова, уроци по х и Б ще й даде шанс за медицина, че матура по Б или Х може да й развали дипломата, но НЕ- да има профил природни науки. Това е! Еми ОК- ти ще си го учиш, а и след 5 г кой знае какво ще измислят за дзи и прием в МУ

# 365
Вие си говорете, но на трето рискувате да попаднете на по-нежелано училище. Да не паднете накрая от два стола.

# 366
матурата по химия и биология в профил не е задължителна, моето дете ще се явява по английски например

# 367
  • София
Може и така да стане, но голямата ми дъщеря преди две години я оставих до 4то класиране и успя да влезе в 32ро. Резултатите й не бяха много добри. Така че стискайте палци.

# 368
Ами голямата ви дъщеря е била друг случай. По - нисък бал и вероятно по-нискорейтингово училище от 22-ро. Ние също сложихме в списъка с желания 35-то преди 22-ро, но ако беше приита в 22-ро на второ класиране, не бихме поели риска накрая да се озове в 32-ро или 133-то (нищо против двете училища, но й бяха по-назад като желания).

# 369
  • Сф
Може и така да стане, но голямата ми дъщеря преди две години я оставих до 4то класиране и успя да влезе в 32ро. Резултатите й не бяха много добри. Така че стискайте палци.
Само със стискане на палци няма да стане. А, колкото до преди 2 години ...година с година не си прилича. Вие като ,че ли сте решили, дори без да сте видяли местата на 3 то. Освен това, много сте стеснили кръга на желания, местоположения , език. Това, като че ли по- рано се преценява. Да не попаднете в по- нежелано място или никъде, ако не пишете достатъчно желания на 3 то както си мисля че ще направите. Ето тази година и 4 то ще мине през системата. Значи, повече кандидати, защото няма да съвпадат срокове и всички желаещи ще участват навсякъде. И този път ще опре само до най- високия бал! Какво ще стане , ако деца с по- висок от вашия бал, решат да сменят паралелка , ще ви избутат назад, а мястото примерно е едно. И на четвърто пак ще ви избутат . При нас се случи именно това.И хоп- с оригиналчето в ръчичка и без училище. Ще чакате пето? Дано имате вариант В ,частно училище например. Да рискувате 22 ро , заради някаква несъществена прищявка, за мен е неразумно.  Hands V

# 370
  • София
Това 4то класиране да мине през системата е голям плюс. Ще се избегне прехвърлянето в последния момент на деца, които са с високи балове от едно в друго училище защото няма да могат да получават инфо от училището с какъв бал деца са кандидатствали и в 12 без 5 да си изтеглят документите.

Имам вариант за частно, но не ми е приоритетен и по- скоро събирам впечатления. Има доста негативни мнения за 22ро от преди година специално за гимназиален курс и затова се разрових.

# 371
Негативни мнения има навсякъде. Моят съвет е не рискувайте. За да го сложите по-напред при първоначалната си подредба значи сте имали някакви доводи. В един момент човек се обърква и почва да си мисли, че другото ще е по-добре.
Пък и може би имате смелост, защото веднъж ви е провървяло.
Между другото и моята голяма дъщеря е в 32ро - 2007 набор 😀. Успех!
Това 4то класиране да мине през системата е голям плюс. Ще се избегне прехвърлянето в последния момент на деца, които са с високи балове от едно в друго училище защото няма да могат да получават инфо от училището с какъв бал деца са кандидатствали и в 12 без 5 да си изтеглят документите.

Имам вариант за частно, но не ми е приоритетен и по- скоро събирам впечатления. Има доста негативни мнения за 22ро от преди година специално за гимназиален курс и затова се разрових.

# 372
  • София
Негативни мнения има навсякъде. Моят съвет е не рискувайте. За да го сложите по-напред при първоначалната си подредба значи сте имали някакви доводи. В един момент човек се обърква и почва да си мисли, че другото ще е по-добре.
Пък и може би имате смелост, защото веднъж ви е провървяло.
Между другото и моята голяма дъщеря е в 32ро - 2007 набор 😀. Успех!

Благодаря!

И моята е в този випуск с втори език немски.

# 373

За всяко училище има такива мнения. На нас цяла година няколко учители и служители от системата в София ни казваха - в никакъв случай в Първа АЕГ. Е, ние си я писахме на по-предно желание. Така че мнения всякакви.

# 374

Аз не разбирам само, защо другите деца да нямат право да си теглят документите в 11,45 и да участват за желаното свободно място? Те имат право колкото и вашата дъщеря да си сбъднат мечтата за дадена паралелка. :/
Силно се надявам скоро да обединят всички тези 4 класирания в една автоматизирана кампания- редиш веднъж по атрактивност и колелото се върти 4 пъти - каквото е , това е, на който тур решиш,че си доволен , на него се записваш.
 Тази лудост с непремереното подреждане на желания, па некласиране никъде, па теглене, па внасяне, па до септември миткане по училищата е адски стресираща и унизителна за децата.
Имаха една година да си градят успеха и да се готвят за матури, каквото е - това е,  където са попаднали - там им е късметът. Успешното дете не го спира никакво училище, но за дете, което не е свикнало на напъна на останалите "успешното" училище е непоносим ад. 
99% от мненията за училищата са ги давали е такива тетки, като мен, издразнени, че някое оскубало нейното в тоалетните или че учителката се е скарала на детето й да пази тишина. Да не говорим за ония, дето цяла година обясняват как 22ро (примерно) не е каквото беше, но са си го писали в желания и се записват там. Simple Smile
 Толкова е субективно всичко, че просто думи нямам, но ви желая успех от сърце.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт