Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 397
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • София
При нас никъде не се е разписвал ученикът, на практика дойде да разгледа бъдещото училище.

# 346
Аз разписах моя син.Не беше с мен на подаване на 2-ро желание.

# 347
  • София
Има ли приети в руската паралелка на 119 СУ?

# 348
  • София
Моят отива в 127-мо. Предприемачески с АЕ. Да му е на късмет

# 349
Дъщеря ми е приета в 1 СУ, профил "Природни науки", АЕ, ИЕ. Аз съм доволна, тя е със смесени чувства.

# 350
Здравейте,
търся справочника за кандидатстване след 7 клас за София онлайн, но нещо не намирам такъв вариант. Изобщо има ли такъв вариант или само на хартиен носител.?

# 351
# 352
  • София
И аз тук, 127 СОУ, Природни науки ИЕ АЕ, това ни беше най-желаната паралелка в това училище. Останахме на 0.5 т от 7СУ. Много малко падна бала на 127 на второ.

# 353
  • София
Моят син е приет в седмо АЕ с ФЕ. Имахме добри отзиви от познати, но попадам на потресаващи мнения из мрежата и съм в чуденка какво да правя, за да не сбъркам.

# 354
  • София
Мога да говоря само за прогимназиален етап и не знам от кое училище идвате, но аз в сравнение с кварталното съм много доволна от 7мо.

# 355
  • София
Идваме от 133, за което за малко не му стигна балът.

# 356
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,
търся справочника за кандидатстване след 7 клас за София онлайн, но нещо не намирам такъв вариант. Изобщо има ли такъв вариант или само на хартиен носител.?
Всичко, което има в справочниците, има в сайта на РУО-София град. Моята малката дъщеря беше във въртележката през 2021-ва и тогава намерих пропуск в справочника (липсваше една нова и желана паралелка), добре, че гледах в сайта на РУО-то.

# 357
  • София
Моят син е приет в седмо АЕ с ФЕ. Имахме добри отзиви от познати, но попадам на потресаващи мнения из мрежата и съм в чуденка какво да правя, за да не сбъркам.
То няма и много какво да направите. Трето класиране е риск
Очевидно сте от квартала, близо ще му е, 7-мо в последните години набира популярност
Ако мненията са от родители от 133, то е ясно, че 7-мо е надолу
То и по мое време/20+ г/ ние от 133 гледахме на тези от 7-мо като на по-тъпите, а ние видиш ли елит 🤣 😆

# 358
  • София
Здравейте,
моята чуденка е повече за боб, така че дайте по едно лично мнение. Дъщеря ми се класира в 22 - природни науки. За НПМГ почти съм убедена, че няма да й стигне бала на 3то класиране. Отсега е решила, че ще учи медицина, но в матурите от 12 клас не виждам нито 1 дете от 22 или от другите училища с паралелка природни науки освен НПМГ да държи матура по биология или химия.
Дали да я ориентирам към някоя от езиковите паралелки, за да учи английски/ немски. Този испански, който е първи език в 22 ми е малко чужд за медицината.

# 359
Здравейте,
моята чуденка е повече за боб, така че дайте по едно лично мнение. Дъщеря ми се класира в 22 - природни науки. За НПМГ почти съм убедена, че няма да й стигне бала на 3то класиране. Отсега е решила, че ще учи медицина, но в матурите от 12 клас не виждам нито 1 дете от 22 или от другите училища освен НПМГ с паралелка природни науки да държи матура по биология или химия.
Дали да я ориентирам към някоя от езиковите паралелки, за да учи английски. Този испански, който е първи език в 22 ми е малко чужд за медицината.

Единствената причина да не пишем 22 СУ беше испанския език. Ако смятате, че има бал и ако има места на трето класиране може да опитате природни науки с НЕ в 35 СУ ( има квоти може да няма места). Ако се абстрахирате от базата, ще научи немски и евентуално ще има добър резултата от ДЗИ.
Всичко това е много рисково, защото е възможно на трето да се объркат нещата.
ДЗИ по мои наблюдения държат основно по език и разбира се БЕЛ и се явяват отделно на изпит по биология и химия в университета.

Общи условия

Активация на акаунт