Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
някой от вас виждал ли е ученик с униформа по улицата?
да, не еднократно
Тази година нивото на бала на децата по- ниско ли е като статистика , че има спад в точките в доста училища.
Има ли приети в 133?

# 256
Здравейте, моля за мнения за 93 СУ в кв. Гео Милев

# 257
  • София
От паралелките, които бяхме писали в списъка, при някои има повишение на бала, и то осезателно, други са спаднали, а трети са горе-долу същите.

# 258
  • София
Аз имам въпрос.Гледам за разликата между интензивно и разширено изучаване на даден език,дали някой може само каже как в крайна сметка се очаква да излязат с едно ниво на владеене на езика (Б2) като при интензивното имат повече часове?

# 259
Здравейте! Гледам баловете на 32- то училище и те са с по няколко точки ( между 2 и 5) по - ниско от миналогодишните. Според вас с колко точки е реалистично да очаквам да спаднат на второ класиране? Възможни ли са големи разлики или смятате, че ще е като миналата година - до 7-8 точки? 15 - тина точки възможни ли са?
Има и голяма разлика в баловете между паралелката с руски и останалите. Тези, които  вече имат опит с училището могат ли да кажат намират ли разлика между нивото на ангажираност към ученето на тази и другите паралелки в годините напред?
Няма как да кажа от личен опит дали има разлика. По думите на дъщеря ми , 9 за 10 клас не би трябвало да има разлика. Тя е в Природни науки. Половината смята за малко "изостанали", но все пак е тийнейджър. Simple Smile и това съм чувала да го казва и за други.  Лично смятам, че заради един втори език едва ли има рязка разлика в нивото на обучението в едно училище.

# 260
  • София
hetera, разликата не е голяма.
С доста подробности и хубави таблици - от сайта на Дидева:
https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … %B8-%D0%BF%D0%BF/

# 261
Аз имам въпрос.Гледам за разликата между интензивно и разширено изучаване на даден език,дали някой може само каже как в крайна сметка се очаква да излязат с едно ниво на владеене на езика (Б2) като при интензивното имат повече часове?
В2 само  ако езикът е профилиращ. 144 часа разлика ООП в периода 8-9 клас ( на практика два часа седмично) могат да бъдат успешно покрити с подходящи ИУЧ и ФУЧ.
Докато се натуткам, Jiema ме изпревари. Joy

# 262
Питане за паралелките с интензивно изучаване на английски в 22-ро. Сравних учебните планове с тези на двете АЕГ, разлика няма. Но все пак какво е нивото на изучаване на езика спрямо АЕГ? Изучават ли се разказвателни предмети на английски? Как са преподавателите? Ще се радвам на мнения от първа ръка. Не намирам актуална тема за гимназиалния етап на училището, въпреки че последните години е сред най-вървежните.

# 263
Здравейте на всички развълнувани мами!

Синът ми е приет на първо класиране в паралелка "Съдебна администрация" в СПГ "Княгиня Евдокия".
Тя е сравнително нова за това училище. Става въпрос за тази тук:
"Само 1 паралелка в София
Дневна форма на обучение с разширено изучаване на английски език
Трета степен на професионална квалификация по професия „Съдебен служител“
Реализация като: съдебен деловодител, статистик, архивар, секретар, административен секретар, човешки ресурси и още.
Балообразуващи оценки: 3 х НВО Български език + НВО Математика + История и цивилизация + Английски език
Изучават се следните учебни предмети: Трудово право, Публична администрация, Обща икономическа теория, Мениджмънт, Счетоводство, Маркетинг (вкл. дигитален), Публични финанси, Бизнес комуникация, Делова кореспонденция, Организационно поведение и професионална етика."
https://spgke.com/priem/
За самото училище четох не особено добри отзиви. Същевременно, разглеждайки сайта им, виждам, че имат амбиции и визия за развитие.
А в самата специалност са изредени полезни предмети. Много се колебая.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 00:57 от Radosttaotjivota

# 264
  • София
В2 само  ако езикът е профилиращ. 144 часа разлика ООП в периода 8-9 клас ( на практика два часа седмично) могат да бъдат успешно покрити с подходящи ИУЧ и ФУЧ.
Докато се натуткам, Jiema ме изпревари. Joy
Ами предоставила си ни хубави ресурси с толкова труд. Грехота е да не ги ползваме. Hug Flowers Four Leaf Clover

# 265
  • на Мелмак
Моля за мнение за ПГ по Телекомуникации, сина ми е приет там. Четох мнения, ако може нещо от първа ръка.

# 266
  • Ланкър, планините Овнерог
...
Тази година нивото на бала на децата по- ниско ли е като статистика , че има спад в точките в доста училища.
Не съм гледала цялостно, само паралелките, които е писала племенницата (заради нея тази година се вълнувам). Та, при нейните паралелки има повишение спрямо първо класиране 2022. И ми направи впечатление, че при 3 от 16-те й желания момчетата са с по-висок бал (не е писала типично мъжки паралелки). Тя е със сравнително нисък бал - при стандартното балообразуване е 302.50.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 07:54 от Гита Ог

# 267
  • София
Питане за паралелките с интензивно изучаване на английски в 22-ро. Сравних учебните планове с тези на двете АЕГ, разлика няма. Но все пак какво е нивото на изучаване на езика спрямо АЕГ? Изучават ли се разказвателни предмети на английски? Как са преподавателите? Ще се радвам на мнения от първа ръка. Не намирам актуална тема за гимназиалния етап на училището, въпреки че последните години е сред най-вървежните.

Добро утро!  Моля споделете и аз се интересувам от мнения за 22-ро СЕУ АЕ/ИЕ.

# 268
Здравейте,
Моля за мнение за 128 Алберт Айнщайн в Младост 2

# 269
Здравейте, моля за мнения за 93 СУ в кв. Гео Милев

Да побутна малко темата:) Ще участваме на второ класиране и искам да знам, ако не ни приемат в желаното училище, много ли ще съжалявам, ако влезе в 93-о, тъй като има вероятност да я приемат там, вместо на по-горно желание

Общи условия

Активация на акаунт