Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 341
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, моля за мнения за 93 СУ в кв. Гео Милев

Да побутна малко темата:) Ще участваме на второ класиране и искам да знам, ако не ни приемат в желаното училище, много ли ще съжалявам, ако влезе в 93-о, тъй като има вероятност да я приемат там, вместо на по-горно желание

Извиянвам се, но как ние да знаем дали ще съжалявате?
Много зависи какви са ви изискваният и какво иска да учи детето.
Все пак, когато сте подредили желанията сте имали някаква идея за да включите 93-то.

# 271
Моя позната е в 93 с криминалистика, за 2 години си повиши успеха, доволна е от обучението и казва, че има реален шанс преподавателят да я наеме на работа по специалността след завършване. Интелигентно и живо дете от малцинствата е, останах с впечатлението, че повечето деца от класа и са като нея.

# 272

Да побутна малко темата:) Ще участваме на второ класиране и искам да знам, ако не ни приемат в желаното училище, много ли ще съжалявам, ако влезе в 93-о, тъй като има вероятност да я приемат там, вместо на по-горно желание

Извиянвам се, но как ние да знаем дали ще съжалявате?
Много зависи какви са ви изискваният и какво иска да учи детето.
Все пак, когато сте подредили желанията сте имали някаква идея за да включите 93-то.

За съжаление резултатите на дъщеря ми от матурите не са добри и оглеждахме училища с по-нисък бал и удобно местоположение. Иначе специалностите в 93-о звучат интересно, по-скоро ме интересуваше среда, дисциплина, преподаватели и отношение., Няма много отзиви за това училище във форума, но се надявам все на някого да е било избор или да има впечатления.

# 273
Здравейте на всички развълнувани мами!
За самото училище четох не особено добри отзиви. Същевременно, разглеждайки сайта им, виждам, че имат амбиции и визия за развитие.
А в самата специалност са изредени полезни предмети. Много се колебая.
Не бих се връзвала на коментарите, живея близо, от две години в училището кипи усърден труд, много се промени публиката в него, специалностите са хубави, професиите са със сертификати признати в цял ЕС.
Идете на място и говорете с хората по притесненията си. Наистина не е това, което беше и ако така продължават скоро децата ще прославят училището си, не е задължително винаги да е обратното.  Wink

Цитат

За съжаление резултатите на дъщеря ми от матурите не са добри и оглеждахме училища с по-нисък бал и удобно местоположение. Иначе специалностите в 93-о звучат интересно, по-скоро ме интересуваше среда, дисциплина, преподаватели и отношение., Няма много отзиви за това училище във форума, но се надявам все на някого да е било избор или да има впечатления.
Записвате я смело и дъщеря ви и да си чете задължителната литература. Wink
Всички тук сме се надявали децата ни да са машини, които се справят блестящо с всичко и покоряват всеки произволно посочен от нас връх. Хубаво е, че далеч не всички деца са такива, защото различни области в живота изискват различни психика и подход.
Записваме си децата където са класирани според усилията, които са положили и успеха, който са постигнали.
Сигурна съм, че в 93то има добри учители и още много деца, като нея. Не виждам за какво да съжалявате.
Проблеми има във всички училища, справянето с тях преверъща децата ни във възрастни.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 11:44 от Pureandsimple

# 274
Здравейте на всички,
Не знам дали въпросът ми е в правилната тема, но все пак ще го отправя тук.
Синът ни е приет в НПГПТО Ломоносов, но искаме да участва във второ класиране. При подаване на заявлението за участие във второ класиране, необходимо ли е да представя медицинското му свидетелство и проблем ли е, че все още не съм го качила в системата на МОН? Вече дори не виждам активна тази опция за прикачване на файл Sad
Благодаря предварително на отзовалите се!
Медицинското трябва да представите в случай, че записвате детето за професионална паралелка. Сега се подава само заявление, бланките ги има на място в училищата и някъде в сайта на РУО. Успех!

# 275
Записахме детето в 22-ро , Природни науки с ИЕ Simple Smile сагата приключи ♥ класната силно ни препоръча това училище и се радвам, че балът му стигна. Той е доволен и щастлив! Успех на всички, които чакат второ класиране!

# 276
  • София
И нашата сага приключи. Записан. На 12 септ. ни е род.среща. Дадоха ни и бележка за социалните.
Лили, мин.година случайно лично говорих  доста и се запознах със зам.дир. и директорката на 22. Особено ми допадна зам.дир. Успех! Да бъде вашето място!

# 277
Не знам дали в по-елитните училища се е вдигнал или не балът , но в тези с по-средни резултати има повишаване . За 1-во балът се е вдигнал в диапазона от 10.5 до 17.75 , за някои училища по-надолу в класацията видях и +23 , +25 точки , но съм гледала само тези , които ние сме писали , може другаде да има и по-драстични разлики . Въпросът е с колко точки ще паднат на второ класиране . По логика би трябвало да е с по-малко отколкото миналата година .

# 278
И нашата сага приключи. Записан. На 12 септ. ни е род.среща. Дадоха ни и бележка за социалните.
Лили, мин.година случайно лично говорих  доста и се запознах със зам.дир. и директорката на 22. Особено ми допадна зам.дир. Успех! Да бъде вашето място!
Успех и на вас Simple Smile Весело лято!

# 279
Не знам дали в по-елитните училища се е вдигнал или не балът , но в тези с по-средни резултати има повишаване . За 1-во балът се е вдигнал в диапазона от 10.5 до 17.75 , за някои училища по-надолу в класацията видях и +23 , +25 точки , но съм гледала само тези , които ние сме писали , може другаде да има и по-драстични разлики . Въпросът е с колко точки ще паднат на второ класиране . По логика би трябвало да е с по-малко отколкото миналата година .
Именно, в нашия списък с желания почти навсякъде се е качил мин. бал, там, където сме приети, например, се е повишил с 13т.

# 280
А относно 121 СУ, какво е нивото на обучение и дисциплината, тъй като дъщеря ми живо се интересува? Наясно съм вече с базата, директора, и т.н.,

# 281
Именно, в нашия списък с желания почти навсякъде се е качил мин. бал, там, където сме приети, например, се е повишил с 13т.

И при нас така. Според миналогодишните минимални балове в няколко училища дъщеря ми трябваше да влезе още на първо класиране, обаче тази година има разлика с около 15+ точки. Чудя се дали при тази ситуация да очакваме спад на баловете за 2-ро класиране с 9+ точки?Thinking

# 282
В НФСГ няма униформи, има определени изисквания, като дълги панталони, без анцузи, без щампи по блузите, но ги спазват само в 8 клас.
Учи се, за 3ка трябва да покриеш 50%.
Резултатите на ДЗИ в 12 клас са почти еднакви с НТБГ, като НФСГ води със съвсем малко последните години.
Сградата има нужда от ремонт.
Класовете са с повече момичета.

# 283
  • София
В НФСГ няма униформи, има определени изисквания, като дълги панталони, без анцузи, без щампи по блузите, но ги спазват само в 8 клас.
Учи се, за 3ка трябва да покриеш 50%.
Резултатите на ДЗИ в 12 клас са почти еднакви с НТБГ, като НФСГ води със съвсем малко последните години.
Сградата има нужда от ремонт.
Класовете са с повече момичета.
Може ли малко разяснение,какво значи учи се за тройка трябва да апокриеш 50%?
Откъде имате наблюдения върху училището,препоръчвате ли го,език поне малко от малко научава ли се,а специализираните дисциплини?
Че съм много благодарна за информация!!!

# 284
Големият ми син завърши 10 клас тази година. На тестовете трябва да имаш поне половината точки за да имаш 3ка. Той е с немски език, разширено изучаване, имаха 1 срок в 9ти клас заместващ учител и не са много добре с езика. Ще ходи тази година на уроци. За другите езици не знам как е положението. По специалните предмети имат добри учители, интересно му е да учи.
На НВО без допълнителна подготовка изкара точки съпоставими с годишните му оценки.

Общи условия

Активация на акаунт