Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 082
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Испански интензивно 18 ч първата година в 21 СУ
Имате ли актуална информация за 21 СУ?

# 541
  • София
Примъквам се в темата.
Моят сладур ги прави едни - може макс точки да има по зададените тестове, може и да са 1/3.
Като му гледах резултатите и лошо ми стана. Никакви прогнози не може да се правят преди официалните резултати.
Да не говорим, че не знае какво иска. Може би нещо с компютри. Но не е сигурен. Та така.

# 542
  • Сф
Примъквам се в темата.
Моят сладур ги прави едни - може макс точки да има по зададените тестове, може и да са 1/3.
Като му гледах резултатите и лошо ми стана. Никакви прогнози не може да се правят преди официалните резултати.
Да не говорим, че не знае какво иска. Може би нещо с компютри. Но не е сигурен. Та така.
Не може чак такава разлика. От една трета до макс. Направете няколко стари пробни матури с време вкъщи и вижте резултатите горе долу за ориентир. Почвайте да се интересувате, да набелязвате училища, да мислите вие , за да го насочите като дойде момента. Нали сме за това родителите, да ги подпомагаме. Особено пък като не знае какво точно иска. Simple Smile

# 543
И аз се включвам в темата. Моята девойка също от три пробни, на които се е явила, има точки от 70 до 94, та не мога нищо да предвидя. Училище с езици като че ли ще търсим, досега е била с френски и английски. Първи нейн избор е да продължи със същите някъде, но не е ясно ще стигне ли бал за френската и 35то. Имате ли пресни впечатления за 12то, 19то и 105то (италиански с английски)? За 12то видях, че имат отбор по бадминтон, което е плюс, защото и тя тренира бадминтон. Благодаря предварително и започвам да следя темата.

# 544
Примъквам се в темата.
Не може чак такава разлика. От една трета до макс. Направете няколко стари пробни матури с време вкъщи и вижте резултатите горе долу за ориентир. Почвайте да се интересувате, да набелязвате училища, да мислите вие , за да го насочите като дойде момента. Нали сме за това родителите, да ги подпомагаме. Особено пък като не знае какво точно иска. Simple Smile
Може, може. Нашето съкровище, когато го изпратим на състезание очакваме всичко от 0 до 100 т. Букално, без значение от задачите. Спи ли му се, решава ли му се, някой шуми ли му.. всичко му влияе. Може да му хрумне да решава задачи с разписване на ум. И получава, например, точки само за верните отговори.

# 545
И аз се включвам в темата. Моята девойка също от три пробни, на които се е явила, има точки от 70 до 94, та не мога нищо да предвидя. Училище с езици като че ли ще търсим, досега е била с френски и английски. Първи нейн избор е да продължи със същите някъде, но не е ясно ще стигне ли бал за френската и 35то. Имате ли пресни впечатления за 12то, 19то и 105то (италиански с английски)? За 12то видях, че имат отбор по бадминтон, което е плюс, защото и тя тренира бадминтон. Благодаря предварително и започвам да следя темата.
За 12то мога да дам отзиви за немската паралелка. Отлични 2 учителки по немски, като едната е едно на милион. Надали има такава друга, та дори и в Немската. Няма други учителки по немски, т.е. те ще поемат и следващите осмокласници. Прилична база и организация на училището. За паралелките с други езици не знам нищо.

# 546
Примъквам се в темата.
Може, може. Нашето съкровище, когато го изпратим на състезание очакваме всичко от 0 до 100 т. Букално, без значение от задачите. Спи ли му се, решава ли му се, някой шуми ли му.. всичко му влияе. Може да му хрумне да решава задачи с разписване на ум. И получава, например, точки само за верните отговори.
+1 и ние в тази графа.

# 547
Харесала съм 12 СУ , но дъщеря ми не иска да учи немски , дори и като втори език.

# 548
Немският е доста труден и трябва да си доста мотивиран, така че, ако няма желание, по-добре не.

# 549
Немският е доста труден и трябва да си доста мотивиран, така че, ако няма желание, по-добре не.
Разбира се! Ще я оставя сама да избира . Вече се е спряла на испански . В момента проучвам училищата , като искам да знам горе долу на какво е нивото на изучаването  на езика. Разбира се , че ще взема под внимание и локацията. Много е важно да не губи много време в пътуване, а и няма смисъл.
Само да споделя нейната подредба на езиците, която за мен е доста интересна.
1. испански
2.английски +испански
3.руски
4.италиански
5.френски
6.немски  Simple Smile

# 550
Зависи в кой квартал сте. Има доста училища с езици, вече зависи какво точно, дари разширено, интензивно, допълнителен профил......

# 551
Локацията не е толкова важна за нас. От опит - едното дете ходи до другия край на София и пътува 40-50 минути. Другото ходи в съседния квартал и пътува 30 минути. Ние сме се плъзнали по френския от втори клас (наложи се да смени училище девойката). Според мен английският й е по-добър, нищо, че се води втори. Ако зависеше от мен, щях да бутам за немски и английски сега.

# 552
Зависи в кой квартал сте. Има доста училища с езици, вече зависи какво точно, дари разширено, интензивно, допълнителен профил......
Нейното желание е интензивен испански.  Повечето училища са ни удобни , което е голямо предимство. Спряхме се на 31 СУЧЕМ , но за съжаление разбрах ,че испанският там не е на ниво. Имат проблем с учителите  въпреки ,че като цяло училището е добро.
Е да , водещи са резултатите, но аз обичам да съм подготвена и да имам  план А, B и C

# 553
19то е с прилична организация, добри учители, някои от тях страхотни, децата обаче не са особено амбициозни, или поне тези в нашия клас. Добра опция там е английски плюс шведски, но нямам впечатления от учителите по английски,  ние сме с немски и датски.

# 554
Костадинова31, при нас е същата работа, като желанията са само за английски и испански. Така че, ще следя вашия избор на училища. Благодаря за споделянията. Heart
От по-ранната дискусия в темата, и аз съм загледала 127-мо, 1-во, 30-то и естествено Испанската, разбира се, ако резултатите са й отлични Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт