СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 907
  • 934
  •   1
Отговори
# 645
Ами като не давате никаква информация, не знам как очаквате съвет? Техникум ли е, МГ ли е, каква е перспективата след тая специалност...
Записвате си се където иска детето и толкова. Как я преценихте тая среда? Сборище на наркомани и пияници сигурно 🙄🙄 за моята ЕГ така се говори, примерно, ама аз такова нещо, докато учих там, не видях.
По-скоро си представям разглезени деца на новобогаташи. Но само гадаем, де, авторката на поста си знае.

# 646
  • София
Честито на всички, приети тези 2 дни към МК! Да са здрави децата и да си попаднат на мястото!

Някой дали има впечатления, информация, каквото и да е по темата 144то СУ? Конкретно паралелка Рекламна графика, но може би и някакви по-общи впечатления, дори и за периода 1- 7 клас, дори и за хореографските паралелки. Това училище е почти без отзиви из нета. А е много на кантар с още едно с подобна специалност и падат едни размисли и страсти в последния момент...

# 647
  • София
Давате ли отчет на класния, че сте подали заявления?
Някаква справка се подавала за двцата, която ми е много чудна???

Освен дето ми отказаха аз да взема дипломата, защото на деня Х детето е на лагер, друга комуникация не сме имали с класния ръководител.

Това с пропиления бал аз не го разбирам. Какво, да запишем детето да учи някъде нещо си, само защото е изкарало едни точки ли?!? Нали всички повтарят през пет поста, че се реди по желание на детето? Не за всички деца училището Х с блестяща репутация, от елитните и прочие там критерии, айде да кажем още нещо, примерно, с чисти тоалетни, ще е най-добро решение... Едно дете ще разцъфне, защото му е мечтата, а друго ще погине, защото сърцето му е другаде, трето ще е просто не на мястото си, и разбира се, четвърто ще е изненадано от това колко добре му пасва. За щастие децата са различни, и дано все така да бъде!
На неориентираните разказваме и обясняваме, но все пак си мисля, че е редно крайният избор да е техен.

# 648
  • София
И още един въпрос: Тежка ли е процедурата по изтегляне на документите, след като вече е записана в НГДЕК?
И аз се интересувам от същото.

# 649
Прекалено голям избор е това за тях, повечето са навивани от съученици без да знат какво ги чака. Въведох желанията снощи, лесно и бързо, бях си извадила предварително кодовете. Медицинското трябва да е pdf формат. Съобразих се със желанията на детето, но честно казано незнае какво иска"ами аз не искам езикова, не харесвам да уча езици", "ще ходя да уча в чужбина след средното".Другото което забелязах е, че аз се интересувам какво ще учи, ровя се тя грам не поглежда програмата, обаче е решила. Според мен не може да се разчита на децата.Реално като изрязахме езиковите и останаха смг, нпмг и туес и ми се струва малко на брой специалности, сякаш има повече деца с интерес към математиката от това което се предлага.

# 650
Ами като не давате никаква информация, не знам как очаквате съвет? Техникум ли е, МГ ли е, каква е перспективата след тая специалност...
Записвате си се където иска детето и толкова. Как я преценихте тая среда? Сборище на наркомани и пияници сигурно 🙄🙄 за моята ЕГ така се говори, примерно, ама аз такова нещо, докато учих там, не видях.
По-скоро си представям разглезени деца на новобогаташи. Но само гадаем, де, авторката на поста си знае.
Нещо подобно- групички, тормоз.

# 651
При нас дъщерята има интереси в доста области и към 10-ти клас ще стане ясно накъде ще се ориентира, какви допълнителни профили ще избере. В момента залагаме на добри учители по различни предмети, без специализации като туес, за да има избор след 10 клас.
Bibibon и при нас една от паралелките в едно от училищата -кандидати беше отказана по същата причина, не искала да си прекарва 5 години с неприятни хора.

# 652
Изменадвам се, че знаете кои деца ще бъдат в този клас и още повече се изненадвам, че сте наясно че ще има тормоз.
Разбира се, че има групички. Не мисля, че за деца на 14 години всички трябва да ае харесват. А ако считате, че детето ви ще бъде тормозено просто не участвате там в класирането.

# 653
Балът ни седи на 0 - при вас така ли е или има нанесен бал за всяко желание?

# 654
  • София
Моите родители не са спирали нито мен, нито сестра ми, да учим каквото ние искаме. Още от гимназиален етап, като и двете продължихме с висше в същите посоки. За мен е съвсем нормално да се съобразиш на първо място с желанието на детето, защото то ще учи, а не мама, която не иска да похаби бал. Родителят може да даде съвет, да насочи, но и да послуша детето си, ако има интерес към нещо.

# 655
Нека се включа и аз по темата за строителните техници, които излизат от професионалните гимназии - бивши стрроителни техникуми. Че не могат да проектират не е съвсем вярно. Могат, но под "шапката" на правоспособен инженер/архитект. Спокойно могат да работят в проектантски бюра като проектират, чертаят, правят визуализации, изготвят КСС-та и оферти, както и изискващите се напоследък ПУСО и ПБЗ. В строителните фирми също има много строителни техници, не само като технически ръководители по обектите. В техническите служби в общинските администрации масово работят строителни техници. Тези и още много са възможностите за тези, които не смятат да продължават нататък с образованието. Разбира се, за дипломирани инженери и архитекти с проектантска правоспособност нещата стоят по друг начин при реализацията. Съгласна съм, че за влизане и завършване на УАСГ /и подобните университети/ съвсем не е определяща завършената преди това гимназия.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 08:08 от Queen L

# 656
  • София
Моите родители не са спирали нито мен, нито сестра ми, да учим каквото ние искаме. Още от гимназиален етап, като и двете продължихме с висше в същите посоки. За мен е съвсем нормално да се съобразиш на първо място с желанието на детето, защото то ще учи, а не мама, която не иска да похаби бал. Родителят може да даде съвет, да насочи, но и да послуша детето си, ако има интерес към нещо.

Това е чудесно, но ако детето каже: "Ти избери, аз ще уча всичко, без значение е за мен какво точно"?
Мислех, че НВО е напрежение, ама не било - напрежението е сега.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 08:16 от Grace

# 657
Аз пак да попитам - излизат ли ви баловете или стоят на 0?

# 658
Изменадвам се, че знаете кои деца ще бъдат в този клас и още повече се изненадвам, че сте наясно че ще има тормоз.
Разбира се, че има групички. Не мисля, че за деца на 14 години всички трябва да ае харесват. А ако считате, че детето ви ще бъде тормозено просто не участвате там в класирането.

В малки градове, с 2-3 читави паралелки, тези работи се знаят! Даже поименно може да се изброят децата .... В големите градове ни е трудно да си го представим, въпреки че и ние сме в голям град и знам за паралелки, които ще продължат почти без промяна от 5-ти клас и не са добро място ( интриги, тормоз, снимки и клипчета, с гадно съдържание качени в мрежата; изключително гнусни " лайфове" с нарочения съученик, без негово знание ....). И ако кажете сега учители, директори, руо .... никой нищо не прави, щото тормозения е изкаран виновен за всичко!

# 659
Няма за какво да се притеснявате - при всички е 0. Балът се формира СЛЕД класиране - на този етап няма как да имате нещо, различно от 0.
Аз пак да попитам - излизат ли ви баловете или стоят на 0?

Общи условия

Активация на акаунт