СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 921
  • 934
  •   1
Отговори
# 795
При нас класната и директорът са въвели оценките от НВО в школо, така че знаят колко е изкарало.

# 796
При нас, дори да знаят, ние не знаем това.

За оценките от НВО е нормално да знаят, все пак влизат в свидетелството за завършено основно образование.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 17:47 от Le Vert

# 797
Разбира се, че знаят, все пак точките се пишат в свидетелството, има ги и в Школо. Голяма работа, че са ме попитали как съм подала заявлението, нека знаят и къде е прието детето ми. За мен  е повод за гордост, не го приемам като конспирация. Това, че някой има някакъв проблем, на личностна основа ( вероятно), не значи че е нещо фатално и в ущърб на децата. Според мен обаче явно има хора, които изпускат тези дни за подаване на заявления, а други умишлено не го правят. Та затова имат достъп.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 17:54 от Radina

# 798
Аз също попитах много страници назад, още в предишната тема, как така учителите знаят резултата от НВО. Някой нещо каза, че се изпращало на директорите. Но дали, кой, как - не се разбра. Същата работа и със заявленията и къде е прието детето - всички пишете, че знаят от бившето училище. Но коя точка от закона им дава право да знаят и колко е редно да знаят и да питат, май трудно някой може да цитира.
По отношение на това, какво получават директорите. От Правилата за информационна сигурност, утвърдени със заповед на министъра.

По отношение на това, къде е записан ученикът. Наредба 10 за организация на дейностите.
Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
До заявленията не би трябвало да имат достъп, но личното ми мнение е, че начин винаги има.

# 799
Ей голяма конспирация със старите училища тая година.. Какво като знаят? Класната ли пита или някой от администрацията? Ако е класната за мен е напълно нормално да се интересува къде отиват после децата..
Не мога да разбера защо да е тайна? Ще тормозят после детето ли, вас ли, че не е по един какъв си начин списъка?

За теб може да е напълно нормално, но за мен, например, не е.
Аз не искам от бившето училище на детето ми да знаят нито дали е подало заявление, нито къде, нито къде ще учи след това, нито пък който и да е учител да знае резултата му от НВО.
Защо? Това си е чисто моя, лична работа.

Аз също попитах много страници назад, още в предишната тема, как така учителите знаят резултата от НВО. Някой нещо каза, че се изпращало на директорите. Но дали, кой, как - не се разбра. Същата работа и със заявленията и къде е прието детето - всички пишете, че знаят от бившето училище. Но коя точка от закона им дава право да знаят и колко е редно да знаят и да питат, май трудно някой може да цитира.

Няма как да не знаят резултатите от НВО. И двете оценки, като точки, се записват в дипломата за завършено основно образование.

# 800
Аз не искам от бившето училище на детето ми да знаят нито дали е подало заявление, нито къде, нито къде ще учи след това, нито пък който и да е учител да знае резултата му от НВО.
Защо? Това си е чисто моя, лична работа.

Освен да подадете една декларация, че категорично забранявате достъп до гореизброената информация, не виждам как може по друг начин да стане.

# 801
  • София
При нас класната и директорът са въвели оценките от НВО в школо, така че знаят колко е изкарало.
Оценки...по каква скала? Оценки на НВО няма.

# 802
  • София
Дидева, благодаря за изчерпателния и точен отговор!
Духи Пухи, не е необходимо това заяждане.
Нормално е донякъде да се знаят оценките от НВО, но според мен  всичко останало си е лична работа.

# 803
Благодаря, Дидева! Blush Знаех си, че ти си човекът, който може да отговори.

Като гледам, само директорите са споменати в съответните правила и наредби. Класната, биоложката и байчето на входа не виждам да са вписани като лица, които получават тази информация...

# 804
Не искам да те разстройвам, ама в училищата е един клюкарник, ум да ти зайде! Grinning

# 805
На моето момиче точките от НВО са нанесени в школо, как може класната да ги нанесе без да ги знае. На раздаването на свидетелствата децата се снимаха с всичките си учители от прогимназията че даже и от началния курс бяха дошли и със свидетелствата, могат ли да не видят как са завършили? Класната й до четвърти клас дори поиска да види свидетелството и констатира, че може повече. Иначе аз познавам родителите, които не искат да знае никой как са подредили желанията, за да се хвалят после, че детето им е прието по първо желание.

# 806
Нямам желание да се хваля къде е прието детето.
Но тези обаждания за които чета тук за подаване на заявление за мен е безумно.
Добре има протокол и учителите знаят резултата от НВО, добре през септември разбират къде е прието детето.
Но да ми се обаждат дали съм подала заявление и да знаят как сме подредили учишищата си е чисто безумие и аз не бих отговорила.
Мисля че, някой училищаи учители си позволяват твърде много.

# 807
То пък да се криеш като престъпник е много нормално... Не се казва цялата история, ама те си знаят. Просто сефте тая година такава драма кой какво знаел... Туй личните данни много стана модерно да се пазят 😉
Ама дъвки да има, докато излязат класиранията 😁

# 808
  • Пловдив
До заявленията не би трябвало да имат достъп, но личното ми мнение е, че начин винаги има.
Освен че получаваме служебните бележки от училището, при нас бяха направени и копия за подпис, които се върнаха при учителите.
Така че имат съвсем същия достъп към заявлението, който имам и аз.
(опция за смяна на паролата не видях в системата)

# 809
То пък да се криеш като престъпник е много нормално... Не се казва цялата история, ама те си знаят. Просто сефте тая година такава драма кой какво знаел... Туй личните данни много стана модерно да се пазят 😉
Ама дъвки да има, докато излязат класиранията 😁
Не не е модерно, незаконно е!
Ама докати ни разберем за какво става въпрос и защо има GDPR понякога става късно.
У нас селото все още живее и човек няма лични права. Цяло село трябва да знае.

Общи условия

Активация на акаунт