СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 886
  • 934
  •   1
Отговори
# 825
Или още по-готиното да видиш името на детето си на челно място. От 100 точки срещу името ли се страхувате?

# 826
Ех, колко хубаво си беше едно време - списък с имена и оценки/точки на входа на училището или университета.
Списък с имена и ЕГН за гласуване. От какво толкова се страхувате?
Динчо, не е по темата, но крадейки лични данни ти взимаш кредити, които друг плаща; можеш да прехвърлиш имоти, ползвайки недобросъвестни (меко казано) нотариуси. Всъщност, ако решиш,  можеш много бели да сглобиш. Истината е, че това не шега работа

Давате си данните в какви ли не сайтове за покупка на стоки, но се плашите от наличие на данните ви в училищата. Вие сериозно ли?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 22:10 от Le Vert

# 827
Само като пример - този,който разполага с номера и кода за достъп,може да промени подадено онлайн заявление.

# 828
И това би го направил, защото?

# 829
Това е реална възможност,вече мотив не се наемам да предполагам.Но възможността е налице.

# 830
И това би го направил, защото?

Защото училището приема една паралелка в 8 клас, която не е популярна и в нея влизат деца с ниски балове, например.
Оплюват се училища и паралелки, които са пряка конкуренция, убеждават се децата да пишат на по-предни позиции тяхната паралелка. Какво им пречи да го направят и на практика, променяйки реда на желанията?

# 831
Момичета, като ходите да записвате децата си ще искате ли и бележка за еднократната помощ за осмокласник?

От опита ми преди 2 години, бележката се дава след започването на учебната година.
Колко е помощта тази година?

# 832
  • София
Само като пример - този,който разполага с номера и кода за достъп,може да промени подадено онлайн заявление.
Това чак на 3то класиране е възможно. Сега не става.

# 833
Ей сега сайтът инфоприем ще се срине, за да си отмятат желанията дали са така.

# 834
  • София
Малко на друга тема. Стори ми се интересно - за избора на училищата и професиите. От вайбър канала на МОН:
Ученик от Софийската гимназия по туризъм е мениджър на два елитни хотела в столицата.
Той е от първата паралелка по хотелиерство в бившия ТОХ, днес – Софийска професионална гимназия по туризъм.
https://www.mon.bg/bg/news/5413

# 835
Le Vert, ти за спорта ли спориш или... Съвсем не реална възможност, а реална случка имам. Само за сведение преди 31 години една бутилка Джони Уокър мина точно пред носа ми, хвърлена от една пияница от 4 етаж на блок, покрай който минавах. Още една крачка и за твое щастие можеше и да ме няма....
И не, не се филмираме, мошениците са навсякъде. Понеже ти не би направила нещо лошо и укоримо, то и другите няма причина да го правят. Разсъждаваш много еднопластово. Ама това си е твой проблем.

Кое ти е многопластовото? Този, който мисли, че ще го измамят, обисновино е склонен да мами.

На никого не пожелавам травми или смърт, така че беше тъпо това за "мое щастие".
Явно тази вечер си за спора Simple Smile
Ако някой си дава данните къде ли не то грамотните хора не го правят.
Дали вие знаете случай или не, за никой не е важно. Важното е, че използването на лични данни е незаконно.
Понякога липсата на каквато и да била мрежова грамотност, кара някой потребители да се чувств в безопасност докато сами не станат потърпевши.

# 836
Le Vert, права си. Обикновено този който мами съди за другите по себе си. Но има още една гледна точка, аз не мамя, колкото и невероятно да ти звучи, напротив. Но съм се нагледала на толкова лошотии, тарикатщини, мизерии и лъжи, за да измамиш дадена система, че ми е много трудно вече да тръгвам непредубедено към хората, както когато бях млада. И в личен, и най-вече в професионален план, видях много.
Е, запазила съм съм добронамереността, но нивото ми на търпимост към мизериите стана под морското дъно. Вече не допускам грешката да съдя за другите по себе си. Това, че аз няма да го излъжа, не значи, че той няма да ми забие ножа.

# 837
Когато сина ми завърши 4 клас,след вече нанесени годишни оценки,,понеже взех служебна бележка за редовен ученик и стана ясно,че ще кандидатствав друго училище, под натиска на директорката годишната оценка по математика беше променена от 6 на 5.И не,никакви сигнали в РУО не помогнаха.Имам пълната увереност,че тази директорка е напълно способна да направи промяна и в ред та желания в заявление.

# 838
Вие сериозно ли мислите, че някой ще се занимава да пренарежда желанията точно на Вашето дете???!!!

# 839
Когато сина ми завърши 4 клас,след вече нанесени годишни оценки,,понеже взех служебна бележка за редовен ученик и стана ясно,че ще кандидатствав друго училище, под натиска на директорката годишната оценка по математика беше променена от 6 на 5.И не,никакви сигнали в РУО не помогнаха.Имам пълната увереност,че тази директорка е напълно способна да направи промяна и в ред та желания в заявление.
При нас знам от учители, че им е препоръчано да не пишат високи оценки... Да пишели "реални". Особено по БЕЛ и МАТ. За седми клас говорим. Защо? Защото ЧУ има гимназиален етап и все пак става въпрос за едни пари, за да задържим учениците...А и не предаваме материала по мат както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт