Февруарски мами 2024 - Тема 2

• 40 155
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Хайде за протокола, от Бургас съм, но от 8г живея в София Simple Smile

# 106
Здравейте! Приемате ли нови? На 32 г. съм от гр. Варна, първа бременност.  Нямам други неразположения, освен силна умора и болки в гърдите. Днес беше първият ни преглед - имаме си 13мм плоден сак, като съм в 6 г.с. и 2 дни. Всичко изглежда наред, освен че се забелязва леко отлепяне, което уж не го притеснява, но АГ ми изписа  Утрогестан 300 2х1 и повече почивка. Някой използвал ли е и какво ви е мнението? И как стои въпроса с болничния - възможно ли е личния да ми издаде до 3 месец, а от там АГ до края на бременността?

Здравей! И аз съм от Варна! ЛЛ може да ти даде за някакъв период като вирус или нещо подобно. Аз предния път си бях болна и ми даде 5 дни, после вече на регистрацията ми пуснаха от АГ и всеки месец се издава нов.
Към момичетата от Варна-къде се следите?
Аз съм от Бургас, но се следя в МД Варна при др Капка Атанасова
Хей,привет! И аз съм в Бургас.
Защо се следите там? /Почти предполагам защо, но да аз още се колебая макар да съм почнала тук де/ Simple Smile
Нямах за идея да се следя там, но правих Цветна снимка във Варна и по препоръка на докторката правихме опити в същия цикъл от снимката и забременях.
Първо отидох в Бургас на преглед при 2 различни доктори, които още като чуха за снимката и ме посъветваха да направя аборт. Бременността е много чакана и желана и може да си представите какъв шок бе да чуя това. Затова решихме да си ходим при др Атанасова във Варна, обяснихме и какво са ни казали в Бургас и тя ни каза, че 15% от жените забременяват веднага след снимката и всичко върви по план. Решихме да си останем при нея за следене. Освен това е доста внимателна и мила и има подход към пациента, което за мен беше много важно след опита в Бургас. 😊

# 107
Здравейте! Вчера бях да ме регистрира акушерка(Англия), взеха ми кръв и първия ми преглед с ехограф ще бъде на 21.07 ,когато ще съм точно 12 седмици по калкулатор. Тогава се води ,че ще бъде и първа ФМ и БХС. Ще ми вземат кръв и за изследване за гестационен диабет(тук не правят това с глюкозата) Също ме притеснява,че може да е рано,ако примерно нещо изостава с няколко дни и не е както по калкулатор. С предните бременности и двата пъти беше с по три дни напред точно и ми се изместваше термина с три дни по-рано. Та накрая може и януари да стане( сега е за 2/02)

# 108
Някой има ли да е бил с гестационен диабет първата бременност и втората пак. Много се притеснявам да не го развия пак, да ви кажа беше ужас. Бях на много строга диета само и само да не се стига до инсулин. Никакви плодове, никакво тесто, никакво сладко. Само месо и зеленчуци. Като родих все едно не бях раждала, същите кг излязох от родилното, това си беше плюс, но помня как се рееха дини, пъпеши, тортички навсякъде, а аз даже едно парченце не смеех да опитам.

# 109
То това с ограничаването на въглехидратите е всъщност препоръчително за всички, с или без ГД, така че който може нека го спазва и без това. Аз се старая, с променлив успех.
Сега ще пускам тромбофилията, днес съм вече в 9+0. Имам един обикновен преглед във вторник, после до края на месеца още няколко и отделно два броя ФМ. Вижън мисля да пускам до десетина дена (в 10+нещо си).

# 110
Здравейте, девойки, опитах да изчета всичко, но сте си доста активни. С 1вата бременност не съм имала повръщания и някакви фрапантни неразположения, е този път е нещо страшно. Лошо ми е, глава ме боли, вие ми се свят, повръщам, разтуптявам се, спи ми се, мързи ме и все едно не съм в началото на бременността, а примерно съм се издула като в 6ти - 7ми месец. Както казах и по - рано, работя на плажа и последните няколколко дни си бяха отвратителни и колкото и да искам още да го крия от околните, ми е доста трудно.🥴Вие казвате ли на близките си вече или сте по - предпазливи или пък суеверни 🤔Като заговорихте за гестационен диабет, не съм имала в първата бременност, но бях и доста слаба тогава, а сега забременях в опит за отслабване и почвам от доста високи кг, което според лекарите било предпоставка и това ме притеснява, но ще видим🤔 Избрали ли сте козметика, с която да се мажете против стрии? С 1вата бременност се мазах само с Кокосово масло и останах много доволна, обмислям да не променям плана. Дано не се повтарям с нещо. Прекрасно бременеене на всички и малко по малко да изчезват неразположенията ❤️ Не съм се спряла още на лекар, надявам се тази седмица да си избера такъв. Оказа се, че личната ми лекарка се е пенсионирала и аз съм останала без ЛЛ, което малко забавя процеса. Предната бременност бях в частна болница Надежда в София. Тази мисля да съм в Окръжната в Бургас и да се следя по здравна каса. Някой, ако има някой съвет от района, ще се радвам да го чуя ❤️

# 111
Аз много се надявам този път да е момиче, че  две с момчета ще е ад според мен 😀 Ще видим.
Понеделник съм на преглед и после на 27ми имам БХС и ФМ, ще съм точно 12 седмица. След тях ще реша категорично за пренатален.
Някой помни ли кръвните резултати от БХС за колко време излизаха?

# 112
Според мен кг до някъде са фактор, но аз съм слаба като клечка и развих ГД, тааа не е гаранция 😔 Момичета в никой случай не ограничавайте до крайност въглехидратите ако не се налага, тъй като при мен се появиха кетони в урината в следствие на това, които са вредни и за нас и за бебето.

# 113
Аз мисля първо пренатален и после ФМ. Едното в 11, а другото в 12 седмица съм планувала засега.

Иначе за казването: Ние с ММ сме категорични, че докато не вляза в 4 месец не искаме да казваме на никого. Дори родителите ни не знаят и така ще си остане. Не сме суеверни, а не искаме ако недай си боже нещо стане, да ни разпитват и ровят в раните. На шефа ми също ще кажа, когато вляза в 4 месец.

# 114
Тази бременност казах рано защото имам нужда оо помощ с малкото дете и няма как да крия.
Иначе за въглехидрата нее нужно да го махаш, аз с предната имах ГД и тогава Недялкова ми каза че основно е просто да имам повече протеин. Примерно ако ядеш овесени ядки то повече да е киселото мляко плбс някво сирене и бла бла бла. Аз обаче никва диета не спазвах защото ищвинете аз не ям млечни а месото беше колкото за бог да прости. Как се предполагаше да ям повече протеин. В крайна сметка дори и захарта не ми беше висока след всяко мерене с глюкомера . И теглих една М на. Всичко беше нард слава богу и си мисля че има грешка в изследването защото го направих късно по към обяд и ие предупредиха ама аз и без тва едвам се навих на тая гад отвратителна
Като цяло по чуждестранна медицина знам че тва с наливането с глукоза е страшна простотия и повече вреди от колкото помага и може би тоя път ще пропусна стига да няма някакви брутални необходимости.

# 115
Аз си ви чета ежедневно, но не се включвам много, че са ме налегнали едни не много хубави мисли и емоции и си чакам прегледа в понеделник, който, надявам се да ги изтрие съвсем! Неразположения почти нямам, в някои моменти се чудя дали изобщо съм бременна Sad мноооого рядко усещам някви много бледи позиви за гадене ама са толкова малки, че дори се чудя дали не си въобразявам! Моля се да имам някакви бегли поне симптоми за да съм спокойна, уж, знам че ще ме помислите за луда, но е така! Най-много се притесних че в 6 седмица доктора дори не спомена за пулс, а повечето от вас в тази седмица вече са го чули Sad но пък ми даде час чак за след 2 седмици, които изтичат след 2 дни и ще видим на къде вървят нещата...опитвам се да съм оптимистично настроена и рядко ми се случва да съм черногледа, но уви...никой не е застрахован от такива мисли, връхлитащи когато най-малко имаме нужда от тях Sad

# 116
Буцигном, аз също съм в 6с. + 3 дни, но и при мен не се спомена пулс, а че си имаме сакче с жлъчен мехур, който след 2 седмици ще има плодче със сърдечна дейност. Не мисли лоши неща. Всичко ще бъде наред!🍀🤗

# 117
Хеййй не си мисли така , ти естественно ли забременя ?по принцип е нормално понякога в 6 та да няма пулс. Прати снимка ако искаш какво се вижда на предния преглед. А симптомите предния път нямах симптоми точно около 7-8 седмица ге помня кога ама тогава беше. Някодко дена 3-4 -5 ама пукнат симптом бях си направо за парти. И така се притесних и ходих в спешното. Всичко беше ок така че вярвам в чудеса

# 118
Благодаря ви много момичета, всеки път ми връщвате вярата, било то и само с по един коментар!
След инвитро съм, пореден ЗЕТ, много изпити хапове, инжекции...., втора беменност ми е това, имам едно момченце на 8 години! Беше пораснало и сакчето и ембриончето от последния преглед но док каза, рано е още, рано е...елате след 2 седмици! По размер излизаше малко назад по трансфер се водех в 7 гс точно, а по размери на Е беше 6+2, ще го видим в понеделник, снимката ще прикача след малко, че сега пиша от комп а тя е на телефона...

# 119
Здравейте! Приемате ли нови? На 32 г. съм от гр. Варна, първа бременност.  Нямам други неразположения, освен силна умора и болки в гърдите. Днес беше първият ни преглед - имаме си 13мм плоден сак, като съм в 6 г.с. и 2 дни. Всичко изглежда наред, освен че се забелязва леко отлепяне, което уж не го притеснява, но АГ ми изписа  Утрогестан 300 2х1 и повече почивка. Някой използвал ли е и какво ви е мнението? И как стои въпроса с болничния - възможно ли е личния да ми издаде до 3 месец, а от там АГ до края на бременността?

Здравей! И аз съм от Варна! ЛЛ може да ти даде за някакъв период като вирус или нещо подобно. Аз предния път си бях болна и ми даде 5 дни, после вече на регистрацията ми пуснаха от АГ и всеки месец се издава нов.
Към момичетата от Варна-къде се следите?
Аз съм от Бургас, но се следя в МД Варна при др Капка Атанасова
Хей,привет! И аз съм в Бургас.
Защо се следите там? /Почти предполагам защо, но да аз още се колебая макар да съм почнала тук де/ Simple Smile
Нямах за идея да се следя там, но правих Цветна снимка във Варна и по препоръка на докторката правихме опити в същия цикъл от снимката и забременях.
Първо отидох в Бургас на преглед при 2 различни доктори, които още като чуха за снимката и ме посъветваха да направя аборт. Бременността е много чакана и желана и може да си представите какъв шок бе да чуя това. Затова решихме да си ходим при др Атанасова във Варна, обяснихме и какво са ни казали в Бургас и тя ни каза, че 15% от жените забременяват веднага след снимката и всичко върви по план. Решихме да си останем при нея за следене. Освен това е доста внимателна и мила и има подход към пациента, което за мен беше много важно след опита в Бургас. 😊
А историята ви четох мисля малко по назад, но само съм изпуснала, че сте от Бургас.
Дообясних си, а кой бяха лекарите дето ви казаха това? Ако искате и на лично?
Аз в Бургас - съм се наслушала на ще кажа съвети от лекари.
Благодаря, че отгпворихте.
П.с. отношението е непозната дума за 90 процента от лекарите. Sad

Общи условия

Активация на акаунт