Бихте ли одобрили мъжа ви да отиде с приятели на море?

• 9 872
  • 201
  •   1
Отговори
# 90
Не, не бих се съгласила мъжът да ходи сам на море, а аз да си стоя вкъщи с детето. Това по принцип и без да взимам под внимание, че в момента не сте в добри отношения.
Ако желае да се чувства ерген и да живее като такъв, ще го поощря да си събере багажа преди почивката си и да не се връща повече в това жилище.
Имаш основание да се притесняваш и не само заради конкретната почивка без теб, а защото на мъжът явно му се живее като ерген и семейният живот му  е в тежест. Аз не бих толерирала такова поведение. Женен, когато му отърва и свободен, когато му се прииска. Не на мене тия!

# 91
Тези неща се гледат още преди да се задомиш и родиш. Ненадеждните мъже- партньори обикновено си личат от километри.
Тепърва да се превъзпитавате, не знам...Трудна работа.

Ами, преди всичко беше наред. Миналата година се случиха доста неща - загуба на бебе, хистеректомия, здравословни проблеми месеци наред и след това нещата се промениха.

# 92
  • София /Абсурдистан
Обичам половинката си, но не мога да си представя да съм 24/7 с него. По времето на командировкате си почивам, викам приятелка вкъщи да пием по едно вино или излизам за ранна вечеря пак с приятелка и така. Всеки има нужда да си отдъхне малко. И не го разбирам това или излизаме заедно или никой. Могат да се редуват и да са добре.
Няма лошо ако се редуват, но обикновено почива само той, а жената си има деца за гледане.

# 93
Моята философия в действие и винаги актуална! Wink
Хората си омръзват. Да кажеш на млади, 20-30 годишни, че съюзът е до края на живота, тъжно. Освен ако действа н'еква извънземна любов.
Трябва да се намерят компромиси, отстъпки. Не можеш да прекараш поне 50 год.от живота си  с някого без сътресения.

# 94
Никой не е казал да не се излиза без половинката. Ние също го правим, по- често аз.
На тридневни екскурзии с приятелки, на тиймбилдинг, на бар някоя вечер. Той също често пътува командировки, излиза и с приятели. Но, някак отношението е друго..
Не се чувствам, зарязана и завързана вкъщи с децата. Мога и аз да изляза по всяко време.
А той винаги се е съобразявал с мен.

И не, изобщо не става дума, че може той да изневери на авторката, а като цяло, неговата нагласа към семейството и нея. Някак си тя се чувства пренебрегната.

# 95
Има разлика дали мъжът иска да отиде за риба, на бира с приятели, или на море. На море си е купон най-вероятно с мацки, или поне лиготии.

Трябва да има някаква златна среда - все пак не никой  и да не смее да помисли никъде да отиде сам,  защото това партньорът му го възприема едва ли не като предателство за семейството, но и развлеченията да не съдържат потенциал за някакви изневери, болести, пиянски истории и прочие.

Тези неща се гледат още преди да се задомиш и родиш. Ненадеждните мъже- партньори обикновено си личат от километри.

Ами, преди всичко беше наред. Миналата година се случиха доста неща - загуба на бебе, хистеректомия, здравословни проблеми месеци наред и след това нещата се промениха.

Това, обаче, тласка темата в съвсем друга посока и показва поведението на мъжа в друга светлина.

# 96
  • София
Вижте сега, има го момента, че и сезонът е такъв. На зимен курорт ли да ходи? Тук важи и едно друго просто правило и то е, че ако господинът е решил, няма кой да го спре. Не говоря за морето, за другото говоря.

# 97
Аз няма да имам нищо против, ако вземе или детето, или след като се прибере и аз да отида за два дни някъде с приятелки. И аз искам да разпусна. Иначе му имам пълно доверие, той или аз, ако решиме и без море ще кръшнеме. Но ние никога не сме планували отделни почивки, особено след като детето се появи.

# 98
  • София

Това наистина променя нещата. Такива събития не се преживяват лесно. Възможно е да го избива на всякакви неща заради това. Загуба на дете, загуба на възможност за още деца... сблъсъкът със смъртта, със собствената тленност... желание да се избяга, от проблемите, от спомените... Желание да се върне към безгрижните времена... да дави мъката сред алкохол и приятели... да си докаже, че още е млад и животът е пред него? Много неща са възможни, всякакви кризи може да са се отключили. Мъжът склонен ли е да пробвате терапия? Ако не, поне може да се опиташ да говориш с него - че ти липсва, че имаш нужда от подкрепата му? Че детето му има нужда от него? Такива събития могат много да усложнят отношенията, дори да ги унищожат, ако не се отработят.

# 99
Или най-простото - омръзнало му е да гледа болна жена и иска да го удари на живот.  За съжаление не всички партньори са на ниво, когато бедата почука на вратата.

Такива събития не се преживяват лесно най-вече от потърпевшия и намирам, че е доста безчувствено от страна на мъжа на авторката да се теши с моренце, след като на нея със сигурност и е било и и е много по-трудно.

Авторке, той подкрепи ли те достатъчно докато се случваха тези неща?

# 100
Не ми вдъхва доверие подобно действие, не защото мъжът и жената трябва да са като залепени и винаги и навсякъде да са заедно, не затова. От прочетеното ми се струва, че ви приема за будала, това е притеснителното. Приема ви за тази, която  ще мисли 24 часа за семейството и ще се грижи за всичко по всяко време,  а той,  като “ мъж”, когато почувства, че има нуждата да се спаси от мрънкането на малкото и семейните отговорности, трябва автоматично да му се полага веднага почивката където и когато реши той.  Това не е ок, защото е скатаване. Не става въпрос единият да има някакви преживявания без другия, това е нормално, ние сме отделни хора, а дали не теглите много повече от него. Как компенсира това, че не се грижи физически за детето и вие не можете като него да отидете някъде без детето и да му го оставите, когато поискате?

# 101
Море лииии?! Две деца направил и на море сам ще ми ходи ,как пък не. Изобщо що за въпрос...

И ето защо някои мъже не искат деца. Joy

Ще почна с това, че ако мен някой не ме "пуска" сама на море или където и да е, ще изпадна в огромно изумление и ще кажа, че не съм роб, робството отдавна е отменено и явно нямаме бъдеще заедно, ако той се изживява като робовладелец.

Нямала съм нищо против партньорът ми да ходи сам на море или планина, случвало се е (не говоря теоретично) и дори не съм мислила, че ще вземе да ми изневери там.

# 102
  • София
Или най-простото - омръзнало му е да гледа болна жена и иска да го удари на живот.  За съжаление не всички партньори са на ниво, когато бедата почука на вратата.

Такива събития не се преживяват лесно най-вече от потърпевшия и намирам, че е доста безчувствено от страна на мъжа на авторката да се теши с моренце, след като на нея със сигурност и е било и и е много по-трудно.

Авторке, той подкрепи ли те достатъчно докато се случваха тези неща?

За съжаление е вярно, че много мъже абдикират при проблеми със здравето на жената. Много искат просто да им е лесно и жената да се погрижи за дома и семейството. Авторката ми се струва разбран и разумен човек, а сигурно никак не й е било лесно. Нека поговори с него, да се опитат да намерят път един към друг.

# 103
Да "пускаш" или да "Забраняваш" на пълнолетен възрастен нещо е меко казано странно.
Проблема на този женен мъж е, че все още не се чувства такъв, въпреки наличието и на 4г. дете в картинката.
Някои хора никога не "порастват", обаче за мен лично такова поведение е меко казано неприемливо.
Щом детето е на 4г., това означава, че и майката се е върнала на работа, та въпроса за милиони е - Тя да не би да не се изморява? Защо майката няма нужда от почивка, а бащата има огромна такава? Той носи ли някаква отговорност за общото дете?
Разбирам да е тийм билдинг от работата или командировка, а това е нещо различно, на море с приятели за кеф.
На мен не ми е нормално такова поведение и не порди някакви подозрения в изневяра, а заради начина на "ергенско" мислене.
Щом за 35 г. не е порастнал, не го чакай да се случи въобще.
Да, и мен би ме дразнило неимоверно, и то както каза, не заради евентуална изневяра. Разните му редовни излизания по ергенски с приятели да се наливат, са свързани с пари, и тези пари просто изтичат извън семейството. И на следващия ден всички знаем как се реанимира след запой, да не те закачат за нищо. Да, ама, като имаш малко дете и това ти е един от двата почивни дни, в който се предполага да наваксаш с времето, прекарано с детето и партньора, с домакинските задължения и всичко, което се отлага за почивните дни, кой остава да се нагърби с това? Да се грабне на море с приятели да купонясват е същото, че и повече дни, повече разходи и ангажименти, прехвърлени на някой друг, докато ти си почиваш от семейния живот.

# 104
  • По света и у нас
Абе море по мъжки, малко като море по женски ми звучи… 😉 той ще те пусне ли ти да отидеш?
Сега като се замисля, аз съм пускала моя на ергенско парти в Лас Вегас - без да ми мигне окото. Но аз имах нужда той да се разкара от нас….не знам, ако съм го обичала по друг начин бих ли го пуснала. Мисля, че ти си познаваш мъжа и си преценяваш кое ти е ОК. Ако пишеш тук значи май не ти е ОК.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 21:54 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт