Не иска да имаме общо дете?

• 10 695
  • 332
  •   1
Отговори
# 120
Офф, рядко се включвам в такива теми, но като чета някои коментари не се въздържах!
Незнам какви са професиите на жената пуснала темата и на мъжът от когото иска да има дете, но финансовата част хич не е за пренебрегване! В какво жилище живеят също не е за пренебрегване! Имахме съседка с едно дете от един мъж, второ дете от друг, трето дете от трети, майка и постоянно ходеше да ги търси за издръжка! И все голяма любов!
Лично за мен изключително безотговорно поведение! Едно дете освен любов има нужда и от задоволяване на елементарни нужди, които в тинейджърските години се удвояват и утрояват! За 1-2 години инфлацията на голяма част от стоките е 100 - 200%, може мъжът да е преценил, че няма възможност да издържа още едно дете! Според мен е много по добре така, отколкото да зареже авторката да се оправя сама с общото им дете след няколко месеца или година!

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 21:42 от Natt***

# 121
Тя не е казала, че не могат да задоволят елементарни нужди. Тук се изписаха някакви големи изхвърляния: за всяко стая, за всяко баня, за всяко бюро, за всяко самолет…

Милиони хора отглеждат децата си с нормални и понякога дори ниски доходи и в това няма нищо лошо.

# 122
Тя не е казала, че не могат да задоволят елементарни нужди. Тук се изписаха някакви големи изхвърляния: за всяко стая, за всяко баня, за всяко бюро, за всяко самолет…

Милиони хора отглеждат децата си с нормални и понякога дори ниски доходи и в това няма нищо лошо.

Тя според мен не е помислила изобщо за финансовата част на нещата. Имайки дете, не може да не мислиш за пари. В крайна сметка, това дете има нужди, някой трябва да плаща за тях. А това са 4 деца!

# 123
Тоест смятате, че в България няма семейства, които са финансово способни да отглеждат 4 и дори повече деца? Как стана ясно, че авторкат и мъжът й нямат такава възможност? Може аз да съм пропуснала.

# 124
Тоест смятате, че в България няма семейства, които са финансово способни да отглеждат 4 и дори повече деца? Как стана ясно, че авторкат и мъжът й нямат такава възможност? Може аз да съм пропуснала.
[/quote

Напротив. Има разбира се. Въпроса е да се помисли за това и не намирам за ненормално някой да не иска повече, при положение, че има 3. Той има две на 11-12г,тя е с малко дете, сега и бебе примерно. Напълно нормално, той на 40 г да не иска да се занимава с бебетата, при все, че има две, дори и да може да си го позволи.

# 125

Според вас може ли това, че да кажем сега има малко повече разходи от преди да го кара да се чувства несигурен за момента или просто той не иска повече деца?

Но истината е, че само човека си знае какво си мисли.

# 126
Toзи въпрос авторката трябва да си го изясни с партньора. Ние няма как да провидим той защо не ще и още по-малко, да го навием да си имат и тяхно бебенце.  Това не е като " момичета, с кой номер боя ще стана руса"  .Темата е безмислена за авторката, още повече, че се е вдървила в мнението си и няма значение кой какво отговаря на нейния въпрос.

# 127
В такъв случай не виждам проблем да каже, че финансово не може да поеме още едно дете. Или се чувства виновен пред нея, че заради двете по-големи деца (които гарантирам, че презадоволява от чувство за вина), ще лиши нея от общо дете. И затова и овъртането и носенето на вода от десет кладенеца.
Жената е напълно в правото си, но е избрала неподходящ мъж, нищо, че през розовите й очила е най-страхотният на планетата.

# 128
В такъв случай не виждам проблем да каже, че финансово не може да поеме още едно дете. Или се чувства виновен пред нея, че заради двете по-големи деца (които гарантирам, че презадоволява от чувство за вина), ще лиши нея от общо дете. И затова и овъртането и носенето на вода от десет кладенеца.
Жената е напълно в правото си, но е избрала неподходящ мъж, нищо, че през розовите й очила е най-страхотният на планетата.

Чакай сега," ще я лиши от общо дете"? Защо да я лишава? Децата са избор от двама родители, не са нещо, с което трябва да се угоди на другия.

# 129
Защото връзката е започнала с разбирането, че ще имат свое дете някой ден.

# 130
И двамата са в правото си - тя да иска, а той да не иска общо дете. И ако е такава драма за авторката, да се разделя с мъжа и да си търси друг.

# 131
Защото връзката е започнала с разбирането, че ще имат свое дете някой ден.

Ами от началото на връзката може да са се променили много неща. Финансово състояние, отношения, нагласи и тн.

# 132
  • Варна
Имам позната с три деца, които делят една стая. И трите са вече тинейджъри, има и от двата пола. Голям кеф, а? Ама не и за децата. Та изискването за отделни стаи никак не е голямо изхвърляне. Съвсем нормално е да имат. Никой не видях да пише за отделни бани, самолетите даже няма да ги коментирам.

# 133
Ами от началото на връзката може да са се променили много неща. Финансово състояние, отношения, нагласи и тн.

Така е. И нямаше да има спор в това, ако не беше овъртането. Затова и тя е объркана и вероятно се чувства наранена.

Ако семейство има едностаен апартамент и няма пари за повече, трябва да остане бездетно, така ли?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 22:24 от NotMyCircus

# 134
  • Варна
Ами не му стиска на човека да я отреже в очите, не стана ли ясно?! Той си знае защо не му стиска. Надява се, че с увъртането тя ще се сети сама. Сетила се е ама не ще да го приеме. Сега се чуди как да го убеди в противното.

Общи условия

Активация на акаунт