Не иска да имаме общо дете?

• 10 679
  • 332
  •   1
Отговори
# 165
Никога и за никое дете не бих си отстъпила комфорта на личното пространство и на спалнята. Даже и като бебета почти не са спали в нашата стая.
Ще се наруши комфортът и на самите деца.

# 166
И аз не визирам хората от мелета, щото те вече не са малцинство, както ги наричате. И много от тях имат повече пари и от нас да си гледат всичките деца, но там манталитета е друг.

# 167
  • У дома... някъде
В свят на бързи връзки,направени деца ,които в последствие остават с единия родител(в подфорума "Родители отглеждащи сами децата си" е пълно),
предателства, изневери, манипулации,финансови катаклизми и несигурност  едва ли ОБЩО дете е индикация за НЕ-любов от страна на мъжа на авторката!
Нека авторката си даде сметка кои са приоритетите за нея самата!
С друг мъж би ли имала всичко,което в момента има с този?
Пак казвам....едно е 4-то ОБЩО дете,друго е ОБЩО дете при вариант,че един от двамата досега не е бил родител!!!

# 168
Съфорумка тук има пет, но две са се изнесли ,пълнолетни, осигурени до тук, другите са почти порасли доколкото помня, има възможности  желание от двамата.
 Техни общи деца са.
 Да приемеш един човек с децата му значи  и да не ги делиш  от твоето биологично, както се изисква към мъж, да приеме. Да не си крие  портфейла ,като купи сладолед навън, а на вси„чки да даде. Да не прави сметки , ада ги смята за свои. Хората осиновяват и си дават здравето, като се случи болест, проблем, какво остава да е на твой любим човек.

Повече от двама в стая си е зор.

# 169
Тук проблемът е съвсем друг. Авторката едва ли би приспособявала живота на детето си с мъж, който изначално е заявил, че деца си има. Той я е подвел. Чудно как се оправдава такова поведение, че и убеждавате авторката да се примири. И с едното си дете, че и с този продавач на илюзии.

# 170
Ако се чувства подведена, нейно право е да си потърси друг мъж и щом държи да има поне още едно дете, не бива да отлага много.
Затова най-добре да говори с него и направо да го попита има ли желание въобще за общо дете и то наистина да го желае. Да не се окаже в един момент сама с две.

# 171
Аз пък малко не разбрах какво е било това чутовно заблуждение, което коментирате. Кой, кога и как я е заблудил? Представил е декларация ли? Нали тя не е искала тогава?

# 172
  • Варна
Тя може да си промени решението ама той не може. Форумът каза. Хау!

# 173
И двамата са си променили решенията. В началото тя не е искала.

# 174
Аз пък виждам. Не е окей децата да страдат, защото те са твои избор и ти не можеш да им осигуриш най-необходимото. Готино е да си ги правим децата , но после? Нека сме реалисти.Не е сериозно.

Ама чакай сега, че нещо стана объркване. Искаме да осигурим на децата най-необходимото или искаме да им поднесем бял и пухкав живот, както каза Нарцис, защото за мен лично това са две различни неща.
Не знам защо се приема по презумпция, че децата в многодетните семейства страдат. Ако родителите са отговорни и имат пълната възможност да осигурят най-необходимото - какъв е проблемът? Съгласна съм с вас, че живеем в консуматорско общество, но моите лични наблюдения са, че именно най-презадоволените деца са най-големите многострадалци.

# 175
Аз пък виждам. Не е окей децата да страдат, защото те са твои избор и ти не можеш да им осигуриш най-необходимото. Готино е да си ги правим децата , но после? Нека сме реалисти.Не е сериозно.

Ама чакай сега, че нещо стана объркване. Искаме да осигурим на децата най-необходимото или искаме да им поднесем бял и пухкав живот, както каза Нарцис, защото за мен лично това са две различни неща.
Не знам защо се приема по презумпция, че децата в многодетните семейства страдат. Ако родителите са отговорни и имат пълната възможност да осигурят най-необходимото - какъв е проблемът? Съгласна съм с вас, че живеем в консуматорско общество, но моите лични наблюдения са, че именно най-презадоволените деца са най-големите многострадалци.

Страдат, ако не могат да ги осигурят и живеят в дълбоки лишения, всички, не само децата! И не говоря само за пари, но и такива трябват. Наистина ли четеш без разбиране?

# 176
Явно говорим за различни неща. Явно за теб повече от едно-две деца непременно е равно на дълбоки лишения и глад. Което за мен не е задължително да е правило.

# 177
Явно говорим за различни неща. Явно за теб повече от едно-две деца непременно е равно на дълбоки лишения и глад. Което за мен не е задължително да е правило.

Изместихме темата с нашите глупости. Пиша го за последно-ако можеш да осигуриш 5 деца по всякакъв начин,супер. Като не можеш, имай толкова, за колкото ти стигат силите. На един не му стигат за хляб, на друг за яхта. Всеки според възможностите си. Другото за мен е безотговорно.

# 178
Виж, и аз съм съгласна и аз не бих си го причинила. Но многодетните семейства не мислят като нас и не виждам нищо лошо в това (не говоря за малцинствата).

А може и да мислят като нас, но нямат избор. Децата са налице, не могат да ги върнат. Не са малко случаите, когато имат едно, искат второ, а то вземат, че се пръкнат близнаци. Рекламация няма как да се направи и се налага да се справят с наличните пари и условия. Не им е лесно на родителите, а децата са егоисти и тия неща ги разбират след мноооого време.

Ето още една интересна идея. Ако авторката навие мъжа за тяхно общо, а житейската лотария им даде близнаци. Голям купон ще стане тогава.
А бившата ако си направи още някое детенце и се помоли на бащата да поеме повече ангажименти към големите, защото не смогва? Новият й мъж, както казаха някои, няма да има ангажимент към 11 и 12-годишните, те са отговорност на баща си (мъжа на авторката).

Ох, стана сложен тоя казус... Sweat Smile

# 179
Основното е, че авторката сега иска дете, а мъжът сега не иска. Дали това желание не идва с мисълта, че така  ще лигитимира своята връзка. Забравя удобно, че мъжът е на 40. Имахме познат в същата ситуация. Проблемът беше за него, че вече мислеше прекалено много за бъдещето. Как ще помага на сегашните 3 деца, дали ще издържи физически на това напрежение /стресова работа с добър доход/. До кога ще има тези възможности. Това нямаше нищо общо с любов към новата съпруга, грижата и обичта към трите деца. Беше много труден избор за него. Така и не каза истинката причина на съпругата си от срам да и го признае. Вече 20 години той доказва пред нея своята любов. Трите деца го обожават. Той им трепери повече от майките им. Питала съм го дали не съжалява сега. Не съжалява.

Общи условия

Активация на акаунт