Не иска да имаме общо дете?

• 10 704
  • 332
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
О да, това с "Момче или момиче искаш да имаш някой ден" и "Харесваш ли имена като Рая или Калоян" без да има бременност и без да се правят опити дори, ми е супер детинско. Едно време си задавахме подобни въпроси по лексиконите.

# 211
Не разбирам защо много от коментиращите пишат леко с неприязъм и ярост. Сякаш това, което искам, е мега абсурдното нещо, как мога въобще да искам дете от мъжа, когото обичам, аз луда ли съм или не знам на кой свят се намирам??? Ужасна жена, да иска да създаде живот с човека, който се обичат и уважават. Сериозно ли???

Това пък къде го прочете, ама точно така написано? Извинявай, но неприязън и ярост срещнах само в твоите мнения.
Пуснала си тема, в която задаваш въпроси. И хората отговарят – всеки според опита и вижданията си.
Няма нужда да агресираш срещу тези, които не ти допадат и се разминават с твоите. Всички ти казват едно и също, макар и изразено по различен начин – говори с твоя човек и решавайте въпроса заедно. Ние тук няма как да ти помогнем. Няма нужда да се настървяваш и зареждаш с негативни емоции, които после да излееш върху приятеля си. А това едва ли ще се отрази благоприятно върху решението му.
Со кротце и со благо... Кютекът – в краен случай.

Кое точно е неприязъм и ярост в моите коментари? Simple Smile Нито съм натяквала нещо на мъжа до мен, нито тук. Попитах дали има някой, който е попадал или е срещал подобна ситуация - двойка, в която и дватата имат деца/дете от предишен партньор, но двамата или някой от тях искат/иска свое заедно? Дали икономическите причини биха били или са били повод някой ил идвамата да се откажат, защото прагматичността и спокойният живот от тук насетне биха надделели. Въпреки, че спокоен и пракматичен живот според мен са доста относителни понятия. Тези, с по 1 или 2 деца всички ли имат споккоен живот и успяват да не лишат децата си от нищо? Дадох пример със себе си и моето семейство, както и с приятеско семейсто с 3 деца, които сме израстнали аз и сестра ми. Не виждах да бъдат лишени от поквив, храна, образование, лечения (когато е нужно), внимание, любов и грижа. Разбира се, че понякога е имало лишения и трудни моменти. Мисля, че някои хора имат такива и при 1 дете. Ако обаче децата или детето са научени да бъдат презодоволявани и изведнъж семейството се окаже много зле финансово, какво? Родителите по-малко родители ли ще са?
Мненията тук сами по себе си не биха ми повлияли, нито променили гледната ми точка изцяло. Нито пък ще ме накарат да взема решение без да говоря с парньора ми. И още нещо - никога не бих го накарала да има дете насила. Бих се съобразила с мнението му. Не знам как стана ясно, че съм си го навила здраво на пръста. Нито говоря постоянно за това, нито съм казала, че ако не иска си тръгвам и край.
Освен това се коментира, че той бил приел детето ми и го гледал...а че аз съм приела неговите 2 и ги гледам? Че майка им 1 картофи не им е изпържила през живота си, а на мен много ми харесва да им готвя, понеже се радват децата и им е вкусно, че финансово и аз помагам за неговите деца, както той за моето. Нали, злата мащеха май не е толкова зла, колкото може да изглежда. Давам само пример с готвенето, далиеч това не е единственото нещо.
както казах и преди - финансиовата част ми е ясно, че е важна. Не съм пренебрегвала и за секунда това. нито съм тръгнала да раждам. Желанието е едно, да можешда го направиш и да го направиш - съвсем друго.
Имах нужда да попитам дали има и други истории като моята. Как са се чувствали хората във връзката, в крайна сметка решили ли са се да имат и свое дете или не... и така.. Simple Smile
Благодаря на всички коментарали все пак. За мен първото условие да искаш да имаш и да имаш дете си остава човека до теб, вашите оношения, чувства и взаимственост. След това, разбира се, са обстоятелствата и финансите. Никога н съм казала, че бих ги пренебрегнала.

# 212
Майка им не им била изпържила картофи. Не е ли малко прекалено това вече? Каквато и да е - майка им е. Няма смисъл да се съревноваваш с нея точно. Това, че готвиш е плюс за някои хора, за други е без значение. Въобще обсъждането каква е майката на децата на приятеля ти какво общо има с темата? Готвачка си, другата жена не е. Много страшно.

# 213
T.e. ти си по-добра майка на децата му от тяхна собствена и това ти дава основание да смяташ, че трябва да му родиш още едно дете? Не го разбирам съвсем тоя пример с пържените картофи.

# 214
  • Най-красивата страна
Нормално е да не иска.На 40г. е.
За него това ще е трето дете.
И аз не бих се съгласила на негово място.
В днешно време да гледаш три-четири деца е много голяма отговорност.И не е по силите на всеки.

# 215
  • София
Аз също не пържа картофи.
Това какво общо има?
Или с това искаш да кажеш, че ти заслужаваш да родиш от него, а тя хем не е заслужила, хем 2 пъти е родила.
Като на състезание.

# 216
Твоите деца как са живи без пържените картофи? Това не мога да си обясня...

# 217
  • Варна
.....
Мненията тук сами по себе си не биха ми повлияли, нито променили гледната ми точка изцяло. Нито пък ще ме накарат да взема решение без да говоря с парньора ми.....
Окей, след като е така, защо създаде тази тема? Не търсиш съвети, а публика.Каква е тази нужда да информираш непознати хора за живота ти? То е ясно, че всеки ще си каже собственото мнение по въпроса. Защо се нервираш като четеш мнения, различни от твоето?

С тоя пример с картофите нивото на диалог рязко се срина.

# 218
Мъжът ми винаги е искал 2 деца. Разбирам го напълно, той е страхотен баща и се грижи за детето си. Но това би ме вързало още 3 години да си седя в къщи с бебе, което ме ужасява. Въпреки че и мъжът ми дудне за второ, май вече свиква с идеята, че няма да се навия. В днешно време тежестта по отглеждането на дете пада и върху двамата родителя, така че и двамата трябва да имат думата. Но ти твърдо си решила, че искаш дете. И то по добре по скоро, едва ли ще чакаш мъжът ти да стане на 50, а ти на 40, че да правите дете. Просто мъжът ти го е страх да ти каже, че не иска още едно дете, реакцията ти на коментарите тук го показва.
Няма нищо лошо в това да разполагаш с повече финансови възможности. И да искам детето ми да има и тротинетка и брекети и да мога да платя за уроци ако има нужда.

# 219
Ами след като майка им е толкова зле, значи вие реално имате грижа за три деца  и искаш четвърто. Множко си е.

# 220

Е, явно не се чувстват добре заедно, или поне тя.
Аз бих се разделила с мъж, който не иска деца от мен. Дори сега в залеза на фертилнаната ми възраст, знам че, ако се случи ММ ще е радостен.
Дори да бяхме останали без деца, поради болест или нещо друго. Като знам че иска деца от мен, някак чувството е друго.
Може би точно това иска авторката. Не сега, не утре, не на всяка цена, но да знае, че той желае същото. Че пак така я иска, както преди.

Може би вашият коментар се доближава най-много до истината. Не съм казала на момента, не съм казала, че ми е някаква прищявка, която аз съм си наумила и като "кон с капаци" искам да стане без да се замисля. Напълно са ми ясни финансовите фактори. Не разбирам защо много от коментиращите пишат леко с неприязъм и ярост. Сякаш това, което искам, е мега абсурдното нещо, как мога въобще да искам дете от мъжа, когото обичам, аз луда ли съм или не знам на кой свят се намирам??? Ужасна жена, да иска да създаде живот с човека, който се обичат и уважават. Сериозно ли???
На тези, които бяха коментирали да му показа коментара, в който казвам, че брекетите или трОтинетката не са най-важнте неща - да казвала съм му ясно, че прищявките и скъпите неща се купуват, ако иамме възможност. Разбира се, ако ортодонтското лечение е необходимо и наложително, ще се направи.
[/quote]
Успех❤

# 221
  • Най-красивата страна
Най-важно е и двамата партньори да искат да имат дете.
А в този случай единия не иска.

# 222
Твоите деца как са живи без пържените картофи? Това не мога да си обясня...
Аз купувам навън картофи. Confused
Срам, не срам...

# 223
  • София
Аз и навън избягвам. Ужасна майка съм, знам.

# 224
Сега се замислих, че на моите (21г и 17г) им купих за първи път газирани напитки, когато тръгнаха на училище, защото вече бяха разбрали за съществуването им. Както и ''натурални'' сокове от магазина. И всеизвестните бургаски странджанки. Каква майка съм...

Общи условия

Активация на акаунт