Игра на топло и студено

• 17 013
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Fortuna favors the bold! В дейтинга понякога е нужно да рискуваме собственото его малко, да намерим баланс между гордост и его. 

Според мен унизително би било друго - да преследваш някого неуморно, който ясно не отвръща на проявения интерес.

Авторке, самочувствието ти не се определя от отговора на един мъж, надявам се? Пиши му и ненатрапливо, но ясно и недвусмислено демонстирай желание за втора среща. Ако се осъществи - чудесно. Ако не - е, голяма работа, светът няма да се свърши, просто нямате съответствие в момента. След това не се занимавай. Така много по-елегантно би излязла от ситуацията, отколкото да чакаш до телефона "ох, кога ще ми пише" и да провеждате седмици вяла комуникация.

Аз съм го направила вече. Отговорът винаги е положителен и ентусиазиран. Действията са други. Не че ги няма, но не съответстват.
Който наистина има интерес, иска да бъде около теб, обикновено намира недвусмислен начин да го покаже и то на ранен етап.

Това важи за всички ситуации. Моята не е по-различна.

# 151
Какво искаш в крайна сметка?

# 152
Еми, какво искам аз не се е променило. След нещата през последните дни вече съм напълно убедена. Ако трябва да играя или да се нагаждам, за да го получа - не, мерси.

# 153
Типичният женкар. Думите не съвпадат съвсем с действията и има и други в играта. Това е несериозен мъж, който от време на време го играе много морален, умен, внимателен, загрижен и отговорен. Особено когато няма други хора наоколо и е само с жената, с която е в момента на среща. Често такива мъже са много красиви. И много страхливи. И са неориентирани какво искат и кога го искат. Случва се често жената да се влюби и става трудно. Хем има вълнуващи моменти, хем не знае има ли връзка - такива мъже го играят много независими и силни. Те нито игнорират, нито са с теб както трябва, каквото им трекне и в който ден на тях им е удобно. Да, на думи са голяма работа, обаче действията им често са неадекватни и искат от жената да е сериозна, имат си за нея някакви представи в главата какво задължително трябва да бъде, докато те самите не се замислят над недостатъците  си и несериозното си спрямо другите поведение. Това са неустановени взаимоотношения и затова жената се чуди какво да прави и как е най-добре да постъпи.

# 154
Ох съжалявам, че малко не е по темата, но видях че обсъждате това за поемане на инициатива и т.н. Голяма драма ми е това. Имам вече не едва или две приятелки, които са в сериозни взаимоотношения, някои даже омъжени с деца, точно като буквално се хвърляха по някой, който не проявяваше особен интерес към тях. Едната директно ми каза съвсем лежерно "Абе аз достойнството отдавна съм го жертвала вече" (след 1 година гонене на мъжа, с когото сега живеят).
Аз ако преди чаках 100% мъжът да предприеме първата крачка, сега по-скоро гледам според характера. Ако си харесам някого, ще се пробвам елегантно да подметна, че ми се иска да го видя, особено ако е по-свит и личи, че не е алфа мъжкар, който ще има самочувствието да те покани веднага на среща. Ще дам някаква възможност един вид.
Но си мисля за тези мои познати, които предприеха така .. агресивното гонене, и се чудя дали това вече не е актуалният начин да си намираш половинка.. не знам. Не ми се иска, не е в мой стил, и според мен създава малко странна динамика.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 22:09 от Новачка

# 155
И затова, като го разбереш, че е такъв комплексиран боклук е по- добре да го пуснеш по нанадолнището с голяма засилка.
Rumii 1111 много добре описа тоя типаж.

# 156
Ох съжалявам, че малко не е по темата, но видях че обсъждате това за поемане на инициатива и т.н. Голяма драма ми е това. Имам вече не едва или две приятелки, които са в сериозни взаимоотношения, някои даже омъжени с деца, точно като буквално се хвърляха по някой, който не проявяваше особен интерес към тях. Едната директно ми каза съвсем лежерно "Абе аз достойнството отдавна съм го жертвала вече" (след 1 година гонене на мъжа, с когото сега живеят).
Аз ако преди чаках 100% мъжът да предприеме първата крачка, сега по-скоро гледах според характера. Ако си харесам някого, ще се пробвам елегантно да подметна, че ми се иска да го видя, особено ако е по-свит и личи, че не е алфа мъжкар, който ще има самочувствието да те покани веднага на среща. Ще дам някаква възможност един вид.
Но си мисля за тези мои познати, които предприеха така .. агресивното гонене, и се чудя дали това вече не е актуалният начин да си намираш половинка.. не знам. Не ми се иска, не е в мой стил, и според мен създава малко странна динамика.

на мен ми е под достойнството да гоня някого.
Но ми харесва да съм ловеца и аз съм откровено по-агресивния флиртаджия в последните години.А навремето бях една свита, все чаках. Но е по-интересно да нападаш, но само жертви дето се интересуват, иначе е хабене на енергия.

# 157
Rumi11111 описа перфектно такъв тип мъже..
За това според мен не е честно да сме толкова критични към авторката, че била хлътнала след една среща. Нима не ни се е случвало да ни хареса някой, или по-скоро идеята за някой, и да се хващаме във всякакви признаци, че и той ни харесва?
Но такива типове често са много чаровни на самата среща, показват ти внимание, специално отношение, хвърлят някой-друг намек за по-сериозен интерес, и после изведнъж .. изчезват. И тази игричка е доста жестока. Наистина може просто да няма да интерес, но е напълно възможно да е давал смесени сигнали, защото има някакъв интерес, а всъщност да го е страх от нещо по-сериозно, дали по-постоянни срещи или сериозна връзка. Или просто да си е сваляч и това да му доставя удоволствие. И такива мъже има, да не забравяме. Но ако е истински мъж
1) с интерес към теб
2) наясно със себе си и какво иска
3) без страх от обвързването

както писах преди, тези чуденки няма да ги има.

# 158
Няма такова нещо мъжа да има интерес пък да го е страх от сериозни отношения. Щом не иска отношения, значи няма интерес. Просто е. Не се самозалъгвайте, че някой умира от любов по вас, но видите ли го е страх от обвързване и едва ли не против волята си ви зарязва.
Ако има интерес, планини ще обърне и ще бъде с вас, ако няма - ще си играе на топло-студено, докато му позволите.

# 159
Трябва ли след всяка първа среща да има декларация за обвързване или друга, обасняваща в детайли защо няма интерес?

# 160
  • Чужбина
В съвремието това с "обръщането на планини" става все по-рядко. Колкото и да сме в ориента, все пак полека-лека копираме западни модели.
Уважаващи себе си мъже няма да гонят като изоглавени която и да е фуста.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 23:24 от Boris1177

# 161
Не става въпрос да гонят, но и да покажат интерес и поне елементарно отношение.
В началото на връзката ни с моя мъж, той изобщо не знаеше, какво иска. Живееше си по заведенията, приятелки бол, около него,развеждаше ги, плащаше сметки, току що ,уволнил се от казармата.  Живот. Общо взето, бяхме, като куче и котка. Аз вече бях на възраст и исках сериозни отношения, ма той си правеше, каквото си искаше. До момента, до който не си хванах и аз един и така паралелно 6 месеца.
Хем сме заедно, хем всеки си има и свой живот.
Видя, че ме изпуска и обърна плочата.

# 162
Типичният женкар. Думите не съвпадат съвсем с действията и има и други в играта. Това е несериозен мъж, който от време на време го играе много морален, умен, внимателен, загрижен и отговорен. Особено когато няма други хора наоколо и е само с жената, с която е в момента на среща. Често такива мъже са много красиви. И много страхливи. И са неориентирани какво искат и кога го искат. Случва се често жената да се влюби и става трудно. Хем има вълнуващи моменти, хем не знае има ли връзка - такива мъже го играят много независими и силни. Те нито игнорират, нито са с теб както трябва, каквото им трекне и в който ден на тях им е удобно. Да, на думи са голяма работа, обаче действията им често са неадекватни и искат от жената да е сериозна, имат си за нея някакви представи в главата какво задължително трябва да бъде, докато те самите не се замислят над недостатъците  си и несериозното си спрямо другите поведение. Това са неустановени взаимоотношения и затова жената се чуди какво да прави и как е най-добре да постъпи.

Ох, това е толкова точно, все едно сте стояла до мен през цялото време. С тази разлика, че аз не искам връзка на ранен етап, но все пак отношение. Даже ми се иска да го обсъдим на лично, за да не направя грешка.

Аз ако преди чаках 100% мъжът да предприеме първата крачка, сега по-скоро гледам според характера. Ако си харесам някого, ще се пробвам елегантно да подметна, че ми се иска да го видя, особено ако е по-свит и личи, че не е алфа мъжкар, който ще има самочувствието да те покани веднага на среща. Ще дам някаква възможност един вид.

Скоро водих същия разговор. Но това е все едно да си поръчаш специалитета на готвача, с условие, че ще си го приготвиш сам и пак ще платиш сметката. Нулево удоволствие при консумацията.

# 163
  • Далечният изток
???? Ми то на такива неориентирани като вас какво да им се каже?! На колко години сте, момичета? Надявам се около 20, иначе....

# 164
???? Ми то на такива неориентирани като вас какво да им се каже?! На колко години сте, момичета? Надявам се около 20, иначе....

Е, не можем да ти кажем. Трябва да познаеш.

Общи условия

Активация на акаунт