Игра на топло и студено

• 17 017
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Фибоначи, а четвъртия тип - "не пишат, защото нямат интерес, даже вече са забравили, че съществуваш", къде го забрави?

Не сметнах за необходимо да го пиша тъй като това е най-обсъжданият вариант тук. Laughing
Не казвам, че с тези три варианта се изчерпват всички възможности. Със сигурност има и много други, като например е възможно пичът да го похищават извънземни на определено време и да няма достъп до социални мрежи. Smile

# 136
всъщност преди да започне моята сегашна връзка аз бях инициаторът на всичко, просто защото приятелят ми е мълчалив и не много комуникатовен по природа.Но след моето иницииране той започна да ми пише редовно.Наистина, хора всякакви.Аз си мисля, че да пишеш веднъж да видиш има ли интерес е съвсем нормално

И аз не виждам нищо лошо (по принцип) момичето да покаже интерес по деликатен и леко шеговит/ игрив начин, ако някой й импонира като поведение, визия и т.н. Трябва винаги да се избира само сред тези, които първи са проявили симпатии ли? Би било леко ограничаващо. Да не забравяме, че невсички мъже са алфа, доминантен тип, който е свикнал, като си хареса някое момиче, да пита директно "предпочитания за любима кухня?".  Понякога точно много свестни мъже с потенциал за сериозни отношения нямат първоначалната увереност на опитните свлалячи и имат нужда от *малко* мотивация и поощряване. Като акцентът ми е на *малко*, много държа да отбележа! Лично аз никого не бих преследвала, но не бих се посвенила да направя крачка напред, ако сметна, че имаме сходства с даден мъж.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 18:41 от Анонимен

# 137
всъщност преди да започне моята сегашна връзка аз бях инициаторът на всичко, просто защото приятелят ми е мълчалив и не много комуникатовен по природа.Но след моето иницииране той започна да ми пише редовно.Наистина, хора всякакви.Аз си мисля, че да пишеш веднъж да видиш има ли интерес е съвсем нормално

И аз не виждам нищо лошо (по принцип) момичето да покаже интерес по деликатен и леко шеговит/ игрив начин, ако някой й импонира като поведение, визия и т.н. Трябва винаги да се избира само сред тези, които първи са проявили симпатии ли? Би било много ограничаващо. Да не забравяме, че невсички мъже са алфа, доминантен тип, който е свикнал, като си хареса някое момиче, да пита директно "предпочитания за любима кухня?".  Понякога точно много свестни мъже с потенциал за сериозни отношения нямат първоначалната увереност на опитните свлалячи и имат нужда от *малко* мотивация и поощряване. Като акцентът ми е на *малко*, много държа да отбележа! Лично аз никого не бих преследвала, но не бих се посвенила да направя крачка напред, ако сметна, че имаме сходства с даден мъж.

Абсолютно за. Крачката напред не е само за мъжете. Няма нищо лошо. Но като виждаш как се активизира само когато ти дадеш крачна назад... някак си ти се загубва инерцията.

# 138
Ако се активизира *само когато* се дърпаш, това по-скоро говори за действия на егото - получава "тунелно виждане", опитвайки се да те накара да му обърнеш внимание и да му засвидетелстваш, че го харесваш. Който наистина има интерес, иска да бъде около теб, обикновено намира недвусмислен начин да го покаже и то на ранен етап.

# 139
Авторке, пиши му и сама ще разбереш твоят човек какъв е.

# 140
Подкрепям! Вместо да го мислиш, му пиши. Не е нещо голямо да драснеш два реда.

# 141
За мен пък е голямо нещо. Аз не бих писала на мъже, които демонстрират тотална липса на интерес. Намирам го за унизително и не бих могла да се пречупя да го направя.
По-добре да чака някой да й пише и той да не се сеща, отколкото да чака отговор, който не идва.

# 142
И за какво да му пише, ако той не €б@v@?

# 143
И какво толкова ще загуби, ако му пише 2 думи?
Авторке, ако не опиташ, няма да знаеш и винаги ще се чудиш, защо така се развиха нещата.
Аз съм тези, директните и откровенните, които даже държат да си изяснят отношенията докрай. Да покажеш интерес, не означава да търчиш след него.
А след това ще си решиш, какво и дали те устройва.

# 144
И като изписа една кофа мастило в бг мама вместо да му драсне два реда да се изясни ( най вече за нея си) какво постигна?
Да не говорим, че мен точно с такова писане ме омотаха, ама хайде, не всеки път става, но поне ще и стане ясно.

# 145
Аз мога да пиша и отговор ще получа, но не е там въпроса. Ако от началото не е леко и приятно кога ще е? За мен също е унизително да се натискаш за нечие внимание. Или да се правя на каквато не съм, за да получа такова. И в двата случая ми се свива сърцето само при мисълта.

# 146
Fortuna favors the bold! В дейтинга понякога е нужно да рискуваме собственото его малко, да намерим баланс между гордост и его. 

Според мен унизително би било друго - да преследваш някого неуморно, който ясно не отвръща на проявения интерес.

Авторке, самочувствието ти не се определя от отговора на един мъж, надявам се? Пиши му и ненатрапливо, но ясно и недвусмислено демонстирай желание за втора среща. Ако се осъществи - чудесно. Ако не - е, голяма работа, светът няма да се свърши, просто нямате съответствие в момента. След това не се занимавай. Така много по-елегантно би излязла от ситуацията, отколкото да чакаш до телефона "ох, кога ще ми пише" и да провеждате седмици вяла комуникация.

# 147
Да му пиша или да не му пиша, туй е въпросът...

# 148
  • Чужбина
По принцип за леко и приятно си права, за гладка комуникация. Но всеки е в своя филм и понякога хората имаме други позитивни качества, докато комуникативните умения не са ни топ ниво.

Като че ли е рано да се прецени що за човек е другият. Хубаво е да се покаже/ дадат знаци за взаимен интерес, вкл. и от твоя страна. После ако се получи - чудесно, ако не - здраве да е....

# 149
Аз мога да пиша и отговор ще получа, но не е там въпроса. Ако от началото не е леко и приятно кога ще е? За мен също е унизително да се натискаш за нечие внимание. Или да се правя на каквато не съм, за да получа такова. И в двата случая ми се свива сърцето само при мисълта.

Защо да го правиш тогава !
Винаги трябва да бъдем истински, каквито сме.
Ако не минава, здраве.
Ако нищо не се получава, приемаме, че проблемът е в нас.
Защо да се молим за внимание!

Общи условия

Активация на акаунт