СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 554
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 630
Не го попълвате вие. Там се попълва.

Можете да си го изтеглите и да го попълните предварително
Аз съм си го подготвила предварително, утре ще ходим. Входящ номер съм писала този от служебната бележка на децата, ако е грешно, на място ще попълвам ново:)

# 631
Е, объркала е съкращенията на език, това е обяснението. Аз се сетих още преди да пише, защото миналата година също внимавах за паралелката с арабски, също нежелана от нас. Не виждам защо трябва да се влиза в обяснителен режим. Не искат арабски да изучават и това е. На тяхно място ще играя на трето ,ако не се придвижа, дори да трябва да наредя по- непопулярни училища.
Е как объркват съкращенията? На първото попълване умишлено не включват паралелката, защото знаят че е арабска, а при поправката вече не знаят?

# 632
  • София
Здравейте,

И аз да се отчета - детето е записано. От начолото на учебната година исакше 18 СУ с китайски - сега е приета и доволна. През учебно време имаше промени в желанията. Беше разстроена, че не влезе в НГДЕК, но след като се успосой и разбра някои неща за там- беше щастлива. Даде си ясна сметка, какво иска и какво щеше да загуби ако беше останала в НГДЕК.

orchid, нещата ще се подредят както трябва,ще се случи най-доброто за детето.

Успех на всички, които ще чакат още една седмица.

# 633
Е, объркала е съкращенията на език, това е обяснението. Аз се сетих още преди да пише, защото миналата година също внимавах за паралелката с арабски, също нежелана от нас. Не виждам защо трябва да се влиза в обяснителен режим. Не искат арабски да изучават и това е. На тяхно място ще играя на трето ,ако не се придвижа, дори да трябва да наредя по- непопулярни училища.
Е как объркват съкращенията? На първото попълване умишлено не включват паралелката, защото знаят че е арабска, а при поправката вече не знаят?
Лесно объркват. По-миналата година имаше дете в 19то с огромен бал. На трето се появи вече в НЕГ този бал.

# 634
  • Сф
Детето се е заблудило . Помислило е съкращението за английски.  Там са доста езици. На места има нови паралелки, случва се. Майката не е била наоколо и така. От много желание конкретно да не се пропусне нещо именно в това училище и става белята.
Как се бъркало ..то възрастни счетоводители бъркат, та дете ли.

# 635
"Даде си ясна сметка, какво иска и какво щеше да загуби ако беше останала в НГДЕК. "

А какво щеше да загуби, ако я бяха приели в НГДЕК?

# 636
  • София
Ми, нямаше да научи китайски. Laughing

# 637
Желанията над това, където сме приети, реално са с 30-40т над нашия бал. Ще запишем второ класиране, но напрежение няма да има, нямам очаквания за чудеса. Единственият вариант за промяна ще е, ако реши да учи в НПГ по КТС Правец, балът и е достатъчен, но това ще се мисли на трето класиране, ако останат места. При всички напътствия тук не сме разбрали, че ако не подадем заявление за второ класиране в училището, където е приета, губим цялото класиране, а не само мястото в гореспоменатото училище.
 Честито на всички новозаписани, пожелавам им страхотни нови училища и нови приятели там!

пп. Съкращението АрЕ аз за известно време го мислех за арменски език..Simple Smile

# 638
  • София

И аз искам да знам това, кажете ми, за да ви кажа. Аз не съм я объркала. Знаех, че е арабски, ТЯ СЪЩО знаеше. Защо е влязла да коригира и добавя после, като това се е случило след 23 ч. вечерта, нямам представа. Не знам какво си е мислила. Нейното обяснение, доколкото разбрах от толкова рев, е, че е решила, че пропуска английски и сме забравили да го добавим. Допускам също, че го е направила съвсем съзнателно, страхувайки се да не й се размине 18-то и е добавила абсолютно всичко възможно. Допускам, не ми го е признала тя. Каквото и да си е мислила, сега съжалява дълбоко, а аз още повече.

# 639
  • София
Не го попълвате вие. Там се попълва.

Можете да си го изтеглите и да го попълните предварително
Аз съм си го подготвила предварително, утре ще ходим. Входящ номер съм писала този от служебната бележка на децата, ако е грешно, на място ще попълвам ново:)

Точно така - входящият номер е този, който е вписан в служебната бележка за явяване на изпитите. Ние сутринта подадохме заявление за второ класиране - аз си носих и служебната бележка.

# 640
  • София
"Даде си ясна сметка, какво иска и какво щеше да загуби ако беше останала в НГДЕК. "

Да, първо, нямаше да учи китайски.
Второ, ако беше приета езиков профил щеше да учи италиански език, който тя не желае.
Трето, ако беше избрала да учи друг език - испански (стархотна преподавателка имат по испански) щеше да учи три години нещо, което вече беше учила от 5 до 7 клас. 
Четвърто, друг език не иска. Английският си го кара на курс. Сега ще я запиша на курс (по нейно желание) и на испански, за да си продължи изучаването му.

# 641
Момичета, недейте с лошо! Арабистика, китаистика…. Това ще са редки умения и знания на фона на английски, немски, испански… френският май отлита. Всички искаме добра обща култура, среда и ниво на образование в средното, докато се ориентират децата професионално. Само да ви кажа, че една голяма китайска компания ще повери развитието си в Румъния на една девойка, чието предимство е владеенето на китайски език.  Толкоз. Времената се променят, професиите изчезват, развиват се, идват нови -програмиране на изкуствен интелект, примерно, роботика….. това, че детето ще учи 5 години предимно арабски език, по никакъв начин не спира развитието му. Щом е гласувано доверие само да си подава заявление със желанията, сега ще трябва да си понесе и “последствията”, така е в живота, нека стои зад преценката си, вярвам, че ще е за добро и с времето ще се докаже, че каквото и когато трябва-случва се.
Иначе, ние сме приети и в НПГПФ, графичен дизайн. Вероятно ще освободим МОН-ското място, изненада ни девойката с резултатите по рисуване, където сама пожела като на шега, да се яви…..успех на всички!
Успех на девойката в избраното място! Възхищавам се на такива деца!
По другото - никой не е с лошо, освен родителите на детето, което е влязло с арабски. То, това и предизвика полемиката - хем го оставили само да реди/в което няма лошо/, хем сега - ние няма да позволим да "учи ислям". Първо - оставили сте го, писало, приели го. Какво искате от детето?! Второ - арабския е толкова "конвертируем" език. Повече от китайския.
В българските училища образованието е гражданско (като се изключи едно специализирано училище)и не се базира на религия, независимо от специлаността на паралелката. Изучава се съответната култура в смисъла ѝ на литература, изкуство, история, традиции. Дори, детето ще научи, че ислямът не проповядва "закачулване" от глава до пети, а това са си местни традиции (къде наложени със сила, къде-не), дори може и да научи, че според религията, жената има много повече граждански права, отколкото се позволяват на жените в някои страни, където религия и диктатура/политически режими са се срастнали.  Все въпроси, свързани с общата култура....

# 642

Да, първо, нямаше да учи китайски.
Второ, ако беше приета езиков профил щеше да учи италиански език, който тя не желае.
Трето, ако беше избрала да учи друг език с испански (стархотна преподавателка имат по испански) щеше да учи три години нещо, което вече беше учила от 5 до 7 клас. 
Четвърто, друг език не иска. Английският си го кара на курс. Сега ще я запиша на курс (по нейно желание) и на испански, за да си продължи изучаването му.

Е, да. Ако сте гледали на класическата гимназия като на езикова - права сте. Няма много смисъл от ученето там.
Иначе - доколкото разбрах, тази година най-вероятно езиков профил няма да има. Интересът към него е слаб. Което според мен е логично - все пак децата, избиращи тази гимназия обикновено имат засилен интерес към историята. Не случайно, такъв и изпит за прием държат.

Успех и хубави години на вашето дете в 18-то. Чудесно училище и добри учители. 🙂

# 643
  • София
Здравейте, какъв е принципа да се освободят места между 1-во и 2-ро класиране? Децата решават да не се запишат в съответните учлища или ги записват паралелно в частни гимназии?

# 644
Не ми се искаше да влизам в обяснителен режим, но тъй като излязох безотговорен родител, ограничен и тесногръд човек, все пак ми се иска да кажа няколко думи. ...
Не е нужно да обяснявате мотивите си във форума. Ваше и на детето право е да изберете, къде и какво НЕ желаете да учи. Моят съвет е: След като сте приети в 18-то, значи имате доста висок бал. Останете на второ класиране и вижте, дали ще мръднете напред. Ако не стане, отпишете се и отидете на трето класиране. Да, балът често се вдига на трето класиране, но Вие очевидно имате висок бал и ще имате шанс за нелоши училища - 7-мо, 127-мо, 12-то, 19-то, 119-то, 30-то, 138-мо, 1-во, 105-то и др. Със сигурност ще имате възможност да влезете в паралелка с по-желан език. Успех и най-вече спокойствие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт