СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 475
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Аз чакам падане на бала за четири паралелки в 1 и 2 АЕГ. Разликите между нашия бал и минималния в тях са между 6 и 2,5 т. и изобщо не съм оптимист. Става дума за бал 424. Хич не ми се вярва във високобаловите да има раздвижване повече от 1-2 точки.

# 706
  • Sofia
20 точки и според мен е нереалистично за първите 10. Аз за 3 се притеснявам;) И все пак да си седмокласник в София е най-лошата опция. Във всички ПМГ-та биха ни приели, извън столицата,но в София, не. Някак не е реално .

# 707
Аз чакам падане на бала за четири паралелки в 1 и 2 АЕГ. Разликите между нашия бал и минималния в тях са между 6 и 2,5 т. и изобщо не съм оптимист. Става дума за бал 424. Хич не ми се вярва във високобаловите да има раздвижване повече от 1-2 точки.
Миналата година за I АЕГ, АЕ, НЕ е с -7,5 т, за I АЕГ, АЕ, ФЕ е с -6,5 т., за II АЕГ "Томас Джеферсън", АЕ, ИЕ, БЕЛ, ИнТ-5 т.

Извинявам се, това е за момичета.

# 708
  • София
И аз благодаря за уточнението за НПМГ, не знам какво съм чела. Blush Много добро впечатление правят от записването на Жабче!

# 709
  • София
За 20 т не вярвам да има шанс. 2-3 максимум.
Синът ми го дели 0.5 точка от НПМГ математически с немски и 2.5 от СМГ математически с немски. Сега е приет по трето желание НЕГ. Утре ще отидем да подадем заявление за участие във второ класиране. Предполагам, че за СМГ няма да падне с толкова бала като гледах движението миналата година, но за НПМГ се надявам да се класира.

# 710
Доста сериозно върви записването поне в СМГ. Много малка част от списъка не беше отметнат. Иначе аз се надявам заради един от състезателите в училището баловете в СМГ и/или НПМГ да паднат достатъчно, за да продължи с математиката. Догодина ще бъде много интересно с оглед на излизането на двете първи за НПМГ математически паралелки от зайчарника им.
Иначе, около две минути беше всичко с все заприказването с приемащите. Вече съм страшно профи в попълването на бумажки. Пред нас имаше семейство, което записваше нов за училището младеж. По някаква случайност - вчера се запознахме с майката и детето в парка. Сякаш винаги са се знаели. Не че не се познаваха задочно покрай лудницата, на която ни подложиха през годината. Това е за всички, които се притесняват, че ще попаднат във вече сформиран колектив. Няма страшно.   

# 711
Паралелката в СМГ с немски за първа година е с по-нисък мин. бал от английската? Правилно ли разбирам? Това на профил Информатика ли се дължи или на нещо друго?

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 18:28 от faviana

# 712
Паралелка в СМГ с немски за първа година е с по-нисък мин. бал от английската? Правилно ли разбирам? Това на профил Информатика ли се дължи или на нещо друго?
Разликата е много малка... Може да се дължи и на ИИЧЕ, Математика с физика е РИЧЕ Thinking
Никой не може да знае конкретните нагласи, но разлика 1,5т всъщност е 0,5т от НВО Математика...

# 713
  • София
Според мен е заради профилите. Май повечето предпочитат Информатика пред Физика. Макар че за мен физиката е по-добрият профил в СМГ.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 18:51 от esma

# 714
Относно арабския, за момиче наистина не е добра идея, с респект към културата и ползите от арабския ще го кажа.
За доверието, някои деца са достатъчно зрели на тази възраст, но се случва и те да допуснат грешки. Ние, възрастните, глупости правим.

Знаете ли колко малко преводачи има от арабски език в България, на които се възлагат съдебни преводи. Заради множеството бежански семейства и културните им различия по отношение на половете,  точно една жена с арабски би се котирала в тази област.

# 715
  • София
Ние сме приети по 6то желание - 73 с Френски.
От 73то с Английски ни делят 3,5 точки, а миналата година балът е паднал с 3 точки между 1во и 2ро класиране…

Та в този ред на мисли, някоя от прекрасните дами Дидева или Санака, правили ли сте нови прогнозни таблици на базата на мин балове от първо класиране? Извинявам се, ако съм ги пропуснала. (Тези от преди излизането на първо класиране ги знам наизуст😂)
Hug
Няма на каква база да се направят нови прогнози. Прогнозите се правят въз основа на статистиките за успеваемост - от тази и от предходната година - а те не са мръднали след първо класиране. Joy

# 716
Това с арабския беше супер грозно..ОК, не искате да го учи детето ви, но защо е необходимо да се изказвате така?

# 717
Е, объркала е съкращенията на език, това е обяснението. Аз се сетих още преди да пише, защото миналата година също внимавах за паралелката с арабски, също нежелана от нас. Не виждам защо трябва да се влиза в обяснителен режим. Не искат арабски да изучават и това е. На тяхно място ще играя на трето ,ако не се придвижа, дори да трябва да наредя по- непопулярни училища.
Е как объркват съкращенията? На първото попълване умишлено не включват паралелката, защото знаят че е арабска, а при поправката вече не знаят?

И аз искам да знам това, кажете ми, за да ви кажа. Аз не съм я объркала. Знаех, че е арабски, ТЯ СЪЩО знаеше. Защо е влязла да коригира и добавя после, като това се е случило след 23 ч. вечерта, нямам представа. Не знам какво си е мислила. Нейното обяснение, доколкото разбрах от толкова рев, е, че е решила, че пропуска английски и сме забравили да го добавим. Допускам също, че го е направила съвсем съзнателно, страхувайки се да не й се размине 18-то и е добавила абсолютно всичко възможно. Допускам, не ми го е признала тя. Каквото и да си е мислила, сега съжалява дълбоко, а аз още повече.

Нищо случайно няма във Вселената, така е трябвало да се случи. Вероятно това е пътят, който и е даден да следва. Ще има огромна реализация с този рядък език. Възползвайте се!

# 718
Според мен е заради профилите. Май повечето предпочитат Информатика пред Физика. Макар че за мен физиката е по-добрият профил в СМГ.
При моето дете е заради ИИНЕ. Това й е загубена година от това, което й е приятно да учи.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 19:50 от рони

# 719
Е, объркала е съкращенията на език, това е обяснението. Аз се сетих още преди да пише, защото миналата година също внимавах за паралелката с арабски, също нежелана от нас. Не виждам защо трябва да се влиза в обяснителен режим. Не искат арабски да изучават и това е. На тяхно място ще играя на трето ,ако не се придвижа, дори да трябва да наредя по- непопулярни училища.
Е как объркват съкращенията? На първото попълване умишлено не включват паралелката, защото знаят че е арабска, а при поправката вече не знаят?

И аз искам да знам това, кажете ми, за да ви кажа. Аз не съм я объркала. Знаех, че е арабски, ТЯ СЪЩО знаеше. Защо е влязла да коригира и добавя после, като това се е случило след 23 ч. вечерта, нямам представа. Не знам какво си е мислила. Нейното обяснение, доколкото разбрах от толкова рев, е, че е решила, че пропуска английски и сме забравили да го добавим. Допускам също, че го е направила съвсем съзнателно, страхувайки се да не й се размине 18-то и е добавила абсолютно всичко възможно. Допускам, не ми го е признала тя. Каквото и да си е мислила, сега съжалява дълбоко, а аз още повече.

Нищо случайно няма във Вселената, така е трябвало да се случи. Вероятно това е пътят, който и е даден да следва. Ще има огромна реализация с този рядък език. Възползвайте се!
Аз пък мисля, че щом детето е сигурно, че не го иска трябва да направите всичко възможно да го преместите. Една техническа грешка не може да бъде причина да се учи нещо 5 години без желание, поправимо е. Казвате съдбата го е решила, детето се е готвило за матури, изкарало си е бал, не приемам една грешка от невнимание за знак от съдбата.

Общи условия

Активация на акаунт