СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 466
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, има ли сред вас майки на тийнеджъри приети в Руската гимназия в Бургас? Интересувам се дали сте доволни от класирането или ще отидете на второ такова?
Ние сме на път да се откажем от второто класиране и да се запишем в Руската (с първи английски), но на обкръжението им звучало “непрестижно” и разколебават детето Sad За, против, всяко мнение ще ми е от полза.
Нямам дете в руската гимназия, но ми направи впечатление тази година, че за там се е вдигнал доста бала. Най-високият им минимален бал е по-висок за две от паралелките в английската, също и за някои във френската. Конкретно за англ. /руски е така, т.е. ако с тази комбинация сте в руската, значи същата в английската е била по-задно желание. Вижте коя езикова комбинация предпочита детето, престижността е спорна. Не са чак такъв уау алтернативите. Simple Smile
Гледам, че руската не дава профили, английската - да. Попитайте по този въпрос как стоят нещата на двете места, че е важно.

# 736
Цитат на: solnichka
…..,.
Гледам, че руската не дава профили, английската - да. Попитайте по този въпрос как стоят нещата на двете места, че е важно.
[/quote
А защо е важно? Преди 2 год. НЕГ Бургас имаше 4-5 профила- НЕ/АЕ/ това ясно/ + математика, па + физика, па + биология, па +история…. Тази година ги няма. Има 1 пар. с математика, всички останали са си НЕ/АЕ. А догодина какво ще е? А в десети клас? Просто питам за вашите разсъждения, не се заяждам (че вече съм на тръни🤣).

# 737
Цитат на: solnichka
…..,.
[/quote
А защо е важно? Преди 2 год. НЕГ Бургас имаше 4-5 профила- НЕ/АЕ/ това ясно/ + математика, па + физика, па + биология, па +история…. Тази година ги няма. Има 1 пар. с математика, всички останали са си НЕ/АЕ. А догодина какво ще е? А в десети клас? Просто питам за вашите разсъждения, не се заяждам (че вече съм на тръни🤣).

Гретел, това имам предвид. Предлагаха предни години профили. Точно в немската малко има каша в момента за бъдещия 11 клас. И това имам предвид да се питат хора с деца в руската и другата потенциална гимназия как стоят със сегашните вече профилирани и така да се вземе решение.

# 738
Личното ми, неангажиращо мнение, относно профилите в ЕГ-ии за Бургас е, че е чист PR. Изключая ГРЕ-то, романските езици. Въпреки, че и там го има.

# 739
Това не го разбрах с PR-a. Немската вече не предлага профили, както и руската. Не дават обещания вече. За жалост нямаме разнообразието и гъвкавостта, за която чета тук в други гимназии в София. Не знам английската спазва ли профилите от входа и ако не, това за добро ли е.

# 740
Това не го разбрах с PR-a….
То, няма кой знае какво за разбиране(в смисъл-не вложих дълбока мисъл). “Двата” часа повече математика седмично в паралелката в  НЕГ Бургас с мат. профил, едва ли дават предимство за мат. знания пред останалите 5 паралелки. Предвид сериозното обучение в тази гимназия, като цяло. Имам известни наблюдения и върху пловдивските гимназии. Същата работа, според мен. За Сф- друга бира.

# 741
То, няма кой знае какво за разбиране(в смисъл-не вложих дълбока мисъл). “Двата” часа повече математика седмично в паралелката в  НЕГ Бургас с мат. профил, едва ли дават предимство за мат. знания пред останалите 5 паралелки. Предвид сериозното обучение в тази гимназия, като цяло. Имам известни наблюдения и върху пловдивските гимназии. Същата работа, според мен. За Сф- друга бира.
Имаш предвид паралелките с някакъв различен профил, които се пиявиха от 2021. Май имаше някакъв почин за STEM обучение. Така се появи по някоя паралелка във всяка езикова. В немската доколкото обърнах внимание не учат повече математика, но се води че задължителните им профили не са английски и немски в случая, а математика и инф. или физика.
Бургаските гимназии нямат нужда от PR, по простата причина, че не сме София. Искаш немски - мястото е едно, искаш математика - пак само на едно, френски - също и т.н. за всичко. В София за всеки език има сумати училища и паралелки.

# 742
Имаш предвид паралелките с някакъв различен профил, които се пиявиха от 2021. Май имаше някакъв почин за STEM обучение. Така се появи по някоя паралелка във всяка езикова. В немската доколкото обърнах внимание не учат повече математика, но се води че задължителните им профили не са английски и немски в случая, а математика и инф. или физика.
Бургаските гимназии нямат нужда от PR, по простата причина, че не сме София. Искаш немски - мястото е едно, искаш математика - пак само на едно, френски - също и т.н. за всичко. В София за всеки език има сумати училища и паралелки.
О, да- за Бургас е лесно - искаш език основен, имаш гимназия съответна /или езикът не те кефи толкова, но гимназията е в топ 5/10 - през годините за страната, по дзи/.Абе, имаш опции. Няма 1-ва, втора, емнайста ег. На момичетата в Сф със сигурност им е било зор попълването за първо класиране.  Сега, разните там СОУ-та  не ги знам.
За задълж. профили, ще се повторя, потретя и т.н. — утре не знаем какво ще е. БГ систъм.

# 743
Аз да питам (макар, че пишат предимно софийски майки), някой приет в ПМГ В. Търново?  Детето е прието там, в желаната паралелка

Има, да - момче, математика и английски.
Вчера се записахме, става за 10 минути.

# 744
Добро утро! Когато се запишеш на първо класиране и в инфоприем статута се промени на записан , не се налага да се прави нищо повече, нали?

# 745
Добро утро! Когато се запишеш на първо класиране и в инфоприем статута се промени на записан , не се налага да се прави нищо повече, нали?
Да. Тя платформата е за кандидатстване. Записването е на място в училището.Щом сте записали детето това е.
На нас ни казаха да чакаме обаждане за родителска среща.

# 746
Девойката я записахме вчера, но още не е сменен статуса в системата на записан.
Предполагам, че днес ще ги въведат.

# 747
  • София
И аз ще ходя днес да я записвам. Приета по първо желание, в математическа гимназия. Нещо ме е стегнало за гърлото, че я насочих натам и изобщо не съм сигурна, че е нейното място. Направо се побърквам от мисли. Втора нощ не мога да мигна. Дали има все пак опция,  ако не се чувства добре да се премести в учебно време извън всякакви класирания?

# 748
И аз ще ходя днес да я записвам. Приета по първо желание, в математическа гимназия. Нещо ме е стегнало за гърлото, че я насочих натам и изобщо не съм сигурна, че е нейното място. Направо се побърквам от мисли. Втора нощ не мога да мигна. Дали има все пак опция,  ако не се чувства добре да се премести в учебно време извън всякакви класирания?
Елена в СМГ ли записахте детето?
Мисля, че не трябва да се притеснявате или да подценявате дъщеря си. Сигурна съм, че ще се справи. Знам, че не е лесно да се направи категоричен избор кое е най-доброто, особено когато нямаш никакъв предишен опит, но пък в крайна сметка говорим за училища, не за военни лагери.
Всяко дете ще си намери мястото, вероятно няма да им е лесно, но ще се наложи да се трудят ако искат да вървят напред.
Знам какво ти е, защото и аз се притеснявах и имах колебания, още повече, че като кажех на хората около мен кое желание сме написали на 1во място и ме гледаха шокирани. Дори имаше коментари, че там ще ни побъркат детето…
Моят съвет е да не се отказвате преди да видите, че дъщеря ви не се чувства добре там или, че не е щастлива. Тогава ще мислите за евентуални промени, все пак гимназии бол.
Убедена съм, че всички ще е наред Simple Smile
Успех!

# 749
А на 25,07 като излязат местата за трето класиране, излизат ли и справки колко деца не са приети никъде в областта. За да може да си прецени човек риска да изтегли документите и да кандидатства.

Общи условия

Активация на акаунт