Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 53 072
  • 873
  •   1
Отговори
# 480
Много се радвам че темата се развижи преди класирането. Имам момиче с бал 400 езикова не иска мг също .Остава опция НТГ и хуманитарната моля за мнения за тези училища.Ще пишем НТГ първо защото тя иска но вси пак ще се радвам и на малко информация за училище за учители за паралелки

# 481
Много се радвам че темата се развижи преди класирането. Имам момиче с бал 400 езикова не иска мг също .Остава опция НТГ и хуманитарната моля за мнения за тези училища.Ще пишем НТГ първо защото тя иска но вси пак ще се радвам и на малко информация за училище за учители за паралелки
То иска - не иска с тоя бал няма и да я приемат в езикова и МГ.
Прочети малко мнения назад, последните дни се писа тук-там за тези двете. То така или иначе за момичета в Пловдив няма особени варианти... Техникумите, каквто и да си говорим, са си мъжки. Остават тези двете и по квартали гимназиите... Евентуално ПХ, ама там след 8ми клас си е по-скоро квартално.

# 482
  • Пловдив
Дъщеря ми е в МГ, от нейния клас са се насочили към медицина няколко деца. Не мисля, че има гимназия в Пловдив, която да помага за евентуално кандидатстване на медицина. Трябват си уроци от 11 клас , примерно,  по биология и химия.  За мен за избор на гимназия е важна и локацията и възможностите за пътуване до училището. При нас това беше една от причините да остане в МГ след 7 клас. Че по час пътуване в посока на ден "изяжда " доста от свободното време.
А тя кой клас е сега в МГ и каква паралелка? А децата от класа й, които са се насочили медицина, все пак записали ли са профил биология/химия?

# 483
  • Пловдив
budiko, още не са стигнали до профилите, но тази година в 11 клас мисля нямаше избран профил биология и химия. Двата задължително са математика и информатика, а за трети избират или английски, или физика. Може би просто е нямало желаещи за биология и химия. Както се спомена и по-нагоре, профилите в 11 и 12 клас по тези два предмета не помагат за кандидатстването за медицина ,  затова явно се избира нещо по-лежерно.

# 484
Дъщеря ми завърши МГ-то тази година.
Ще кандидатства медицина. Записа профил химия и биология. Доста деца се ориентират към медицина от МГ (нямам обяснение защо). Има и такива, които не записват този профил, но пак готвят химия и биология.
Когато тръгваш на уроци, учителите питат къде ще кандидатстваш. В отделните университети се включват отделни части от профила.
От класа на дъщеря ми 6 деца избраха този профил.
Много от децата се възполваха от обучението в софт уни и за 5 години се сдобиха с диплома за умения, които надминават  университетското обучение или поне го покриват.

# 485
Прочети малко мнения назад, последните дни се писа тук-там за тези двете. То така или иначе за момичета в Пловдив няма особени варианти... Техникумите, каквто и да си говорим, са си мъжки. Остават тези двете и по квартали гимназиите... Евентуално ПХ, ама там след 8ми клас си е по-скоро квартално.
Точно така смятам и аз. Моята дъщеря няма да и стигне бала за МГ и Езиковите гимназии и затова. Ще я приемат в Хуманитарната, но детето ми не иска на смени. Ние сме от малко градче до Пловдив и си имаме гимназия в града до 12 клас. Моето решение е да си я оставя в града и да не и губя времето по 2-3 часа в пътуване на ден. Пътуването е убийствено. Аз на нейните години пътувах до Пловдив на училище и знам колко трудно ми беше.

# 486
  • Майничка
Като казвате "езиковите", май не включвате ФЕГ, а тя също не е за пренебрегване, според мен, дори само заради факта че АЕ е  първи или втори език. Засега е на 2 смени, като във втора се редуват 11 и 12 клас, но перспективата е да стане на една след края на ремонта.

# 487
  • Пловдив
И на нас в ЕГ Ив.Вазов ни казаха, че материалът по профили Биология и Химия не е този, за който се готвят за медицина. Може би искат някакъв хорариум и затова децата, които ще кандидатстват, го избират.

# 488
Като казвате "езиковите", май не включвате ФЕГ, а тя също не е за пренебрегване, според мен, дори само заради факта че АЕ е  първи или втори език. Засега е на 2 смени, като във втора се редуват 11 и 12 клас, но перспективата е да стане на една след края на ремонта.
Категорично отхвърлям ФЕГ, нямам добри впечатления от нея. А и от автогара юг е много далече, 50 мин ще пътува в междуградския и после още толкова в градския в града. Не си заслужава според моите разбирания и виждания.

# 489
  • Пловдив
За кандидатстване медицина в БГ никой не иска никакъв хорариум. Даже ако няма балообразуваща оценка в дипломата за средно, си взимат тази от удостоверението за първи гимназиален етап. Но и у нас всеки университет си решава какво и как. Никой не гледа хорариум поне към този момент. За чужбина - разни държави, разни университети, различни изисвания, няма как да се обобщи.
Аз за ФЕГ нищо хубаво не съм чула през последните години от учители в училището. За дъщерята на приятелката ми това ще е последен ред в заявлението. И двете с майката сме с френски, ама не щем детето да учи там. Ако е ФЕ, по-добре Иван Вазов, но на нашата девойка няма да ѝ стигне балът за там.
За пътуването - толкова много деца пътуват от Асеновград, от Раковски, от близките села ... но всеки сам си решава, щом смените в училището са водещо при избора.

# 490
  • Пловдив
Скрит текст:
Точно така смятам и аз. Моята дъщеря няма да и стигне бала за МГ и Езиковите гимназии и затова. Ще я приемат в Хуманитарната, но детето ми не иска на смени. Ние сме от малко градче до Пловдив и си имаме гимназия в града до 12 клас. Моето решение е да си я оставя в града и да не и губя времето по 2-3 часа в пътуване на ден. Пътуването е убийствено. Аз на нейните години пътувах до Пловдив на училище и знам колко трудно ми беше.
Извинете, но какъв е тоя бал, който не стига за ЕГ, но е достатъчен за Хуманитарната?

# 491
  • Пловдив
Не им искат хорариум, но го избират, защото поне е нещо общо с това за което ходят на уроци. Средата в този профил е от деца, които се готвят също за Медицина и си имат общи теми и вълнения. Водят ги на посещения в МУ и т.н. Представете си колко имат да учат по Химия и Биология,  и да изберат профил Математика(много е труден в 11 и 12 клас) си е направо лудост при всичките им други уроци. История съвсем им е далеч и също не им е нужна и... по метода на изключване , то няма голям избор Flushed

miraluba, Хуманитарната е с друго балообразуване и от там е заблудата

# 492
  • Пловдив
Извинете, но какъв е тоя бал, който не стига за ЕГ, но е достатъчен за Хуманитарната?
Такъв. Обикновено е така.

# 493
Скрит текст:
Скрит текст:
Бал 402

# 494
  • Пловдив
Такъв. Обикновено е така.
Какъв такъв?
Миналата година в ХГ балът на 1во класиране НЕ и АЕ е бил по-висок отколкото в ЕГ "Иван Вазов" НЕ и АЕ.
За ХГ и ЕГ се смята по различен начин, сигурна съм, че знаете.

Общи условия

Активация на акаунт