Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 53 073
  • 873
  •   1
Отговори
# 495
Аз на първо мисля че няма да успее в ХГ но на второ има шанс и ще се възползваме. Искам природата не хуманиранта паралелка. Ако пък не искрено се надявам за НТГ.Но кой да знае с този бал 400 дали ще успее там на първо

# 496
  • Пловдив
Миналата не знам, по-миналата беше така.
По различен начин се смята. Четете подробно. Всяко училище само решава кои точки се вземат по веднъж, кои се удвояват, коя оценка от дипломата. При едни и същи точки на всяко дете по БЕЛ и мат - то има различен бал за различните училища.

От моя опит - между първо и второ класиране не настъпват някакви големи размествания, абе направо нищо не се променя. Виж, на трето настава голям калабалък.

# 497
  • Пловдив
Извинете, но какъв е тоя бал, който не стига за ЕГ, но е достатъчен за Хуманитарната?
Такъв. Обикновено е така.
Какъв такъв?
Миналата година в ХГ балът на 1во класиране НЕ и АЕ е бил по-висок отколкото в ЕГ "Иван Вазов" НЕ и АЕ.
За ХГ и ЕГ се смята по различен начин, сигурна съм, че знаете.
Хуманитарната  има различно балообразуване
Балът за класиране се образува от : утроената оценка от изпита по бълг. език и литература от Национално външно оценяване + оценката от изпита по математика от Национално външно оценяване.
Балът се вдига от по-високи точки по БЕЛ

За ЕГ е 2*БЕЛ + 2*М
За МГ е 3*М +1*БЕЛ
Ако се гледат и сравняват само баловете е малко да сравняваш ябълки и круши

# 498
В Хуманитарната се утроява оценката от матурата по БЕЛ и затова бала става по-висок. А като цяло децата по БЕЛ имат по-високи резултати.

# 499
  • Пловдив
Това за профил биология/химия какво се учи по тях и че не помагат за изпита в МУ за всички гимназии ли да е така?

Според ваша информация/наблюдения деца от МГ продължават ли след това медицина?
Поредната недомислица на МОН, от интерес погледнах ДЗИ-тата, тук-таме се намират ентусиасти да се запишат на такъв тип матури, и резултатите по химия са по-високи от тези по биология, но са в диапазона 4-5.
Иначе не само след МГ следват медицина, едно от приятелчетата на дъщеря ми от ТХВП отиде да следва медицина.

# 500
  • Пловдив
miraluba, хем знаеш, че балът в ЕГ и хуманитарната се образува по друг начин, хем питаш какъв е този бал ... странно.
със значителна разлика в точките по БЕЛ и МАТ и 6 в удостоверението по история и 5 по МАТ, разликата в бала ще е осезателна

# 501
  • Пловдив
Медицина и посестримите дентална медицина и фармация отиват да следват всякакви деца от всякакви училища след 12 клас. Към момента нямат изисквания за хорариуми. Въпросът е да се изкара прилична оценка на изпитите по химия и биология. И да, форматът на изпитите във всеки медицински университет в страната е различен. Що тъй - нямам идея, обаче факт.

Тия дни съм в отпуска и имам много свободно време и си личи.......

# 502
Точно така dundi73, абсолютно си права.

# 503
Много от децата се възполваха от обучението в софт уни и за 5 години се сдобиха с диплома за умения, които надминават  университетското обучение или поне го покриват.
[/quote]

Може ли да споделите малко повече за програмата на Софтуни? Кои и колко курсове избират децата? От нулата ли започват? Голяма ли е натовареността? Доколкото разбирам започват с безплатен курс, за да преценят дали им допада.

# 504
  • Пловдив
miraluba, хем знаеш, че балът в ЕГ и хуманитарната се образува по друг начин, хем питаш какъв е този бал ... странно.
със значителна разлика в точките по БЕЛ и МАТ и 6 в удостоверението по история и 5 по МАТ, разликата в бала ще е осезателна
Това питам и аз, къде е 402?
Точно защото се смята по различен начин.

# 505
  • Пловдив
В ТХВП /ПГХТТ/ си учат достатъчно химия, ако им се учи де.
Даже рекламата по радиото им е за кандидатстване медицина след завършване на гимназията.

# 506
Tunela,
Дъщеря ми не се е възполвала, защото спортува и нямаше време и за това.  Това, което знам не е много:
Започнали са около 300 деца (преди 5 години), завършиха 50-тина.
IT кариера се води, започва от 8 клас, всяка събота и неделя от 9-14.00часа, започват от нулата, който не мине изпита, не продължава следващото ниво. Децата научават много, правят проекти, но трябва наистина да ти е интересно. Записалите се само, защото е безплатно обикновено се отказват, просто губят интерес.

# 507
  • Пловдив
Иначе не само след МГ следват медицина, едно от приятелчетата на дъщеря ми от ТХВП отиде да следва медицина.
Е то разбира се че има деца  от различни училища. Но по това което съм чувала са най вече от ЕГ.

# 508
  • Пловдив
В ХГ как е балът на паралелката с руски език за 2021, 2022, 2023? През 2020 по спомени в паралелките с ФЕ и РЕ имаше приети с бал под 400.

# 509
Здравейте! Прочетох, че доста деца отказват да се насочат към МГ и предпочитат  ЕГ. Може ли да изброите какви са причините за това?

Общи условия

Активация на акаунт