Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 53 116
  • 873
  •   1
Отговори
# 510
В ХГ как е балът на паралелката с руски език за 2021, 2022, 2023? През 2020 по спомени в паралелките с ФЕ и РЕ имаше приети с бал под 400.
Да, доколкото виждам статистиките минималният бал за момиче е бил 380.75 през 2023 за РЕ, 384.5 през 2022.
Тази година в хуманитарната няма да има прием с френски, съдейки по сайта им.

# 511
  • Пловдив
В ХГ как е балът на паралелката с руски език за 2021, 2022, 2023? През 2020 по спомени в паралелките с ФЕ и РЕ имаше приети с бал под 400.

2022 РЕ - 384,50, НЕ момче 368,78
2023 РЕ - 389,25, АЕ/НЕ момче - 379
но това нищо не значи, важно е мястото в общото класиране
ФЕ не го ли замениха с природните науки, т.е. за трета година няма френски.

Здравейте! Прочетох, че доста деца отказват да се насочат към МГ и предпочитат  ЕГ. Може ли да изброите какви са причините за това?

бг-мамма не е представителна извадка на общите тенденции в областта.

# 512
  • Пловдив
Здравейте! Прочетох, че доста деца отказват да се насочат към МГ и предпочитат  ЕГ. Може ли да изброите какви са причините за това?
При 'нас' причините са, че детето иска ЕГ с английски, въобразил си е, че ще му е по-лесно. Аз, от практична гледна точка на родител, преминал вече през ДЗИ-тата смятам, че математиката ще му е по-полезна, особено за момче, а и за по-нататъшно следване, ама кой да слуша.

# 513
  • Пловдив
Не е гимназиално, но като че ли не помня за прием след 4 клас в МГ да има обявени 4 свободни места за втори етап, за който да се приемат отново заявления на кандидати...
Това - по повод темата за МГ.

# 514
  • Пловдив
Не е гимназиално, но като че ли не помня за прием след 4 клас в МГ да има обявени 4 свободни места за втори етап, за който да се приемат отново заявления на кандидати...
Май имаше една година и септември бяха пуснали свободно място в МГ-то за прием в 5-ти клас. Но за мен, и след 4-ти и след 7-ми клас училището си ТОП.

# 515
  • Пловдив

Всяка година има между две и четири места свободни след първо класиране. Миналата година бяха 3 места само за момичета. Следя статистиките  от 7-8 години. Може да не е топ за някого, но за обучение 5-7 клас няма конкуренция в областта.  За гимназиалния курс имам забележки като родител, но като чета , в другите гимназии също не е  безоблачно щастието.

# 516
  • Пловдив
Монд
maiiva

Сега ми направи впечатление.
Предни години не съм обръщала внимание.

# 517
  • Пловдив
Може да не е топ за някого, но за обучение 5-7 клас няма конкуренция в областта
И аз твърдя същото!

# 518
  • Пловдив
МГ е добре за прилежни, старателни деца, които искат да учат и да си решават задачите. За по-небрежни и над нещата, които искат да си живеят по-спокойно, без да се презорват - не е добре. Но все пак трябва да има средно образование за всички, нали така?

# 519
  • Пловдив
Здравейте! Прочетох, че доста деца отказват да се насочат към МГ и предпочитат  ЕГ. Може ли да изброите какви са причините за това?
Мога да кажа за моето и за неговите съученици. Понеже повечето деца са от квартала (Кършияка), МГ им идва доста далеч. Второ, на смени е. И трето, но най-важно, мързи ги и не им се учи. То не че в ЕГ не се учи, ама те си мислят, че е по-лесно.

# 520
  • Пловдив
Ами по-лесно е с английски (или друг език, ако детето го е учило от години).

# 521
  • Пловдив
И като ги подпука Лилчо по химия в ЕГ Пловдив и ще им се стъжни животецът. Joy (като казва една моя позната със син с АЕ във въпросното училище) или Медина по испански в Иван Вазов. Joy
Ма то, ако не ти се учи, и професори да ти преподават, пак ще завършиш с диплома около 4,00.
с английски е лесно докъм Коледа, после е нужно да си седнеш на д-то, защото ще я закършиш и по уж лесния английски. А за нелесните немски + всичките романски езици сядането на трибуквието е валидно от ден 1, ако искаш де. То нищо задължително няма. Не всички в ЕГ са отличници.

# 522
МГ е добре за прилежни, старателни деца, които искат да учат и да си решават задачите. За по-небрежни и над нещата, които искат да си живеят по-спокойно, без да се презорват - не е добре. Но все пак трябва да има средно образование за всички, нали така?

Моята дъщеря нито иска да учи, нито задачи иска да решава, но още по-малко иска да е последна в класа, та МГ-то ѝ дойде идеално - видя, че ако не иска да изостава от другите трябва да си дава малко зор и сама взе да учи и да се бута да я изпитват учителите за да си оправя оценки.
Така че и за по-мързеливи, но състезателни по характер деца е екстра. Средата ги бута нагоре, дори и да не искат много много.

# 523
dundi73, много добре казано!
За мен няма смисъл да се кандидатства в МГ, ако детето не му "върви" математиката. За всичко друго ще се намери решение - курсове, школи. Но 5 години да се мъчи с математика, ако не я харесва, само да не се похаби високия бал....

# 524
  • Пловдив
dundi,
не че е важно, но мисля, че е ЛУлчо... Поне така съм го чувала. Иначе е вярно за "подпукването"

Общи условия

Активация на акаунт