Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 53 268
  • 873
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Медина така го подпука моя, щото му трябваше висока диплома-компонент от балообразуването. Та моя понеже не се оставя току-така, отиде да го пита какво може да се направи за да има по еди си кой си модул 6. Такава задача му даде-за три дни, няколко дни преди ДЗИ тата, та свят му се зави. Направи я де, а и Медина си спази думата. Та аз за него почтиии нищо лошо не мога да кажа, но виж за един друг господин по руски...ще си замълча, добре че беше само в 9-ти клас. Само ще ви кажа, че накрая получи то децата наградата "Китайска капка"...

# 526
  • Пловдив
Лилчо, Лулчо ... изисква човекът. Та да не си мислят, че ще са айляк в ЕГ-то.

# 527
МГ е добре за прилежни, старателни деца, които искат да учат и да си решават задачите. За по-небрежни и над нещата, които искат да си живеят по-спокойно, без да се презорват - не е добре. Но все пак трябва да има средно образование за всички, нали така?
По мое мнение, точно обратното
МГ е за енергоспестяващи и умни деца, е който иска много да учи, никой не му пречи Smile
Определено има разлика 5-7 и 8-12 клас
Но да не забравяме, че на матурите в 10 клас (които са най-показателни, тъй като не се ходи на уроци) е на 1 място по БЕЛ, дори и преди езиковите, за математиката няма да коментирам, там са без конкуренция

А колко далече е едно училище... никога не ми е било критерий
Синът е там от 5 клас, а живеем в село , до другия край на града

# 528
Здравейте! Дъщеря ми завърши миналата година ЕГ Пловдив, пет години си спука д.. то от учене. Учителите са взискателни, а и повечето деца са прилежни и амбициозни. Ако идеята е да му е лесно на детето, мисля че това не е правилното училище. Синът ми догодина завършва 7 клас и дори няма да си помисля там да кандидатства, защото не е толкова старателен в учението, въпреки че вади 5 и 6.

# 529
  • Пловдив
А за нелесните немски + всичките романски езици сядането на трибуквието е валидно от ден 1, ако искаш де. То нищо задължително няма. Не всички в ЕГ са отличници.
Това мога да го потвърдя. Моя не е отличник, не е зле, не е закъсал, но не е отличник.

# 530
  • Пловдив
Лас Вегас, голям процент от децата ходят на немски. Тези, които искат нещо да научат ходят. Не случихме на учител-все отсъстваше. Но както писах титулярката се върна, така че се надявам да е по-добре догодина. Дъщеря ми записа нарочно английски с втори немски, въпреки че можеше на второ класиране да е с испански. Тя е енергоспестяваща и обича да й е лесно. В 8 клас спа цяла година. В девети закърпи 5,40 без никакъв напън.
Държа да уточня, че от 4 години е на частни уроци при учител от английската, от предучилищна е на уроци по испански, а от 2 при Медина. Немският го започна сега.
За медицина няма значение какво е завършило детето. Едни от най-добрите лекари, които познавам са завършили МГ. Математиката дава друго мислене. Профилите с нищо не им помагат. Почти невъзможно е да влезнеш без уроци и то още от 11.  клас. Както Янтра писа всичките мед. университети имат различен изпит. Логично е да запишеш лесен профил, за да се отдадеш на уроците.
Дъщеря ми си избра училището според матурите. " От БЕЛ не мога да избягам, поне другата да ми е лесна"

# 531
  • Пловдив
И като ги подпука Лилчо по химия в ЕГ Пловдив и ще им се стъжни животецът. Joy
А като е взискателен, обяснява ли добре? Който  ще ходи на уроци после, е добре 9 и 10 клас да си я учи, но за да стане това трябва и да се обяснява добре.
Примерно в 7 клас в училището, в което учиха и баткото,  и малката, госпожата по химия беше много зле, резултат и двамата само по химия бяха зле в 7 клас.

Във връзка с коментарите, че в ЕГ Пловдив ги сменят учителите всяка година. Въпросът ми е, на немските и английските паралелки различни ли са учителите?  Преподавател по БЕЛ на немска паралелка може ли да отиде на английска паралелка при смяната?
Предвид високите резултати на матурата по БЕЛ в ЕГ Пловдив, предполагам всички учители по БЕЛ са добри или?

За уроците за медицина: от 11 клас ли почват да ходят децата?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:17 от budiko

# 532
  • Пловдив
да, за медицина започват уроците още в 11 клас, не само тези от ЕГ

# 533
А като е взискателен, обяснява ли добре?

Във връзка с коментарите, че в ЕГ Пловдив ги сменят учителите всяка година. Въпросът ми е, на немските и английските паралелки различни ли са учителите?  Преподавател по БЕЛ на немска паралелка може ли да отиде на английска паралелка при смяната?
Предвид високите резултати на матурата по БЕЛ в ЕГ Пловдив, предполагам всички учители по БЕЛ са добри или?

За уроците за медицина: от 11 клас ли почват да ходят децата?

Няма писано правило за смяна на учители в по-горните класове. Единствената установена смяна е учителят по език от 8 клас, след това който се падне и както се случи. Имали сме учители и за 3 години и за 4, и за месец-два. На уроци по биология и химия се ходи от 11 клас и си избираш точно определения университет за който се подготвяш, темите са различни. Дъщеря ми е студентка по медицина вече и от това което видях като подготовка, няма разбиране на теми, а има много зубкане, дословно дума по дума за КСК.

# 534
Не ги иска😩Искаше ТЕТ, но няма никакъв шанс. Сега, според бала, се колебаем как да наредим тези от Механото и Гимназията по битова техника. Там ще влезе🤯 Кое да сложим по-напред, като отзивите и за двете са ужасни?!
Карам го да се пробва и за СУ”Св.Паисий Хилендарски” — програмиране на изкуствен интелект.
Единственото му желание е Спортното. Има ли вариант да го запиша някъде, да се яви на изпитите в Спортното и ако ги вземе, да му изтегля документите от другото училище, за да го запиша?

Изпитите в Спортното минаха около 20 юни.

# 535
  • Пловдив
В нашия клас децата, които ще кандидатстват медицина започнаха уроци от 9 клас.

# 536
Моят син ще е 10ти клас в ЕГ Пловдив с Немски,...ми не се е скъсал от учене, даже все се караме, че не го виждам с учебник в ръка, но завършва с 6.00 трета  по ред година. Има мрънкания от него през годината ту от учител по химия, ту по физика. Честно казано, аз смятам , че е паднало нивото и не са изобщо взискателни преподавателите.

# 537
  • Пловдив
Лулчо както и Узунов подготвят и за МУ и доколкото разбрах обясняват, просто са взискателни!
Иначе по БЕЛ може да преподава както на немските, така и на английските, нашата г-жа имаше две немски и една англ паралелки тази година.

# 538
По темата за учителите по немски в ЕГ Пловдив - Дъщеря ми е с първи език английски и втори немски. От две години немски им преподава един образ от женски пол, за мен това същество не може да се нарече учител, още по-малко пък педагог… та аз, в качеството си на немски филолог, още в началото на 9-ти клас установих, че тази жена им преподава грешен немски.  Елементарни грешки допуска, падежи, строеж на изречение, глаголни времена, какво ли не!
Поинтересувах се коя е и къде е преподавала. Оказа се наскоро върнала се от Германия, без  учителски опит. Една година са я взели в едно друго “елитно” училище, но са я преценили, че не става и са я освободили след първата година. И от там - в Английската. Трета година ще започне от септември…
Толкова е голям проблемът с намиране на учители, че директорите си затварят очите за какво ли не. 
Та в който и “елит” да си запишем децата, не попаднат ли на точния учител, все тая…

# 539
Подозирам, че познавам въпросната госпожа, особено ако идва от Лиляната. Впечатленията ми са, че не просто не става, а положението е трагично. Но пък претенции има, защото е завършила университет в Германия. Даже и частна школа има, ако е същата.

Общи условия

Активация на акаунт