Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 53 071
  • 873
  •   1
Отговори
# 465
Абе взискателна .. оценките бяха 2 1/2, 3-, 3--, 3---, 3-------.... мадам.
462 бал как да не стигне? Това е сбор бел и мат 181
Има около 80 момчета преди него, ако виждам добре редовете, че съм през телефона.
Стига му за ЕГ и руската отвсякъде.
Колко трябва да е бала 600?

# 466
  • Пловдив
Да, и аз не разбирам защо така се притесняваш.  Може би защото ти е за първи път. Каквото пишете на първо, това ще учите! Моят юнак е с 444, и той за немски, но за другата гимназия. Баловете за момчета по груби сметки ще скочат с 14-16 т, за момичета 20-22, това за двете езикови. Балът за МГ ще скочи, но във високия диапазон,  което няма как да разберем,  тъй като в 90-100 т. Има 1път и половина повече момчета. Сега пиша малко наизуст, но мисля, че така бяха числата. Моят е с 98.5 мат, но също отказва МГ, та желанията няма как да предвидим, и все пак тенденцията много-много не се мени.

# 467
и аз да попитам - знае ли някой докъде стигнаха с ремонта на общежитията на Руската? Мисълта ми е, ще приключат ли до края на лятото или децата ще бъдат на смени?

Здравейте,
От учителите знам, че ремонтът върви бавно и няма да приключи до края на лятото, но ако се наложи да са на смени няма да е за цялата учебна година, а за един-два месеца и то на смени ще са големите (11 или 12 клас). Така че осмокласниците да не се притесняват. Това че може да са на смени, не означава, че ще почват в 7:30, защото Английската са от толкова. Пак ще са си от 8, но часовете ще са намалени, така че ще е дори плюс за тях.

# 468
  • Майничка
Няма да са на смени и часовете няма да са намалени.

# 469
  • Пловдив
Абе взискателна .. оценките бяха 2 1/2, 3-, 3--, 3---, 3-------.... мадам.
Ааа, има напредък, най-ниската оценка беше 4 по физика.
Двойката беше на задачите за кръстосване - петли, кокошки, каквото се сетиш (генетика/биология).

# 470
Привет! Момичета, с втори език немски в ЕГ, записвате ли децата на допълнителни курсове или уроци. Ако ДА, може ли насоки къде. Благодаря 🙏
Привет. Само няколко поста преди вашия обсъждахме това. А и не сте уточнили на уроци по какво.90% от класа са на уроци. Едни по математика, едни по немски, по английски, та даже по химия. Много от децата потърсиха и помощ по физика заради велик учител. Та кажете конкретно за кой предмет питате.
по немски, извинете ☺️

# 471
Да, и аз не разбирам защо така се притесняваш.  Може би защото ти е за първи път. Каквото пишете на първо, това ще учите! Моят юнак е с 444, и той за немски, но за другата гимназия. Баловете за момчета по груби сметки ще скочат с 14-16 т, за момичета 20-22, това за двете езикови. Балът за МГ ще скочи, но във високия диапазон,  което няма как да разберем,  тъй като в 90-100 т. Има 1път и половина повече момчета. Сега пиша малко наизуст, но мисля, че така бяха числата. Моят е с 98.5 мат, но също отказва МГ, та желанията няма как да предвидим, и все пак тенденцията много-много не се мени.
Ами, то като чета, че ще скачат баловете и като си сменя желанията на всеки кръгъл час...сега съм му казала да си мисли до неделя и да ми каже тогава. Иначе той има 4-5 приятелчета и те са все с по 90+ точки, всички отказват МГ категорично щели да пишат езиковата едното Руската другите ЕГ Пловдив. Искали да са заедно, лошо няма аз ще се съобразя с желанието. Не че подредбата ни щеше да е много по различна просто МГ изобщо няма да пишем, че ако вземат да го приемат там ще има Drama Queen 😉

# 472
  • Пловдив
И покрай нас всички с високи резултати отказват МГ. 
И моят иска английската с английски. Балът му за МГ е по-висок, добър е по математика, ама да не иска и да чуе.
Така или иначе, колкото и да е висок балът тази година, би трябвало момчета с резултат 400+ да влязат без проблем в езиковите.

# 473
  • Пловдив
Моите деца, със средни резултати, също не искат в МГ. Твърдят, че било голяма скука.

# 474
Четете с разбиране статистиката, няма нужда от драми. Ако преди теб има 80 момчета с по-висок резултат, ще влезеш в кое да е училище, дори и всички да пишат точно това на 1 желание. В езиковите и МГ приемат поне по 100 момчета.
Така че мислете как да пишете желанията, защото ще е по 1во при всички положения.
https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/sta … las_2023_2024.pdf

# 475
О, мен затова вчера като ми се каза поредното ново 20 ме хванаха лудите. Той знае много добре къде се намира сред децата, наясно е, че ще е приет на първо желание и че няма да може да го смени. Казах му мислиш до неделя и край, каквото пишем това ще е. Да няма след 2 седмици да се отмяташ.
Чели са учебните планове до 12клас, избрали си били, аз не съм ги чела.
Завършила съм английската, та имам представа сега като ту едното, ту другото хич не отварям. На моя братовчедка едното момиче е в английската, другото в МГ и двете деца са доволни, отличнички. Учат, стараят се, ама моя момче, не е така старателен, много го мързи.
Та до дете си е само да се чувства добре, където и да иде, казала съм му, каквото избереш това ще е.

# 476
  • Пловдив
Децата са различни с различни желания. От класа на моята 3 деца отидоха в МГ, но в професионалните паралелки, другите завършиха ЕГ. Но има и деца, коите не искат да учат в ЕГ. Има такива, които предпочитат професионална гимназия.
Така че хубаво си редете желанията, без да се водите по чужди акъли, за да няма после "ама ти ме накара". Без значение в кой диапазон на класирането се намира детето.

# 477
  • Пловдив
Това за профил биология/химия какво се учи по тях и че не помагат за изпита в МУ за всички гимназии ли да е така?

Според ваша информация/наблюдения деца от МГ продължават ли след това медицина?

# 478
  • Пловдив
От класа на моята дъщеря в МГ, системно програмиране, двама учат медицина.

# 479
  • Пловдив
Дъщеря ми е в МГ, от нейния клас са се насочили към медицина няколко деца. Не мисля, че има гимназия в Пловдив, която да помага за евентуално кандидатстване на медицина. Трябват си уроци от 11 клас , примерно,  по биология и химия.  За мен за избор на гимназия е важна и локацията и възможностите за пътуване до училището. При нас това беше една от причините да остане в МГ след 7 клас. Че по час пътуване в посока на ден "изяжда " доста от свободното време.

Общи условия

Активация на акаунт