Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 44 259
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Devilche лекаря ми обясни че околоплодните води винаги имат кръвни нишки, не са супер чисти. Тъй че спокойно

# 616
Devilvhe и аз съм така тия дни с това течение/подмокряне. Чета, че е нормално, но на мен ми се вижда доста. Миналата седмица бях на УЗ и нищо не спомена за намаляване на водите. Много ми е притеснено и на мен, дано водите да са както казва Мацето с кървави нишки.

# 617
И аз мажа Мустела - втора опаковка от крема вече и комбинирам с олиото. Сутрин и вечер. Признавам, че много ме е страх от стрии и мажа не само корем, но и гърди. Разбира се, каквото стане-стане, но поне после да не ме е яд на мен си, защото знам, че така ще бъде.
За целулита - и преди, и сега си правя масаж със силиконови вендузи. Под душа за 5 минути и после с масажно олио. Но не е препоръчително да се почва по време на бременност, ако преди това не се е прилагало редовно, защото може да има странични ефекти.

На мен Магнерот не ми го дават без рецепта - от различни аптеки и все ми искат. Аз бая четох за него и англоезиковите източници никъде не казват, че е по-добър от други форми на магнезия, даже напротив - че е по-малко усвояем от цитрат и че не е най-добрият избор. Та малко съм объркана защо толкова масово го изписват на бременните.

Аз съм сигурна, че ще имам стрии, но както казваш, за да ми е спокойно, че съм наравила каквото трябва си се мажа сутрин и вечер /рядко пропускам/
За целулит в момента нищо не правя, но съм си поръчала някакъв нов крем на кройтерхоф против целулит, които ставал за бременни и кърмещи....ще дам отзиви
За магнезия и аз съм на същото мнение и навсякъде казват, че цитрата е топ ... и си пия Диаспорал, които ми е даден от АГ. Сега лекарката от ФМ ми каза "О не, ще пиеш Магнерот"... не разбирам

Бях на обременяването с глюкоза, то изобщо не било гадно /много ме наплашиха, че повръщали, припадали и т.н./ беше си супер, само дето чакаш много ....сега чакам резултати и сигурно вдигнах захарта от стрес и притеснение хихих

# 618
Нормално е това течение, ако е без мирис и цвят. В случай че имате притеснения пуснете по една МБ

# 619
  • Бургас

Аз продължавам да си имам това белезникаво-жълтеникаво течение от самото начало и онзи ден пуснахме трета микробиология, отново е чиста. Знам, че уж е нормално и навсякъде пише, че се очаква засилено течение, но аз започвам да се филмирам дали има някакви микроорганизми, които не се хващат на това изследване на вагинален секрет. За хламидия, уреаплазма и микоплазма се бях изследвала през декември с ДНК тест от цервикален секрет, негативни бяха.
И аз съм по същия начин като теб. Една две седмици след като спрях утрогестана ми се появи засилено течение белезникаво леко жълтеникаво, микробиологиите са ми абсолютно чисти. Микоплазма, уреаплазма и тн са отрицателни. Въпреки това аг каза, че не е нормално течение да има затова бях 10 дни на флажил. След флажила положението е същото, течение има, микробиологията е чиста. Не знам и аз какво да направя вече, сигурно така ще си карам… нямам спомен с предната бременност да съм била така, но пък то беше отдавна.

# 620
Нормално е това течение, ако е без мирис и цвят. В случай че имате притеснения пуснете по една МБ

Пускам всеки месец и е чиста… Почвам да се чудя дали ми я взимат правилно. Grinning Предполагам е нормално, а и аз нямам нито сърбеж, нито мирис.

# 621
  • София
Не са околоплодни води в никакъв случай. Имаме засилен секрет. Аз слагам ежедневни, които сменям поне 3-4 път на ден и ди нося винаги влажни интимни кърпички. Аз си имам такова течение, даже на моменти е към кремаво/жълтеникаво.
При мен има друг специфичен въпрос - някоя от вас има ли леко подуване в областта на зърната и смяна на цвета им от розово към кафяво? Малко е рано за коластра, но кой знае...
За целулита на бедрата, моята козметичка е на мнение, че по време на бременността, не може да се направи кой знае какво, защото хормоните си бушуват. След като родим и минат 3-4 месеца, можем да почнем с по-редовни и ефективни масажи и дренажи, които да имат някакъв видим ефект.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 18:15 от ЛейдиРоуз

# 622
Лейди за зърната аз, даже имах и еднократно изтичане на коластра преди месец още 🤣

# 623
  • София
Моите отдавна смениха цвета, коластра сигурно скоро ще тръгне

# 624
  • София
Значи да очаквам и оттам да започне да тече 😃🙈 Естествени работи, ама на мен тия натурализми някой път ми идват в повече...Не знам като дойде момента за раждане, как ще ми се видят всичките там изтичащи околоплодни води и разните лохии после, ужас 🤪

# 625

Аз продължавам да си имам това белезникаво-жълтеникаво течение от самото начало и онзи ден пуснахме трета микробиология, отново е чиста. Знам, че уж е нормално и навсякъде пише, че се очаква засилено течение, но аз започвам да се филмирам дали има някакви микроорганизми, които не се хващат на това изследване на вагинален секрет. За хламидия, уреаплазма и микоплазма се бях изследвала през декември с ДНК тест от цервикален секрет, негативни бяха.
И аз съм по същия начин като теб. Една две седмици след като спрях утрогестана ми се появи засилено течение белезникаво леко жълтеникаво, микробиологиите са ми абсолютно чисти. Микоплазма, уреаплазма и тн са отрицателни. Въпреки това аг каза, че не е нормално течение да има затова бях 10 дни на флажил. След флажила положението е същото, течение има, микробиологията е чиста. Не знам и аз какво да направя вече, сигурно така ще си карам… нямам спомен с предната бременност да съм била така, но пък то беше отдавна.
А микоплазмата и уреаплазмата как ти ги изследваха? Мен сега по време на бременноста не са, преди да забременея от цервикален секрет са ми ги изследвали.
Може би е бил излишен този Флажил, моята АГ каза, че щом няма инфекция, течението е нормално.

# 626
Аз също имам такова бяло течение АГ ми каза като няма сърбеж или мирис няма проблем. Нормално било, това ни претпазвало от външни инфекции и бактерии.  

На гърдите аз имам вече от месец кафяви петна, някъде по светли, някъде по тъмни. Зърната все още са така светло розови, но забелязвам корички на моменти.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 18:08 от Summer.23

# 627
  • София, България
Това течение и аз си го имам и след лежането ми докарва ужасен стрес като ми се случи навън. Все се свивам някъде и проверявам какво тече.

Аз миналия път така и нямах коластра преди раждането. Не е гаранция, че ще потече преди раждането, а и доколкото знам не е индикация за това колко успешно би било кърменето. Simple Smile
Иначе зърната са ми ужааасно тъмни и големи и гърдите ми станаха огромни тоя път.

# 628
  • Бургас
А микоплазмата и уреаплазмата как ти ги изследваха? Мен сега по време на бременноста не са, преди да забременея от цервикален секрет са ми ги изследвали.
Може би е бил излишен този Флажил, моята АГ каза, че щом няма инфекция, течението е нормално.
От цервикален секрет точно преди да забременея.

# 629
Аз си имам бяло течение от много години и сега тази безцветна течност, която отделям мисля, че е такова.. Нормално е според мен.. И АГ го казват.. Пък и щом са чисти изследванията, не мисля, че трябва да се притесняваме..
Аз започнах да се мажа с кокосово олио и като свърши си взех био оил.. Масово него ми препоръчаха и се мажа вечер след баня.. Знам, че трябва и сутрин, но не го правя.. Относно магнезия, утре съм на преглед и ще питам моята АГ какво да пия, защото вечер като заспа и много ме болят костите.. Особенно като съм обърната на една страна и тежестта е на бедрата.. Пукат ми коленете, кръста, ръцете като се обръщам.. Интересното е, че е само вечер докато спя, през деня не е така.. Отдавам го на тежестта, но и може би липса на магнезий.. Пия актив мама, но съдържа малко.. Днес не имах особенно хубав ден.. Малко ме бяха притеснили с една лоша новина, но всичко е наред..
За гърдите някой писа, моите веднага покафеняха, даже се и нацепиха..другата седмица ще пускам пак изследвания, стискайте палци всичко да е наред! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт