Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 619
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, Тета!
В допълнение на горния пост и идеята с ластици - и на мен това с десетте обличания ми идва в повече. Обикновено блузите се перат всеки ден, освен ако не са били облечени за половин-един час например. Дънки пера на два, максимум три дни. Детето се преоблича по няколко пъти на ден, защото... е дете.

# 451
  • Mediterraneo
Аз пък нарочно научих моята принцеса, че дънки не се перат на всяко обуване. Ами то няма насмогване нито на пране, нито на налични дрехи така, въпреки че пера през 1-2 дни максимум. Пуловери, жилетки и суитшърти- също. Абсолютно задължително за пране се мятат чорапи, бельо и тениски, всичко друго понася поне още едно обличане. Не сме отскоро тук, де, знаем, че ССФ пере по два пъти на ден и гащите си, да не говорим, че пижамата задължително се хвърля за пране сутринта. Мхм.

# 452
Щендерът изисква допълнително място, ако има пространство в стаята - защо не. Имах такъв двоен точно от Юск (от снимката на Тета) и го занесох в селската къща, но преди това спаси положението при ремонт и разглобяване на гардероба - събра много нещо, даже неочаквано много. Не знам как издържа. Това го пиша да знае, който реши да си взема, че са здрави техните, но има и по-кекави.

# 453
Не знам какво е ССФ, но ако е към мен - пера веднъж седмично, три перални - детско, мое и на мъжа ми, и чаршафи/хавлии. Рядко се налага да пусна пералня в делничен ден. Имам десетина блузи с дълъг и още толкова с къс ръкав, напълно достатъчни за една седмица, и 5 чифта дънки, също достатъчни при носене два или три дни. Пижами се перат веднъж седмично със спалното бельо.

А детето ми е на две години и играе навън, (сега е много студено и не толкова, но все пак) тича, лази, цапа се, яде, пак се цапа, напишва се, поти се... та в почивен ден с много занимания и игри се случва да смени 2-3 "тоалета". Ката стане голяма госпожица със сигурност няма да толерирам безразборна смяна на дрехи и капризи за нови парцалки всяка седмица.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 22:26 от HoneyBee33

# 454
А какъв е проблема да се пере пижамата да отива за пране всяка сутрин?

# 455
  • Майничка
Такъв щендер използвах, когато девойката беше в началното училище и се туткаше повече сутрин. В неделя вечер подготвях една закачалка за поли с пет униформени тениски, защипани откъм подгъва, 3-4 долнища (панталон, клин или анцунг), според програмата, пет мои блузи и 2-3 панталона и си решавах проблема със сутрешното мотане.

# 456
Този на юск не е много здрав.
Бях го накичила с едни зимни якета за кратко, клатушкаше се.
Но за дрехи като дънки, пуловер си е съвсем ок...за мен си е находка за 25 лева...

# 457
  • Пловдив
Идеята за щендер е страхотна! Сега остава,да му измисля и място Joy
Вкъщи аз съм тази, чиито дрехи вечно са на "Столът", но е защото се преобличам по 100 пъти на ден, а вечерта всичко отива в коша за пране.
Проблемът е и с якетата - 4 човека средно по 2 якета има, които се носят в момента и можете да си представите, каква е лудница по закачалката Rolling Eyes Не, че няма гардероби, но облечено нещо, независимо дали е блуза, дънки или яке, няма шанс, да се прибере в шкаф/гардероб.

# 458
Този на юск не е много здрав.
Бях го накичила с едни зимни якета за кратко, клатушкаше се.
Но за дрехи като дънки, пуловер си е съвсем ок...за мен си е находка за 25 лева...
Странно, моят е двойният, не мога да ти опиша какво събра по време на ремонта, не мръдна. Имах чувството и аз, че ще се сгромоляса с все товар, но издържа.

# 459
Всеки си има в гардероба отделна "секцийка" за носени неща, абсурд да ги вися на стол или някъде да се виждат в стаята. Нито се смесват с праните дрехи, нито цапат нещо. Само бельо се пере на всяко обличане и обуване, или нещо изцапано и пак не се смогва с прането, всеки ден се пуска някаква пералня.

# 460
Всеки си е намерил неговото решение.
Темата е за организация, не за къпане и пране.
Тези, които перат дреха само след като са я омърсили с поглед, нямат нужда от щендер или стол, съответно да подминават....може и без коментар, че е леко встрани от темата.
Споменах го за тези, на които би им бил от полза, евентуално.
Останалите да продължават както сега Nerd

# 461
В моя гардероб има отделено едно стандартно крило с лост именно за носени дрехи. Държа ги на закачалки точно в комплекта, в който са носени - удобно ми е при повторно обличане да не губя време в комбиниране и ми е лесно да се сетя колко точно са носени - дали половин час или 2 часа. За двама души се оказа, че е удачно решение. Като че ли в по-студените месеци това крило се ползва по-интензивно.

# 462
Teta75, на мен идеята за щендера също много ми хареса, но нямам дрешник. А по стаите държа да няма никъде стоящи и виждащи се дрехи. Много викам за тези неща Laughing Всичко трябва да е прибрано. Не, че много ме слушат, де... но уж всичко си има място по гардероби и шкафове.
Но никога не пера дреха, ако е облечена само веднъж и не е изцапана или вмирисана (от някое обедно меню например Joy). Аз не съм от онези, които всичко веднага хвърлят в коша за пране, няма как.

Дописвам, че и при мен е нещо подобно като при Вятър и мъгла.

# 463
При нас само костюмите и палтата се обличат повече от веднъж - всичко, което е имало пряк допир до тялото, отива за пране.
Същото е и при мен. Палта, дънки, джинси, якета "търпят" 3 носения.

Тази Икейска джаджа MULIG Поставка за закачалки ми е много удобна

# 464
Дрехи в спалня на открито държа на подобна закачалка, много е удобно.
https://www.emag.bg/zakachalka-i-stojka-za-drehi-evoque-leshnik- … 3bg/pd/DVS258BBM/

Общи условия

Активация на акаунт