Нашите орхидеи – тема 42

• 35 077
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А аз не разбрах, как така в трапезарията, дневната и хола няма да може да подейства НЕГАТИВНО?!?! За какво ми е тогава, ако не ми действа негативно?
Последно, това за в спалнята, за негативно действие ли се счита?
Тогава лилавите работят Grinning

# 91
  • Мадрид / София
А аз не разбрах, как така в трапезарията, дневната и хола няма да може да подейства НЕГАТИВНО?!?! За какво ми е тогава, ако не ми действа негативно?
Последно, това за в спалнята, за негативно действие ли се счита?
Тогава лилавите работят Grinning
И аз това се почудих 😂😂

# 92
Не знам вече, обърках се от толкова правила за цветове, стаи и посоки. Но "Орхидеите ме накараха!" би било най-якото обяснение за изневяра Joy

С риск да ви досадя в свободния си ден днес, ето едно клипче за хора, които знаят какво правят. И създават нещо ценно и уникално красиво:

Longwood Reimagined Orchid House Reopening

# 93
И при мен лилавите не действат Confused може би ми трябват още няколко бройки, за да стане магията.
Това ме ужаси "всяка една дама би се зарадвала да получи орхидея или още по-добре – цял букет от тях" Кой за бога реже цветове на орхи за букет, и кой иска да получи такъв букет...все едно букет от отрязани глави, извинете ме за грубото сравнение...
А дойдох да се похваля с две нови попълнения, нещо съм се омотала при поръчката и са почти еднакви. Бях убедена, че съм поръчала бяла и лилава.

# 94
Моят сватбен букет беше с орхидеи.Винаги съм ги обичала, но по онова време никой в Бг не гледаше такова растение и нямах идея как расте.Поръчах си го такъв,бях виждала само отрязан цвят в капсула, сложен в подаръчна кутия.За първи път видях  саксия с раствнието в чужбина, години след сватбата(където се и ожених, де)

# 95
За сватбен букет бива, или примерно за коронацията на някоя кралска особа, но за нормален букет някак не си го представям. Може и аз да съм бъгната нещо Grinning

# 96
Като знам как трудно се добива цвят, вече не бих злоупотребила.Но за торти също много слагат като украса.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 17:51 от ДХ3

# 97
+1 като историята на ДХ3. Сватбен букет, избран от кумата ми.

# 98
Ех, как ме подсетихте за орхидеените цветове в капсулки в едно старо време. От службата на майка ми им подаряваха такива за 8ми март и беше някакво чудо невиждано! Joy Бях малка и за съжаление не помня как изглеждаха, за да мога да кажа вече какъв вид са били. Сега май само от цимбидиум и ванда има за аранжировките.
И първата в саксия не помня къде съм видяла, но помня отлично първата моя си орхидея. Подарена от половинката на връщане от командировка, след няколко седмици по хотели и полети. Ама любоффф! Още е жива (орхидеята имам предвид Stuck Out Tongue Winking Eye ).

# 99
Моите, на 99% бяха фалчета.Така помня.Ако намеря снимка ще покажа.

# 100
  • Мадрид / София
Спомням си, че преди много години ми подариха цвят от орхидея с капсула и опаковачна кутийка. Това беше и първото ми докосване до орхидея въобще. Издържа доста време така. Какъв вид беше -не помня. Тогава не ги и познавах още. Следващата беше преди около 4 години от половинката. Тя геройски устояваше моите опити и след 3 години се спомина. Опитвам се да си отгледам една такава за спомен от първата, вече с повечко поназнайване.
Да се оплача, че търпим вече четвърта топлинна вълна от близо 40 градуса. Е ми почнахме да издаваме багажа, цветя и хора. Нещо ми се отщява да купувам нови. Гледаш ги, крепиш ги и дойдат горещите вълни и съсипят всичко. Май ще остана с дендробиумите и от фалчетата колкото оцелеят. То и цвят трудно виждам при такива калпави условия. Тъй оплаках се. 🙈😄

# 101
Спомням си, че преди много години ми подариха цвят от орхидея с капсула и опаковачна кутийка. Това беше и първото ми докосване до орхидея въобще. Издържа доста време така. Какъв вид беше -не помня.
Цимбидиум е било.
 Анджи бяхме у Барселона за няколко дена ( не е МАдрид но все пак у ваше село), стопиха ни се лагерите. Аз съм обиколила свят, и много по-на юг съм била ,но такива горещини не бях сещала от доста време. Но и предния път, преди пет години, пак в Барселона,  беше също толкова горещо. Така че не останах изненадана. Може просто да целя годините с горещини ...

Много мъдро имам орхидеи навсякъде, във всяко едно помещение и по всяка една посока ( жилището го позволява) . Така да се кажа за да не пропусна някоя полза.

Аз бих сложила на предподписване на клетвите цвят на бял фаленопсис с ширина на цвета 22-24 санта в косата.

# 102
Моите са все в кухнята, на северен прозорец (ама много им понася!).

При родителите ми са по спалните, а иначе има и в офиса.

# 103
Анджи,
Ти май имаше Bellina? Поне тя би трябвало да се чувства по-добре на топло и да цъфти лятото.
Като те чета нямам право да се оплаквам от температурите при мен - до 30 и малко градуса, но като за тук си е жега, особено като се задържат такива няколко последователни дни. Ще се адаптираме някак и ние, и китките. Или пък не... Rolling Eyes

# 104
Ох, върнахте и мен години назад. Не помня за какъв празник беше, но тогавашното ми гадже, ми подари цвят на орхидея в стъклена кутийка върху тъмно червен сатен. Беше съвършена, като бижу! Relieved
Държах я повече от месец в хладилника, ходех си я погледна и пак я прибирах. Нашите ме поднасяха, че ще ме хване менингит от завиране на главата в хладилника. Grinning

А за този 8 март либето ми подари огромен букет от цветоноси на жълт цибидиум, че е предупреден да не мъкне повече саксии у дома, свършиха местата.
От тези:

Моята Sharry Baby има цветоноси! Innocent Преброих три, може и още да има, но не смея да ръчкам, че са ѝ млади и крехки листата. Innocent

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 13:26 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт